Сравнително качествени кренвирши

27.08.13
12:14

Съществува ли изобщо такова чудо? Коя марка може да се сметне за най-качествена по отношение на кренвиршите? Знам че са тъпкани с какви ли не глупости, но става въпрос за 20-30гр на ден (правя си един страхотен омлет с тях), не за повече.

27.08.13
12:16

Няма такива.

Целият проблем е комбинацията между българския манталитет на производителите и рецептурата за приготвяне на кренвирши. Кренвиршите са хранителен продукт, в който съставките са възможно най-фино смляни. Това прави невъзможна окомерната преценка на качеството кренвиршите. В тях трябва да са вложени месо и сланина (в определено съотношение, така е по рецептура), но може да има всякакви хранителни и не до там хранителни примеси, без това да се прецени ‘на око’. За съжаление тази технологична особеност дава възможност на недобросъвестни производители да продават кренвирши с безобразно качество. Преди години имах възможност да ям кренвирши, направени пред мен от свински бут и врат - нещо съвсем различно са, наистина... Както и да е, това е лирично отклонение. :)

При въпросното количество - 20-30 g - няма никакво значение какви кренвирши ще си купиш.
По идея би трябвало произведените по стандарт Стара Планина да са по-качествени.

27.08.13
15:26

Значи споменатото количество няма да попречи на развитието ми, ако останалата част от храната през деня е добре, така ли?

Да, категорично. :)
20-30 g кренвирш е около 1/3 от него... не му се притеснявай!

27.08.13
15:59

В руските гастрономи има хубави кренвирши - внос от Германия. Усеща се разликата ;). Има и видове с картофено нишесте, има и без. Ако те притеснява - четеш етикетите.

27.08.13
23:50

Нищо няма да ти стане . Може  да споделиш рецептата да опитаме и ние ?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1