28.08.13
20:59
Здравейте, от седмица и половина имам затруднения с ходенето по голяма нужда до тоалетната. Снощи четох за английската сол и днес минах до аптеката и си я купих, но не знам с колко вода да я изпия? Чаша, две... Колко? Ще сложа 30 гр. Английска сол.
28.08.13
21:14
Как прецени, че точно 30г ти трябват?
По спомен - слага се 1-2 чаени лъжички в пълна чаша вода.
казано от Николай Донг на 28.08.13, 20:59:
Здравейте, от седмица и половина имам затруднения с ходенето по голяма нужда до тоалетната. Снощи четох за английската сол и днес минах до аптеката и си я купих, но не знам с колко вода да я изпия? Чаша, две... Колко? Ще сложа 30 гр. Английска сол.
Трябва да питаш колко грама сол се слага. А иначе за водата-една голяма водна чаша. Но е добре да се пие повече вода,дори когато не се взема английска сол. Можеш да опиташ и с рициново масло,ако още се продава. Вкусът му е нокаутиращ :D Друг вариант е да напълниш с вода един буркан от компот,размиваш 3-4 лъжици мед и за около час най-много изпиваш всичката медовина. Това е за по-леки случаи. Както и една друга рецепта. Пълниш голяма керамична чаша със сушени сливи. Заливаш с вряла вода,покриваш с похлупак. Когато течността изстине колкото леко топъл чай,отваряш чашата,изваждаш една по една сливите и ги изяждаш,а накрая изпиваш и водата от запарката. При малки деца ефектът е като взривена бомба :D , обаче не съм много сигурен доколко е силен при възрастни. В миналото са давали на деца и сладко от рози с лек слабителен ефект.
В бегето едно от най-силните неща е Бисалакс,ама по-добре да не се стига до там. :) Има и свещички ректално,ако няма хемороиди и подобни заболявания. Ако състоянието е често и упорито може да се направи и клизма. Обаче най-добре да се коригира хранителния режим. Повече течности,да се избягва ориз и запичащи храни и плодове,дренки и други стипчиви.
Има и някои билкови хапчета съдържащи няква билка Сена,но са слаби за съвсем леки случаи.
Мнението беше редактирано от Миро на 28.08.13 21:24.
28.08.13
23:12
Може да опиташ с 1 л прясно мляко,вместо да се занимаваш с глупости.Хем полезно,хем ще те разхлаби. ;)
28.08.13
23:17
Ами пишеше 30 грама в една от статиите, които четох. Защото така ефектът ще е по-добър, знам ли до колко ще е по-добър… Утре ще взема две чаени лъжички английска сол и една чаша вода, още като стана. Относно за майчиния лист и сената, попаднах на друг форум, в който се е коментирало, че са били вредни?
28.08.13
23:23
Една чаша вода + 1-2 чаени лъжици английска сол. Хубаво е водата да не е студена. Имай предвид, че вкусът е ужасен :D Подготви се да го изгълташ набързо и още вода за след това ;)
казано от Николай Донг на 28.08.13, 23:17:
Утре ще взема две чаени лъжички английска сол и една чаша вода, още като стана.
Гледай до края на деня да нямаш работа извън вкъщи. ;)
на този потребител всичките му теми са култови. за някой хора тялото е храм, за други площадка за ядрени опити.
С 30 грама ще си изсереш и зъбите. Що не пробваш с някакви по-натурални методи? Изяж едно кило презрели праскови и ще се пречистиш.
29.08.13
12:32
Хапвай редовно,повечко диня/на празен стомах преди ядене/!!!