27.08.13
10:39
Здравейте!
От доста време имам този проблем, много е дразнещо и в някаква степен притеснително, затова реших да го споделя. Става въпрос за наистина силно почервеняване на лицето по време на тренировка (предимно кардио - пътека, вело и т.н.). Попринцип, когато съм в залата обичам да давам всичко от себе си и да, сигурно се претоварвам, но дори и по-лежерно да действам пак резултатът е същият. След 15-20-25 минути кардио лицето ми става мораво червено и ми трябват около 10-15 минути след това, за да върне нормалния си цвят. Усещам как кръвта ми нахлува в главата и почервенявам, понякога ми бучат ушите. Проблемът не е само във фитнеса. Преди тренирах йога и вчера реших да направя челна стойка и стойка на глава, заради положителните ефекти. В момента, в който си изправих торса на почти 90 градуса усетих как кръвта ми нахлува в главата и когато се погледнах в огледалото изглеждах така, сякаш ще ми се пръсне главата.
Напълно наясно съм, че особено заставайки наопаки е нормално да последва събиране на кръв към главата, но цвета, който аз докарвам е уйасно тъмно червено и се замислям дали има причина да се притеснявам или хипохондричката в мен се обажда когато не трябва. Не си спомням като малка да съм имала този проблем, възможно е просто да не съм обръщала внимание. Надявам се, някой с подобен опит да сподели, мерси ! :)))
И при мен е същото - пламвам като домат при натоварване. Обяснявам си го с по-светла и прозрачна кожа и повечко повърхностни капиляри. До момента не ми е създавало проблем, освен естетически. Но можеш да провериш дали не вдигаш кръвното прекалено.
27.08.13
12:11
Може би тренираш много интензивно кардио. Пробвай с по бавно кардио да видиш как ше си.предполагам 4е с килограмите си Ок!!!! така 4е може би тренираш твърде интензивно.
27.08.13
12:46
Е че нормално е като застанеш на челна стойка да ти почервенее лицето. При кардиото-също, аз когато клякам с щанга почервенявам целия, да не говорим в твоя случай, че при бягане и въртене вдигаш пулса и налягането.
Да, не мисля, че е от килограмите, 51-54 кг. (в зависимост от кантара, на който се меря) и 164-5 см. Но ако намаля интензивността, няма ли да забавя процеса?! Попринцип кардиото го правя на най-ниска степен на трудност и възможно най-високи обороти.
27.08.13
13:07
Аз мисла 4е не е нужно да бягаш по 25 мин хипер интензивно.прави интервално кардио HIIT тренировка.може да го правиш за 10 12 мин и е напълно дастатъчно.така мисла :)
Харесва ми повече “мъжката” част от залата - дъмбели, щанги, гладиатор, но хапна ли повечко през деня се чувствам виновна и правя повече кардио. (giggle)
Мнението беше редактирано от Icy baby на 27.08.13 13:16.
27.08.13
14:22
А при мен е обратното на твоето :):):):):):)