Инцидент след взимане на кръв

gon3insan3

30.08.13
05:11

.. наясно съм, че има подобна тема от 2005, но в нея става дума само до втория ден.. а моя въпрос е следния - преди 4 дни се наложи да ми вземат кръв (от сгъвката) , но нещата се оплескаха, (а ми взимат кръв поне за 10 път през живота ми) в резултат на което от тогава мястото е посиняло и болезнено, а останалата част на ръката е леко изтръпнала..това не е кой знае какво вероятно, но все пак...  още следващата вечер обаче се случи така, че се наложи да претоваря доста ръката (не с упражнения) ..освен това съвсем нелепо я ударих жестоко точно там, където най-не трябаше.. пък аз от скоро почнах да тренирам малко по-така и тъкмо мислех да почвам на лостове и съм доста нетърпелива... та според вас да изчакам ли още няколко дена или да си почвам да си тренирам както си знам?

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 30.08.13 15:28.

Не я натоварвай излишно, остави й малко време да се възстанови (мое мнение). Не мисля,че ще загубиш много, ако изчакаш 1-2 дена. Самата ти,ако не се чувстваш комфортно, няма да тренираш 100 % ефективно, така че просто няма смисъл. Естествено ти си знаеш как се чувстваш, така че решението е твое:)

Първата ти тренировка е интервално тичане към личния лекар. Надявам се до там да спреш и да не се налага да се плъзгаш надолу по пързалката на здравната система. Тренирай си дишането в това време.

gon3insan3

30.08.13
14:56

Добре казано... Цветан .. обаче пък някак си се надявах след толкова много наложителни изпълнения по ред поводи на описаните от теб действия... поне сега да не ми се налага ... ще изчакам освен още 2-3 дена да видя накъде отиват нещата и ще видим..
Адриана, благодаря за мнението.. вярно е , че няма да е пълноценна тренировката ако не се чувствам добре.. но пък нали тренирането кара хората да се чувстват здрави един вид.. ще  проявя търпение отново .. :)

30.08.13
16:48

Най-вероятно е спукана вена. При мен се случва всеки път, когато ми взимат кръв. Неприятно е, но не е нищо опасно.

gon3insan3

30.08.13
17:13

.. то едва ли е опасно.. но идеята е да се постарая да не стане  :)

На твое място, щях да пратя снимка на introducer - той поне има някакво образование по медицина.
http://shapie.bb-team.org/introducer/activity

Преди да му пратиш снимки, от които той да се зарадва или да ни се разсърди - имам предвид снимки на ръката ти.

30.08.13
19:43

По добре пусни снимка.
Предполагам, че е спукана вена, но изтръпването - не знам..
направо се стрелкай при личната.

gon3insan3

30.08.13
19:56

...уау.. много благодаря за отговорите!
..  ами то се е видяло, че май ще се ходи пак на лекар,(такъв ми е и “късмета” напоследък)  мен не ме притеснява толкова какво се е случило след въпросната манипулация,(със сигурност не съм единствената) а по-скоро аз да не съм оплескала нещата след това.... 

...снимки - пробвах - нищо не се разбира от тях, аз се надявах може би някой да е имал опит с това и да ми кажете какво сте предприели ... то сигурно едва ли е нещо притеснително -  но както казах.. да не объркам сама нещата... че така да се каже, сега съм във вихъра си и така ми се тренира, но това там си е “неизбежно” място и ще взема наистина да почакам с тренировките.. а то че съм нетърпелива си е ясно..

gon3insan3

30.08.13
20:02

.. всъщност... много се колебаех дали даже да пускам темата, защото не исках да изглежда като мрънкане или проява на слабост..

30.08.13
20:02

Ако искаш да се разнесе по бързо синката прави компресчета с топла кърпа

gon3insan3

30.08.13
20:05

.. вярно - щях да питам за компреси някакви или така наречените контрастни душове и забравих... благодаря...че като излизам навън хората ме гледат странно и вероятно ме имат за “некадърен наркоман” ...комично е някак си.. хаха..

Мнението беше редактирано от gon3insan3 на 30.08.13 20:06.

“Контрастни” не значи най-горещо към най-студено. Вероятно само топла(не гореща) кърпа и леко движение ще свърши работа, АКО е просто кръвоизлив, който има нужда от време, за да се разнесе.

gon3insan3

30.08.13
20:42

.. явно имам  грешна представа относно контрастната част, добре, благодаря.. скоро ще се разбере какво е със сигурност :) ..дотогава леко топличко и ще го пазя :)

Благодаря ви за отговорите! :)

gon3insan3

05.09.13
10:31

.... да ... така се оказа, както си мислехме - спукана вена.. не натоварвах ръката последните дни и сега е доста по-добре, с тенденция да изчезне напълно, но наистина малко бях забавила заздравителния процес с това, че се ударих без да искам ... но всичко е наред, много ви благодаря отново за отговорите... :) :) :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1