27.08.13
11:08
Хайде, ето че и моят първи ден тук настъпи. :д
Още съм малко незапозната като цяло с нещата тук, но и за това има време.
Та, никога не съм имала проблеми с теглото, дори и когато не съм спортувала. Имам бърз метаболизъм, а и донякъде е до ген, който идва от баща ми.
Много често меня “routine-a” си, защото обичам разнообразието. Ходила съм на плуване, танци (спортни и народни), айкидо, спортна гимнастика, а напоследък и на фитнес, като включвах и тичане на стадиона. Не мога да се оплача от тялото си, но знам, че мога да го направя и извая още по-добре. В момента започнах фитнес програма на име T25, която продължава 90дни. Към нея със сигурност ще включа още нещо, защото е само по 25минути интензивно натоварване 5 дни в седмицата, но въпросът е, че не знам какво да е това “нещо”?
Също така моят основен проблем идва и от храненето. Като цяло обичам да си похапвам, но от половин година насам съм спряла окончателно белият хляб, газираното, чипсове ,вафли...ограничавам се от сладките пакетирани работи и тестените произведения, но ми е трудно. Да, правя го и дори един ден може да хапвам здравословно и малко, но на следващият ще си кажа “Ето, вчера издържа - сега се награди с нещичко.” и това се повтаря почти винаги :D
Колкото и да ми е сложно - ограничавам се и то доста в сравнение с предишните ми навици на хранене, но дайте ми съвет как поне да спра да си мисля за всякакви изкусителни нещица :(
пс: след малко почвам ден втори от Т25
закусвах една варена царевица :D
27.08.13
12:06
Ами яж правилно, много е просто .яж от сутринта до къ 19.30 само бавни въдлехидрати.спри бързите и ще си ок.няма да ти се яде нищо и никога няма да си гладна.задължително овесени ядки и пълнозърнест хляб и спираш сладкото и плодове сутрин и на обяд основно диня и пъпеш ,ядеш и месо със салата и подържаш хранителен режим .за т25 не знам нищо но щом е интензивна не ти трябва допълнително да тренираш други неща.успех :)
27.08.13
12:31
Благодаря ти! (:
Честит дневник! Моят съвет е ако не във всяко хранене, то поне в основните (закуска, обяд, вечеря) да вкарваш качествен източник на белтъчини. Демек към царевицата на закуска да добавиш 2-3 варени яйца.
27.08.13
16:22
Мерси за мнението.
Преди 2-3 часа хапнах малко диня и сега изядох 2яйца с жълтъка и едно без. Още се чудя какво да вечерям.
Иначе 1,5л на ден не ми мърда.
27.08.13
18:59
Реших да карам колело след малко и затова преди половин час някъде хапнах малко овесени ядки.
За вечеря ще ям ориз с риба май.
Салатата винаги я ям със зехтин. (:
29.08.13
09:46
Доообро Утро!
Започнах деня си с няколко парчета пъпеш и чаша вода, а след малко тичам за 25минутното кардио.
Ще обядваш ориз със зеленчуци. :)
ps:Започнах пак да съм редовна в карането на колело.
Мнението беше редактирано от Magdalena Mishonova на 29.08.13 09:56.
29.08.13
13:01
Знам, но лично при мен съм забелязала, че когато ям обилно сутрин после цял ден ми се ще да си пъхам нещо в устата и като цяло апетитът ми е много по-голям, докато при по-малка, умерено голяма и засищаща закуска нещата не стоят така. (:
Въпрос на навик.Според мен,ако пробваш известно време да хапваш както трябва на закуска,няма да загубиш :)
04.09.13
09:52
Уупс! Не съм писала последните дни, защото не бях в София и дам.
Та, закусвам овесени ядки с кафе днес и след час бягам да тренирам.
Също така започнах като цяло да подобрявам хранителния си режим, както и количеството храна, която поглъщам и съм много доволна.
Работя и върху един от най-големите ми страхове - появата на целулит :Д пия много вода, не ям солено и пържено, не пия газирано, сладко - само понякога и наблягам на протеините.
Мога да кажа, че съм доволна засега от себе си и се надявам да съм постоянна в нещата. (:
10.09.13
10:21
Преди малко се събудих, изпих една чаша вода и сега хапвам кисело мляко с трици и пия кафе и след час си почвам тренировката.