28.08.13
15:50
Днес търсих конкретно за пилешкото и вижте какво намерих:
http://rasper-bg.com/?p=565
вчера видях клип как се правят колбасите и ....
Сега дали това написано за пилешкото е вярно и какво всъщност съдържа. Днес видях че вареното от мен пилешко е пуснало едно бяло на дъното вещество което не се чисти от съда в който е сварено и много се притесних (аз ям такова пилешко всеки ден от много време насам) е сигурно е по - малко вредно от кремвиршите но като гледам не е чиста работата и там.
28.08.13
16:04
#1
Конкретно за тази статия - доста текст, удобен и лесен за вярване, но не видях никакви източници. Колкото по-гръмка е дадена статия, толкова по-важно е да има посочени източници на твърденията в нея. За себе си така лесно успявам да преценя какво да чета и какво не.
В по-общ план - качеството на храната в търговската мрежа е по-вероятно да се влошава, отколкото да се подобрява. Но си мисля, че разстоянието между целесъобразност и орторексия не е голямо. Затова да го даваме по-спокойно и според условията, които ни заобикалят.
Вчера си хапвах домашно пилешко филе,няма място за сравнение,когато го печеш на скарата мирише вкусно.
Вярно голяма мъка е да се яде,понеже е доста по-жилаво,зара по-големият жизнен цикъл на пилето,но пък вкуса и аромата си заслужават напълно.
Колбасите са едни от най-съмнителните продукти,предвид че са натъпкани с подправки и сол,могат да сложат каквото си искат вътре и вкуса да не се промени.Като цяло ги избягвам,хем са по-скъпи,хем не им вярвам.
Просто няма как 7 млрд хора да се изхранват без модификация на произвдството,така че да е по-продуктивно,трайно и бързо.
Проблема е че в БГ се достига до още по-големи крайност и компромиси с качеството поради липсата на какъвто и да е контрол.
Мнението беше редактирано от Biad__ на 28.08.13 16:18.
28.08.13
16:28
#3
само фактът, че предполагат да се разболееш от бери-бери при толкова разнообразно съвременно хранене е смехотворен. може да събереш малко информация от други източници.
че нито трансмазнините, нито заместителите на захар, нито ГМО продуктите са полезни-не са.
статията е преднамерено заплашителна и събрала в себе си извадки от най-страховитите подозрения на българина.
за креНвиршите:
“Те съдържат сланина, свинска кожа и други отходни месни отпадъци; тези вредни вещества са около 40% от колбасите и са маскирани като месо. В колбасите няма никакви натурални съставки; в производството им се добавят и специални гелове, които съдържат каратинин, усилватели на вкуса, оцветители. През нощта в специална апаратура гелът се смила заедно с кости и други боклуци и се получава голямо парче “месо”. Розовият цвят на това “месо” се получава от усилвателите на цвета заедно със специалните лампи на витрината, под светлината на която колбасът изглежда свеж. Течностите за пушене на колбасите съдържат формалдехид!”
ами...така е. :) сланина, кожа, механично сепарирано месо-все натурални неща, макар инеядивни ;)
но вредно-не мисля, че е просто безполезно от хранителна гледна точка.
“Необходимо е органите, които отговарят за безопасността на храните, да ни посочат как да оцелеем при тези обстоятелства. Какво можем да ядем, каква е пределната доза, как да разнообразим менюто си, за да не натрупваме в организма си вредни вещества, какво да употребяваме, за да неутрализираме или минимизираме вредното въздействие на отровите. Засега и Министерството на земеделието, и Агенцията по безопасност на храните си траят, пълна тишина! Българите трябва да бъдат добре информирани, да бъдат посъветвани как да оцелеят в тази ситуация!”
посмях се от сърце, тъй като съм такъв орган. ;) ;) ;) да, голяма конспирация-всичко е с цел да отровим и изморим населението, а в министерството и агенцията тайно консумираме различна храна от вас, за да оцелеем последни в България ...и на земята след време-заедно с хлебарките....
каквото и да кажа, то не е официалната гледна точка нито на агенцията нито на министерството ;)
статията, която си подбрал, е гръмка,афектна и стряскаща, но НИЩО В НЕЯ НЕ Е ЧИСТА МОНЕТА
като не се доверяваш на храната в магазина-не я яж. ;) започни да се храниш с “чиста енергия”....
Пич,това са основните тагове на сайта от който е статията:
” АНТИТЕРОР БЕЗСМЪРТИЕ Болотов ГЕНЕТИЧНА ПРОГРАМА ГЕНОМ ДНК ДЪЛГОЛЕТИЕ ИЗВЪНЗЕМНИ КОСМИЧЕСКИ КОРАБ КОСМОНАВТИКА КОСМОС Месинг Мирис на враг НЛО Нибиру ПАРАНОРМАЛНО ”
(Капса си е от тях.)
Друго смяташ ли, че е нужно по темата?
28.08.13
17:28
#5
По скоро искам да занам какво слагат в пилешкото според вас ? :-) че ми оцвети тенджерата (варено пилешко филе прясно охладено).
http://zlatko1.blog.bg/zabavlenie/2011/06/02/troviat-bylgarina-i-s-pileshkoto-meso.758503
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/42237
Мнението беше редактирано от Цветан Радуевш на 28.08.13 17:36.
28.08.13
17:36
#6
авторът е бил толкова некомпетентен, че е споменал някакъв “КАРАТИТИН” все още неизвестен на науката препарат. всъщност веществото се казва КАРАГЕНАН- Е-407 стабилизатор, извлечен от червени водорасли
Дългия, схванал си че става въпрос за конспирация-начело с извънземните ;) ;) ;)
тенджерата ти може да се е повредила от силно карбонатната вода
Еми щом държиш да знаеш:
Вода. По-скоро физиологичен разтвор
Стабилизатори (E450, E451)
Млечен или соев протеин (от там “естрогена” в сайта)
Овкусители Е-нещо си.
Индиректно:
Антибиотици (защото пиленцата живеят в клетки)
Хормони (защото искаме големи пиленца)
А това “бялото на дъното” е вода и коагулиран белтък от месото.
29.08.13
09:33
#8
Цветан, препоръчвам и тази статия, ако не си я чел.
29.08.13
14:58
#9
Тази статия хубаво казва какво да не ядем, нямаше да е лошо да спомене и какво да ядем.
В крайна сметка излиза, че храненето е вредно т.е. всички трябва да спрем да се храним моментално.
30.08.13
21:49
#10
Въпрос към Дългия :-)
все пак пиленцата надрусани с хормони и хапнали антибиотици според теб по - добре ли са от колбасите ?
А за яйцата от същите тези пиленца какво ще кажете по - добре ли са или и в тях слагат консерванти по някаква нова технология (няма да се чудя).