28.08.13
10:43
Здравейте ! Мъчи ме един въпрос. Да вземем например Л-карнитина. Има ли ефект когато се взема само 1 път в седмицата преди кардиото ти или трябва да има всекидневна употреба, за да действа ?
Доколкото знам Л-карнитина се насища в организма и поради тази причина се правят почивки на всеки месец например. Смятам, че идеята е да се събере някакво количество в организма за да има по-голям ефект. От едно приемане ще има някакъв, но като го приемаш две седмици всеки ден по два пъти, в организма ти ще се е събрало по-голямо количество и ще има по-голям ефект. Относно протеина например, той е просто заместител на някое от храненията. Не чакаш да започне някакъв магически ефект от него. Дали единия път ще пийнеш протеин след тренировка, а другия път ще хапнеш яйца или месо, разликата е, че в яйцата и месото има и мазнини, а в протеина сигурно има някакъв добавен витаминно-минерален комплекс. Също ще се усвои по-бързо разбира се.
28.08.13
11:49
Дам, този отговор ми хареса :)
28.08.13
12:09
Ако говорим за добавките по принцип - отговор няма как да има. Всяка добавка може да има специфика и няма как да бъдат сложени под общ знаменател. Затова конкретизирай въпроса.
Колкото до l-карнитина - еднократен прием е лишен от смисъл.
28.08.13
12:15
То и в многократния прием не виждам огромен смисъл,ама както и да е :D
28.08.13
12:36
казано от Teen Power на 28.08.13, 12:15:
и аз съм г/д на същото мнение л-карнитина, за да действа е добре да се комбинира с нещо, например кофеин, зелен чай и т.н
28.08.13
12:53
казано от Владимир Димитров на 28.08.13, 12:36:
казано от Teen Power на 28.08.13, 12:15:
и аз съм г/д на същото мнение л-карнитина, за да действа е добре да се комбинира с нещо, например кофеин, зелен чай и т.н
С кофеин да :)
28.08.13
15:57
комбинацията със зелен чай е по-удачна за жени