30.08.13
18:58
Здравейте,
в понеделник вечерта навеждайки се да взема един сак от земята ми потече доста обилно кръв от носа. Както и да е...стана ми странно защото много рядко ми се е случвало. На другата сутрин отивайки на работа се наведох да си завържа връзката и пак шурна обилно (и при двата случая кръвта не спираше след поставяне главата назад, а просто ми пълнеше гърлото). За ден и половина имах 4-5 такива кръвопролития, като 2 от тях бяха и от стоеж без да съм наведен. Последните 2 дена нещата малко се подобриха и само при продължително навеждане ми текват по няколко капки. На някой случвало ли му се е подобно нещо и наложително ли е да ходя при лекар, защото ме наплашиха с разни признаци за тумори, левкимии и какви ли не безумия. А на повечето места чета, че можело да бъде просто спукан капиляр. Кръвното ми е 130/90 (демек не би трябвало да е от това)...
30.08.13
19:19
Ако искаш да се наплашиш - чети в нета. Каквито и симптоми да потърсиш, накрая е или рак, или тумор, или бавна и мъчителна смърт.
Не знам дали да ходиш при личния си лекар, но със сигурност е по-добре, отколкото да ти дадем отговор тук.
30.08.13
19:35
Наистина по-добре не чети какво пише в интернет, че ще си откриеш още 100 диагнози :) Но ако искаш да си напълно сигурен и спокоен, по-добре иди при личния лекар - той най-добре ще ти отговори от какво може да е причинено това, а и самият ти ще си по-спокоен, че всичко е наред.
Благодаря за куража и на двамата! Ако до понеделник не се нормализират нещата ще ида да го посетя :) Иначе май ше се наложи и фитнеса да преустановя за една-две седмици...а това много ме дразни.
Вземи си адреналин на ампулки - на едно памуче и в носа, трябва да закрепи работата.
Случвало ми се е и то докато играя спаринг, а дори не бяха ме оцелили. От треньора я знам тая рецепта.
Мнението беше редактирано от Рой Бати на 30.08.13 20:46.
казано от Jon Snow на 30.08.13, 20:45:
Вземи си адреналин на ампулки - на едно памуче и в носа, трябва да закрепи работата.
Случвало ми се е и то докато играя спаринг, а дори не бяха ме оцелили. От треньора я знам тая рецепта.
Това служи за моментното спиране на кръвта или по някакъв начин заздравява евентуално спукан капиляр ? Интересно звучи иначе, още утре ше си взема две ампули за зор-заман :) Благодаря
Ами не съм задълбавал, но като ми текна кръв, а си течеше като чешма си взех и сложих и спря, после на другата сутрин имах състезание и преди него сложих за всеки случай, и не съм имал проблеми с по-нататъшно кървене, но твоя случай може да се различава.
Ясно, благодаря много! Дано не ми се налага, но ще го имам като вариант в себе си . :)
30.08.13
23:29
Може и да е от натоварване, стрес... и аз съм имал подобни случаи :)
30.08.13
23:34
Rutascorbin помага за слабите капиляри.
Мнението беше редактирано от Joe Musashi на 30.08.13 23:35.
казано от Сашо на 30.08.13, 20:57:
казано от Jon Snow на 30.08.13, 20:45:
Това служи за моментното спиране на кръвта или по някакъв начин заздравява евентуално спукан капиляр ? Интересно звучи иначе, още утре ше си взема две ампули за зор-заман :) Благодаря
Ако приложиш адреналина така само ще свие кръвоносните съдове и ще спре по-бързо кръвоизлива. От друга страна от носната лигавица се резорбира доста бързо адреналин в кръвта и може да имаш доста странични ефекти - сърцебиене, ускорен пулс, прескачане на сърцето, повишаване на кръвното налягане. Доста по - безобидно е ако използваш капки за нос като Ксилометазолин вместо адреналина - ефекта върху кръвоспирането е същия, но без страничните ефект.
Естествено най-добре е да те прегледа специалист УНГ - на първо място най-вероятно ще може да ти каже точната причина за това кървене и на второ място - ще получиш най-подходящото лечение в зависимост от причината за кръвоизливите.
01.09.13
17:44
Кръв от носа? Не е нужно да си Никола Тесла за да разбереш, че става въпрос от преумора. Организма иска почивка. А ако това се беше случило в САЩ ще те изпратят поне при десет доктора. Почивка, приятел. Нищо повече.
Благодаря на всички! Да чукам на дърво от 2 дена не съм имал никакви проблеми. Колкото и да ме дърпат краката към залата, всички ми казват да почина и тая седмица, пък ако всичко е наред да се върна следващата и мисля да ги послушам въпреки ошкембването покрай морета и тем подобни бохемства :D Голямо благодаря още веднъж на всички !!!