Програми за лостове

22.08.13
07:28

Пускам темата  като четиво за свободното време. Да споделим по какви програми тренираме на лостове.Колко често ги сменяме. Как правим прехода от лостовете в залата и обратно. На мен лично ще ми е интересно да чета ,кой по каква програма тренира.
Аз почвам с моята,която съм променил през последните години до този вариант:

1 серия лицеви опори
4 серии набирания широк хват
4 серии кофички широк хват
3серии набиране за бицепс
3 серии кофи тесен хват(трицепс)
3 серии хоризонтални набирания
3 серии лицеви опори
3 серии повдигане на крака от вис.

Следващия ден правя крака,като първо карам колело час и половина а като се прибера вкъщо правя 5 серии клек с щанга зад врат и 5 серии повдигане на пръсти за прасец. След това ден почивка. Като добавки гледам да взимам само протеин ,но понякога разнообразявам с BCAA и креатин(от него досега не съм видял никакъв ефект. явно на мен не ми действа)
Дано ви е било интересно и да се включите.

Първия ден тренирам :
4 серии силови чисти ( по няколко поворения докато не усетя че ги правя със засилка)
4 серии тесен надхват набирания
4 серии успоредно набиране
4 серии набирания подхват
(стремя се около 8 повторения,които изпълнявам много бавно за по голямо натоварване)

Втори ден
4 серии силови чисти ( по няколко поворения докато не усетя че ги правя със засилка)
4 серии тесен хват лицеви на тръба
4 серии кофички
4 серии тесен хват лицеви ( след 4-тата серия отивам на успоредката и до отказ)

Трети ден
Бягане
От вис часовник 4 серии
Повдигане на крака встрани от вис 4 серии ( с изпънати крака)
Задържане L стойка на успоредка 4 серии
Повдигане от вис във всички посоки ( със свити крака)

Четвърти ден
Упражнения за крака с щанга-около 9 серии клекове и 9 серии прасец

Пети ден
4 серии флайс
4 серии лицеви на табуретка
4 серии повдигания на дъмбели тилен лег
4 серии тесен хват лицеви

Шести ден - почивка
Седми ден като първи и така... :)

Мнението беше редактирано от Борислав Якимов на 24.08.13 12:01.

ЗЗ

23.08.13
15:37

Ето ви една тренировчица от днес
10 набиране,10 бърбита,15 коремни преси,400 м бягане - 10 кръга. Прави се за време.
За 1 път я правихме,май скоро няма да я повториме!!!! Изключително отвратителна е.чак се чуда как успяхме да я измилиме.
:):):)··

Да споделя и аз. В момента (лятото) съм на работа в Кипър и нямам лостове под ръка. Тренирам в полеви условия, като набиранията ги правя на една издатина (козирка на терасата), а кофичките на егъл от парапетите на стъпалата. Тренирам 1 ден и почивам 1 ден. Тренировката ми е следната: набирания- 4х10 с 20кг тежест, кофички 4х15 отново с 20кг тежест, лицеви опори 4х25 с 20кг на гърба, кофички на пейка- 4х25 с 20кг тежест, бицепс с крив лост- 4х 10 с 35кг тежест, корем- 3х 70, като 1вите 50 повторения правя с 10кг зад врат, последните 20 махам тежеста и ги правя възможно най- експлозивно, като след всяка серия правя по 20 повторения вдигане на краката от вис. Накрая правя клякания- 4 серии, и 4 серии клякане с пристъпване (не знам как точно се казва упражнението), като тежеста ми е 55кг- повече нямам. След тренировката пия гейнер. В началото, преди 2 месеца правих същите упражнения, без допълнителни килограми.

Мнението беше редактирано от Димитър Димитров на 31.08.13 16:21.

31.08.13
17:09

Еми намерил си му цаката... Това показва ,че когато човек има желание ,ще намери и начин.
А относно трнировките ми,аз днеска пробвах нещо различно. Вкарах суперсерии и мисля ,че ми се получи много добре тренировката. Още усещам напомпано тялото а минаха доста часове.

набиране широк хват/ лицеви опори - 3 суперсерии
кофички /лицеви опори - 3 суперсерии
набиране успореден хват/ лицеви опори - 3 суперсерии
набиране  тесен хват за бицепс - 3 серии

веднага след тренировката още на лостовете ударих 3 хапа БЦАА а като се прибрах вкъщи си пих протеина СИНТА-6 ,който обаче ще сменя с МАТРИКС на СИНТРАКС, като по-бюджетно решение. Дано да има същия ефект.
(някой може да коментира ,ако е пробвал и двете)

Следващия път пак ще повторя тази тренировка. Наистина ме напомпи страшно добре.
Лицевите опори ги правех максималния брой ,който можех.
Накря мислих да направя малко вдигане крака от вис ,но нямах силички. Затова утре като правя крака ще вкарам и корем.

И аз по едно време пробвах със суперсерии и като цяло гледам да разнообразявам доколкото мога. Гледам най- малко реда на упражненията да ми е различен, хватовете също, веднъж по- тесен, веднъж по- широк, лицевите ги правя на юмруци понякога, с крака в по- високо положение от тялото. Старая се да съм изобретателен, до скоро ходех и да плувам през ден по 30-40 мин, но ми се счупиха плавниците :D Не съм много сигурен дали 7 упражнения не ми идват малко в повече, но според мен щом се чувствам добре- всичко е наред.

Мнението беше редактирано от Димитър Димитров на 06.09.13 14:21.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1