28.01.13
20:41
Здравейте, имам сравнително голям опит-5-6 г, но с доста прекъсвания.
Сега съм решил да взимам следните добавки:
1.Протеин-Синтракс Тропикс
2.Аминокиселино-Амикс-хидролизирани, 2гр., сложни аминокиселини
3.Азотен бустер- Сайтек Атак, избрах нещо, защото съм чувствителен към кофеин.
4. Аргинин,Лизин на Ултимейт или Креатин на Сайтек
Въпросът ми е как да приемам добавките и специално протеина? Планът е следният:
Аминокиселини-преди и след тренировка, в нетр. ден-сутрин и вечер
Азотен бустер-20 мин. преди и след тренировка, нетр. ден-сутрин на гладно
Аргинин или креатин- с азотния бустер
А протеина, къде се вмества, защото знам, че той ще намали действието на бустера?
Става ли така: сутрин, през деня, вечер, нетр. ден- през деня и вечер.
За инфо, ще тренирам 3-4 пъти в седмицата, по някой път 2 пъти. Крака не правя, просто ще ги припомпвам, защото имам контузия на кръста и принципно не трябва да тренирам. Висок съм 168 см, тежа 83 кг., но съм мазен.
Тренировъчният сплит и упражненията ще са различни всяка седмица.
Напр. седм 1-1-гърди, 2-ръце, 3-почива, 4-рамо, 5 гръб.
седм. 2- 1-гърди, трицепс, 2-почива, 3-ръце, 4-горни гърди, рамо, 5-гръб, бицепс
седм. 3- 1-гърди, 2-почива, 3-ръце, 4-почива, 5-гръб рамо
Сплита е примерен.
Мерси за отговорите :)
-Ако се загледаш в етикета на тъй наречения азотен бустер ще видиш, че в състава му фигурират креатини и няколко форми на аргинина! Защо в такъв случай ще пиеш екстра креатин и аргинин? Избери си едно от двете!
-Не си купувай креатина на сайтек! Намирам го за доста не добре филтриран,трудно разтворим и предполагам трудно усвоим! Много хора споменават, че имат и стомашен дискомфорт вследствие приема му! Има далеч по-добри производители, чиито цени са аналогични!
-Протеинчето ще е най-удачно час преди и веднага след физическото натоварване! В почивни дни може да го пиеш след сън!
От колко време имаш “контузия” и наясно ли си какво представлява? Изпитваш ли тежест и проблеми при изпълнение на различни физически упражнения в тази област ?
Лично за мен най-добрия прием на протеин е сутрин след ставане и след тренриовка. В почивен ден сутрин след ставане и надвечер в удобно за теб време. Отностно бустера има и други доста по-ефективни и качествени от избрания от теб. Пример - N.O. Xplode coffeine FREE. В бустерите има креатин и аргинин и не виждам причина да приемаш допълнително към него, а може този прием да го правиш в друг момент.
29.01.13
10:25
За азотен буустър можеш да пробваш новият на Muscle Pharm - Hybrid N.O. той е без кофеин и изглежда обещаващ.
Контузията представлява сплескване на 4ти и 5ти лумбален прешлен и поради тази причина ми бе забранено да тренирам, а ако го правя да не се товаря много и заради това не тренирам крака, а просто ще целя вкарването на кръв в тях-20 повторения напр. и не повече от 3 упражнения с по 3 серии, а мъртвата тяга-отдавна е забравена.
Избрах този бустер, защото съм го пил преди и бях доволен от него.
Креатин-да, няма смисъл. Но аргиниът мисля да го добавя, за да се повиши ефекта на бустера, но сега се чудя дали след като свършат 4те седмици употреба на бустер, по време на почивката да пия аргинина.
Но относно протеина-в нетренировъчни дни- сутрин след сън и надвечер-ок. Но в тренировъчни дни-как, там е проблема, защото протеина трябва да се пие 20-35 мин. преди тренировка, за да се усвои от тялото. Азотния бустер-20 мин. преди тренировка, но за да има ефект от бустера, при неговия прием, 2 часа преди това не трябва да си се хранил или да си взимал подобни вещества. След тренировка-същата работа и оттук ми идват колебанията?
AMIX CellZoom ® Hardcore Activator
Този бустер дали съдържа кофеин и имате ли някакво мнение за него?
AMIX CellZoom ® Hardcore Activator
Този бустер дали съдържа кофеин и имате ли някакво мнение за него?
Пил съм точно един път бустер на Амикс и знам, че повече никога няма да пия бустер на тази марка, както и на всички останали европейски. Отностно дали съдържа кофеин има си етикет, вземи го погледни !
Относно съдържанието-видях етикета, който е поместен в Интернет и не видях да има енергетици от типа на кофеина, но попитах за всеки случай.
Ти защо не си доволен от него?
30.01.13
17:30
Относно съдържанието - видях етикета, който е поместен в Интернет и не видях да има енергетици от типа на кофеина, но попитах за всеки случай.
Според етикета на CellZoom, показан на официалния сайт на Amix, този продукт съдържа стимуланти на нервната система, включително кофеин. Какво си гледал - нямам идея.
Относно съдържанието-видях етикета, който е поместен в Интернет и не видях да има енергетици от типа на кофеина, но попитах за всеки случай.
Ти защо не си доволен от него?
Защото съм пил достатъчно бустери за да преценя дадения дали работи или не.
Може ли и аз да се включа в темата с един въпрос. Тренирам сутрин а на бустерите пише да се приемат на гладно. Това означава ли ,че трябва да тренирам на гладно. Аз пия протеин след ставане ,удрям едно кафе(не мога да се разсъня иначе) след това удрям една ябълка , а 20-тина минути преди тренировка пия аминокиселини. Къде в този режим да вместя бустера?
Иначе бустера е на сайтек пауър3д. И го усещам като действие. даже ми е силничек и ме разтреперва понякога
31.08.13
07:27
Протеина, кафето и ябълката ги пропускаш.
Вместо тях пиеш предтренировъчния продукт.
Аминокиселините ги остави за след тренировка..
Няма никакъв проблем в това да тренираш на гладно.
Да не би да пиеш цяла мерителна, защото това си е близо 400мг кофеин. Инъче да подкрепям казаното от Кольо по-горе.
Е само на една доза бустер ,ще имам ли си ла да тренирам. Не съм пробвал де,но няма ли да умалея бързо.Някой пробвал ли е така го приема?