Контузия след набиране

01.09.13
12:56

Здравейте!
Вчера късно вечерта реших да направя няколко набирания(не ме питайте защо съм го направил, защото и аз не мога да си отговоря).
Така .. след първото набиране усетих силна болка в тилната част, която бързо слезе долу по гръбначния стълб, като обхвана лопатките и гръдната част. След това си легнах, но позите, в които можех да спа, бяха твърде малко, та както и да е ..сутринта станах и болката в тилната част беше непоносима, когато си вдигах главата в легнало положение. Болеше ме и при кръгови движения с ръцете, като основно болката се съсредоточаваше около врата ми. Сякаш са ме били с бухалка, до такава степен ме боли цялото туловище(над диафрагмата). Дори когато вървя също усещам болка, прилича ми на схванат врат, но боли повече. В понеделник съм на физиотерапия, заради леката сколиоза в поясната област(2-3 лумбални прешлена), която имам. Но се съмнявам дали ще мога да ги правя упражненията както трябва, заради болката. Не искам да ги притеснявам нашите и с тази контузия. Ортопедът ми каза, колкото повече се натоварвам, толкова по добре за гръбначния стълб, при сколиозата. Та някой може ли да сподели нещичко? Да ми дадете съвет? Някакво мазало?
Благодаря предварително. :)

01.09.13
17:44

Човек може да е всичко.Въобще не си губи времето да пишеш такива теми в форуми,няма смисъл отивай на лекар ! Не си играй с здравето си.

ЯЯ

01.09.13
18:18

Набирания само с фитили и човек да те пази. Загрей хубаво и можеш да сложиш допълнителни килограми. Аз съм стигал до 6 набирания със 60 кг на колан и приятел да ме пази. Но много болят раменете и лактите и спрях набиранията.

01.09.13
20:13

Както и по-горе са написали “може да е всичко”.
Имал съм подобни на твоите симптоми след набирания и изпукване. Усеща се като неприятно разтягане..боли и сгърчва, та удря в слепоочието чак. При гръбнака, близо до лопатките, както и нагоре по врата...
Мина ми. Случвало ми се е при недобро загряване, след продължително обездвижване, спане в кофти поза, когато съм тренирал на течение или съм стоял на течение. Стоял съм дълго време пред компютъра при отворен прозорец или съм шофирал с отворени прозорци при по-хладно време, съответно..няколко часа по-късно, врат, гръб..лакти..всичко става на пуканки, като започна да се набирам към лоста.
Това, което ми е помагало, без да го приемаш като препоръка е(не съм медициско лице, нито врачка): загряващи душове и мазила, почивка от тежките набирания за няколко дни и чести раздвижвания - ръцете, гърба, врата.
Като мазила traumeel-S(това не е загряващо, но облекчава), фастум гел, мобилат - тези съм ползвал.
Тук има още няколко http://www.bb-team.org/articles/3425_gelove-pri-kontuzii
Доколко мазилата са с лечебен ефект и доколко само ще те облекчат..друг въпрос. При възпалителни процеси могат и да са от полза.
На няколко пъти ми се е случвало и ме е държало по 1-2 седмици, след което е отшумявало.  Не помня да съм спирал тренировките, в който и да е било от случаите. Може би ми е помогнало, може и да е ми е навредило.

Янков - защо само с фитили? И от какво да го пазят? Да е лежанка да го пазят, но на набиранията..? За мен това е сред може би най-безопасните упражнения за изпълнение без тренировъчен партньор, затова и питам.

01.09.13
20:20

Ясен Янков изкърти с мнение по темата

01.09.13
21:19

Спрях тренировките след като научих за сколиозата, мога и да не тренирам повече нямам мерак само да ми мине. Дано ми мине след дълга почивка, а тренировките в домашни условия нали ги знаете? Когато се сетя се набирам на лоста и правя всеки ден по 30-40 лицеви, но вече не ми е чак толкова до фитнеса. Занимавам се с футбол. Та сега намерих фастум гел и мисля да го използвам, както казах съм на физиотерапия от утре имам доста голям проблем и на всичкото отгоре не искам да се занимавам с този врат. Един съвет: никога не правете дори и 1 набиране без да сте загрели, БОЛИ много! Тъпа е болката и супер гадна.
Благодаря на всички отзовали се и лека вечер от мене! :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1