25.08.13
20:13
Здравейте!
Както подсказва и мястото на темата, тренирам за ММ.Тежа 71-72 кг. (кантара показва различно).Купих си първоначално optimum serious mass гейнъра.Тогава бях 64 кг. Със здраво хапване за 0 ама буквално за 0 време качих 70.Обаче и коремчето ми бая порастна :D Още не съм го изпил.Смених със суроватъчен протеин,тъй като реших, че необходимите въглехидрати мога да си набавя и от храната,пък ги в този гейнър са прекалено много.Пък и захарите са бая.Сега към въпроса.Незнам дали са ми необходими аминокиселини.Четох насам натам и може да са ми единствено от полза.Таа да си купувам ли ? Има и още нещо.Нямам абсолютно никакъв проблем да си хапвам извара преди лягане.Даже ми харесва.Въпроса-в такъв случай имам ли нужда от казеин?И последно-какви витамини са ми необходими за целта и трябва ли да си купя някакви,препоръчително ли е ?
Поздрави и благодаря предварително!
25.08.13
20:49
1. Относно аминото - възстановяваш ли се добре? Ако смяташ,че не....тогава си вземи, но ако смяташ, че можеш и без тях...няма смисъл да се дават пари.
2. Казеин - щом ядеш извара, тя е за предпочитане. Т.е няма смисъл от казеина
Към изварата можеш да добавиш бадеми или орехи. Относно витамините, можеш да си вземеш някакъв витаминно-минерален комплекс и най-полезната според мен хранителна добавка - рибено масло.
25.08.13
22:20
казано от Димитър С на 25.08.13, 20:13:
Незнам дали са ми необходими аминокиселини.Четох насам натам и може да са ми единствено от полза.Таа да си купувам ли ?
Не.
Нямам абсолютно никакъв проблем да си хапвам извара преди лягане.Даже ми харесва.Въпроса-в такъв случай имам ли нужда от казеин?
Нямаш нужда.
И последно-какви витамини са ми необходими за целта и трябва ли да си купя някакви,препоръчително ли е ?
Мултивитамини за всекидневна употреба. От евтините.