Прищипан нерв на гърба от отскок

27.08.13
13:14

Здравейте хора, надявам се, че тук ще намеря решение на моя проблем. Значи...
Аз съм волейболист и преди една седмица на тренировка при скачане за забиване си изпънах тялото по рязко на ляво, и след като се приземих усещам ужасната мръсна болка от нерв който май е прищипан. И преди ми се е случвало но сега продължава доста и необичайно дълго. През тази една седмица тренирах но с леки болки, но вчера болката стана ужасно силна дори и в покой. Мажа се сега в нас с едно загряващо и почивам. Ако можете да ми препоръчате упражнения които да ме оправят по бързо защото в момента ми е наистина жизнено важно да тренирам.

П.П. Болката е една педя над кръста в ляво от гръбначния стълб.

Обърни се към ръководството на клуба за съдействие за подходящ лекар или кинезитерапевт.
Разумно е да прекратиш тренировките поне до консултацията със специалист.
Това е най-доброто, което можеш да направиш.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 27.08.13 13:24.

27.08.13
13:53

Това ми беше първата работа. Лекаря на клуба ми каза да го мажа а треньора искаше да се изживи като кинезитерапевт и ме извика на тренировка за да съм висял на шведска стена защото може и да помогне. Ето сега например болката е минимална загрях леко в нас и при усукване не усещам дискомфорт. Не съм тренирал от 24 часа г/д.

Майчице... какви са тия хора там... къде играеш, бре?
Търси специалист...

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 27.08.13 14:05.

Да не си играч на шашкънин...(зле перефразирана народна поговорка)

Не ми е работа да те съветвам да бягаш по-надалече от такова стопанисване, за това ще опитам да ударя едно рамо, но имай предвид, че ще съм доста по-спокоен ако идеш някой да го погледне.

1. Дишане, дишане, дишане.
Лягаш по корем, ръцете под челото и дишаш с корема. 3-5 минути. Целта на т.нар crocodile breathing е да ти се поотпусне корема и гърба.
2. Леко усукване.
Лягаш по гръб, краката сгънати, стъпалата на пода. Пускаш краката 30 градуса настрани в едната и другата посока. Важно е да не ги пускаш много, а малко. Трябва да усещаш нищо. Буквално - никакво стягане, дори загатване за стягане.
3. Леки сгъвания.
лягаш по гръб, краката сгънати, стъпалата на пода. Дясна ръка зад тила, лявата зад лявото коляно. Отлепяш левия крак на 5-10 см от земята, отлепяш едновременно с това и дясното рамо 5 см от земята. Бих казал, че е като коремна преса, но рискуваме да останеш с грешно впечатление. Трябва да усещаш пак нищо.
4. Размачкване на мускулите около тазобедрената става и стъпалата с топка за тенис. Потърси глутеус минимус(gluteus minimus) и медиус(gluteus medius) в нета. Слагаш топка между теб и стената, така че да те подпира там където се намират те и се разтриваш.

Изхождам от факта, че явно в момента никой не ти обръща необходимото внимание.
Важно е да се консултираш с някой по въпроса, иначе рискуваме да се почувстваш по-добре, да почнеш да играеш и да се окаже, че не си се възстановил за такова ниво на игра. Окаже ли се така - ще е по-лош вариант, отколкото да не правиш нищо.

27.08.13
22:55

казано от Цветан Василев на 27.08.13, 22:43:

Да не си играч на шашкънин...(зле перефразирана народна поговорка)

Не ми е работа да те съветвам да бягаш по-надалече от такова стопанисване, за това ще опитам да ударя едно рамо, но имай предвид, че ще съм доста по-спокоен ако идеш някой да го погледне.

1. Дишане, дишане, дишане.
Лягаш по корем, ръцете под челото и дишаш с корема. 3-5 минути. Целта на т.нар crocodile breathing е да ти се поотпусне корема и гърба.
2. Леко усукване.
Лягаш по гръб, краката сгънати, стъпалата на пода. Пускаш краката 30 градуса настрани в едната и другата посока. Важно е да не ги пускаш много, а малко. Трябва да усещаш нищо. Буквално - никакво стягане, дори загатване за стягане.
3. Леки сгъвания.
лягаш по гръб, краката сгънати, стъпалата на пода. Дясна ръка зад тила, лявата зад лявото коляно. Отлепяш левия крак на 5-10 см от земята, отлепяш едновременно с това и дясното рамо 5 см от земята. Бих казал, че е като коремна преса, но рискуваме да останеш с грешно впечатление. Трябва да усещаш пак нищо.
4. Размачкване на мускулите около тазобедрената става и стъпалата с топка за тенис. Потърси глутеус минимус(gluteus minimus) и медиус(gluteus medius) в нета. Слагаш топка между теб и стената, така че да те подпира там където се намират те и се разтриваш.

Важно е да се консултираш с някой по въпроса, иначе рискуваме да се почувстваш по-добре, да почнеш да играеш и да се окаже, че не си се възстановил за такова ниво на игра. Окаже ли се така - ще е по-лош вариант, отколкото да не правиш нищо.

Човече страшен си. Правих тези упражнения плюс други които видях в нета плюс висях малко на вратата в нас и резултата е осезаем. Изключително незначителна болка изпитвам, от едно до десет е може би две. Почти изчезна...

ЛР

28.08.13
17:15

А сега обърни внимание на това:

поздрави
Лазар

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1