Вариант 2 - базови упражнения и маса

27.08.13
22:17

Здравейте, вижте я тази програмка , целта ми е маса , предимно с базови упражнения без изолиращи ,като базовите да са с повечко кила. Смятам да редувам тренировка 1 и 2 като за начало да видя дали ще кача нещо.

Тренировка 1 :
Клек 3 по 10
Набиране за гръб 3 по 10
Лежанка 3 по 8
Прасец- 3 по 15

Тренировка 2:
Раменни преси с дъмбели 3 -10,8,6
Вертолет  3 по 8
Бицепсово сгъване с щанга 3 по 8
Koфички 3 по 15

27.08.13
23:16

Няма я тягата. Също така повторенията са много - залагай на 5-8 повторения. Сериите са малко, особено за клека, при положение, че няма нищо друго за крака. 5х5 може да ти свърши работа.

27.08.13
23:46

А според мен нека първо да обърне внимание на храната , след това да мисли за тягата . Зависи от стажа , но не се изхвърляи на 5х5 ако си в началото. Добави по още една - две серии за клек и си бомба.

28.08.13
00:30

Да , всъщност нямам много опит  63 килограма съм , а съм 188 см ,добавям още 1,2 серии към клека би трябвало да е достатъчно  , ами другите упражнения и като цяло програмката бива ли я ? Също така проблем ли ще е ако ги редувам и тренирам 3 пъти в седмицата?

Мнението беше редактирано от petar petrov на 28.08.13 00:34.

28.08.13
00:37

Не ти е време още за 5х5.Овладей правилната техника на Клека и те съветвам да го правиш в пирамида.Включи и мъртвата тяга в тренировката си.
63 кг за ръста ти са твърде малко.Опиши храненето.

28.08.13
00:43

Вкючи гребане,тяга.Много мразите тежко мамка му :D

Що пък не? Пет по пет е добър вариант за натрупване на сила, която впоследствие ще му помогне за натрупване на маса и така нататък. Личният ми фаворит е самата система и ще има ефект, особено ако се храни правилно.

28.08.13
00:53

Така направих вече 6тата тренировка , започнах с тегло 62,4 , сега съм 63,9 . От седмица всяка сутрин закусвам половин или цяла купичка  с кисело мляко ,а вътре слагам боров мед ,стафиди и си режа банан (това ядене го правя 2 пъти на ден) , а през останалото време гледам да наблягам на месо-пилешко , ям по-мазно ,хапвам плодове повечко , ям около 6 пъти на ден , пия повече вода..

28.08.13
01:23

казано от petar petrov на 28.08.13, 00:30:

Да , всъщност нямам много опит  63 килограма съм , а съм 188 см ,добавям още 1,2 серии към клека би трябвало да е достатъчно  , ами другите упражнения и като цяло програмката бива ли я ? Също така проблем ли ще е ако ги редувам и тренирам 3 пъти в седмицата?

1. Клек, лег, гребане
2. Тяга, раменна преса, набиране

Редуваш 3 пъти седмично през ден.
По 5-6 серии в пирамида. Може 5х5, може 6х4, може 5х8, може 6,5,4,4,3 - все тая, стига да има прогресивно натоварване и увеличаване на работните тежести.
За финал ако исакш може да се добавят и по 2-3 серии за ръце, прасец или преса.

Относно храненето - тази закуска е слаба, по груби сметки е едва 10-15 грама протеин и 300-350 ккал.
Яж месо, яйца, млечни продукти (пълномаслени).
То при твоето тегло всъщност не е голям проблем да ядеш каквото си искаш, стига да има достатъчно качествен протеин и калории, за да качваш.

28.08.13
10:27

казано от Владислав Андонов на 28.08.13, 00:48:

Що пък не? Пет по пет е добър вариант за натрупване на сила, която впоследствие ще му помогне за натрупване на маса и така нататък. Личният ми фаворит е самата система и ще има ефект, особено ако се храни правилно.

Никой не отрича , но нека все пак първо да научи правилната техника , защото тая пробрама освен добра за сила и маса , при неправилно изпълнение на дадено упражнение е много добра и за контузии.

Прав си, въпроса е следния, той клека така или иначе си го има в сегашната тренировка, мъртвата е хубаво упражнение което така или иначе трябва да научи.

28.08.13
11:59

Нужда от някаква добавка има ли , протеинче ала бала или е излишно ?

Зависи от стажа ти в залата, я обясни целите си и колко време тренираш вече.

28.08.13
14:35

Преди около година и половина ходих около 6 месеца , но по-скоро ,за да се видя с приятели -не да тренирам.Имам някаква представя за нещата , обяснявали са ми,чел съм също. Сега съм се захванал сериозно , след малко отивам на фитнес , това ще ми е 6 или 7 тренировка. Целите са ми маса,колкото може повече маса, слабичък съм 64 килограма , но съм висок.

28.08.13
14:52

Ако можеш да си набавиш необходимото количество хранителни вещества няма смисъл от добавки. Хубаво упражнение за гръб е и мечката..

28.08.13
14:59

казано от petar petrov на 28.08.13, 11:59:

Нужда от някаква добавка има ли , протеинче ала бала или е излишно ?

Ахх ,тези добавки..Окей все пак,ако ще вземаш нещо ,нека да е протеин (изолат) с не по-малко от 90% съдържание на белтък в него.
Но не се осланяй на добавките,помни че храната е на първо място.

28.08.13
17:43

Като цяло програмката бива ли я , мисля да я правя известно време може би 2 месеца ?

31.08.13
20:09

ето нещо интересно за начинаещи и напреднали

тренировка А

КЛЕК 5 серии

ЛЕГ 5 серии

ГРЕБАНЕ 5 серии

ТРИЦЕПС 5 серии

тренировка Б

ТЯГА 5 серии

НАБИРАНЕ 5 серии

РАМЕНА ПРЕСА 5 серии

БИЦЕПС 5 серии

Това дали е за начинаещи или напреднали зависи от тежестите :)

казано от Gergi_81 на 31.08.13, 20:09:

Това дали е за начинаещи или напреднали зависи от тежестите :)

...и стажа в залата, и възстановяването, и отношението към фитнеса, и техниката на изпълнение, и храненето.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1