28.08.13
16:19
От половин година ходя на фитнес, нямам още много мазнини за сваляне , дори инструктора ми каза че не е нужно още а само покачване на мускул. Даде ми хран. режим но ефект няма кой знае какъв. Няколко човека ми казаха че задържам вода. Пия мног течности , храня се по плана и отново. Та искам да попитам нужно ли е за диуретик да отида на лекар. На 19години сам и ако не трябва бихте ли ми препоръчали. Наскоро гледах една реклама за сироп но го забравих как се казва но и незнам дали действа.
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 29.08.13 09:36.
28.08.13
16:33
казано от iveta petrova на 28.08.13, 16:19:
Няколко човека ми казаха че задържам вода. Пия мног течности , храня се по плана и отново. Та искам да попитам нужно ли е за диуретик да отида на лекар. На 19години сам и ако не трябва бихте ли ми препоръчали. Наскоро гледах една реклама за сироп но го забравих как се казва но и незнам дали действа.
При намаляването на теглото, целта е умереност - ако задържаш течности, можеш да си позволиш да изхвърлиш само извънклетъчната и подкожната вода, а да запазиш вътреклетъчната и тази в кръвната плазма. Като първа стъпка намали солта в храната до минимум и вкарай повече храни с диуретично действие като цвекло, овесени ядки, магданоз, червени боровинки и др. Само профи спортисти си позволяват да ползват синтетични диуретици за чистене, и то много често с цената на здравето си (редовно се чува, че някой състезател след прекаляване с диуретци му отказват бъбреците).
28.08.13
17:22
Ако спазваш хранителния режим от няколко седмици, не е ненормално да не виждаш коренен ефект. Послушай горния съвет и остави времето да си покаже.
01.09.13
19:26
Не взимай никакви диуретици! Това е по-опасно нещо от стероидите и хормона на растежа. Не е трудно да изхвърлиш водата и мазнините ако знаеш как.