24.08.13
11:16
Бихте ли ми препоръчали стак за мускулна маса по възможност по-евтин. И ако може някой да ми каже най-качествените продукти в отношение качество:цена. За сега съм се спрял на Бирена Марая, Рибено Масло, Креатин Монохидрат, Бабини Зъби (трибулус). Ако може да ми препоръчате марки и още някой продукт (ако има нужда). На 16 съм 180см ок. 75кг, тренирам от 1 година и ще спазвам ВВД (ако всичко това има значение)
Трибулуса е излишен в случая. BulkPowders имат хубави разфасовки рибено масло на добри цени. Същата марка има и таурин 100, който може да вкарваш с креатина преди тренировка по 5 грама.
24.08.13
13:03
казано от Strelok91 на 24.08.13, 12:20:
с креатина преди тренировка по 5 грама.
Спрете да заблуждавате хората! Ефекта от този прием преди тренировка ще е същия, както ако го изхвърлиш в тоалетната директно!
Към автора: От изброените добавки само креатина би ти помогнал и то не директно за да качиш мускулна маса! Другото е хвърляне на пари на вятъра...Комбинирай креатин + протеин + добра храна - това ти е НАЙ-ДОБРИЯТ стак за маса!
24.08.13
19:05
казано от Петърч 1 на 24.08.13, 17:32:
Вземи си креатин хидрохлорид в комбинация с екдистерон.
Екдистерон? За момче на 16 години? Я пак!
25.08.13
01:52
казано от Петърч 1 на 24.08.13, 17:32:
Вземи си креатин хидрохлорид в комбинация с екдистерон. Това е истинския стак за маса и хапвай стабилно и чисто. :)
Като не са ти ясни нещата недей да заблуждаваш хора, които тепърва навлизат в тази материя !Друг е въпроса до колко е нужен креатин на 16-годишен, не че ще ти стане нещо от него, но все пак....
Причината поради която не смятам да вземам протеин е леко смехотворна. Ако си го закупя под формата на пудра трябва да платя с лични средства (джобни), а твърдата храна от която мога да си набавя протеин (месо, млечни продукти, бобови растения и т.н) я купуват родителите ми. Мисля да не изключвам бабините зъби, защото са доста евтини (под формата на чай), а често тренирам двуразово и почивам рядко, което води до повишаване на нивата на кротизол и смъкване на тези на тестостерона, а така мисля че ще мога да запазя тестостерона до някаква степен (това са си лично мои изводи, които най-вероятно са доста грешни :D )
..........................................................................................................................................................................................
Стака :
1) AMIX Creatine Monohydrate Powder.
2) NATROL Omega-3-6-9 Complex 60 Softgels.
3) AMIX Daily One 60 Tabs.
4) PROMO STACK Scitec ZMB6 / 60 Caps. / x2 ИЛИ AMIX Taurine 120 Caps.
5) Бабини Зъби под формата на чай на Биопрограма
Прием :
1) 5 гр със закуската.
2) 1 драже със закуската
3) 1 хапче със закуската
4) Ако е ZMB6 - 2 хапчета преди лягане Ако е Таурин - 1 хапче преди силовата тренировка и 1 преди втората ми тренировка (БИ)
5) Както пише на опаковката на чая.
Това е стак за 2 месеца. Проблема ми е, че имам ограничен бюджет и не мога да дам повече (този стак + златна карта, която ще си купя от сайта ми излиза 106лв)
Въпроси :
Удачни ли са продуктите, които съм избрал и мога ли да ги заменя с други (независимо дали друг продукт или същия на друга марка)
ZMB6 или Таурин (или да премахна някой друг продукт и да оставя и двете)
Препоръки, критики и мнения относно стака в комбинация с двуразови тренировки (силова - във фитнес или на лостове + БИ. Отделно някои дни може да правя кратка HIIT рано сутрин за ободряване и аеробна издръжливост. Ще пазя и добър хранителен режим за покачване на тегло ВВД/РБД, като целта ми е да се възстановявам оптимално от тежките тренировки.
Аз бих оставил креатина и бих добавил бета-аланин и БЦАА на PrimaForce, всичко останало ти е излишно на този етап.
Креатина - 5 гр. дневно
Бета-аланина - 4-6 гр. преди тренировка
БЦАА - 1 доза преди и 1 доза след тренировка.
БЦАА при положителен калориен баланс и добро разпределение на протеина през деня знам, че е ненужна добавка (ако греша, някой да ме поправи). Бета-аланин ще си взема и ще го комбинирам с таурин преди всяка тренировка. Нали витамините и мастните киселини бяха незаменими добавки, които помагат за възстановяването и цялостното здраве, не е ли добре да ги пия ? А за тези zmb6 съм чел доста и все хубави неща.
Защо 3-6-9, а не само 3 ? Мисля, че омега 3 в частност са далеч по-приоритетни и ценни, а и много по-концентрирани, когато са сами.
Мнението беше редактирано от Strelok91 на 26.08.13 23:52.
казано от Strelok91 на 26.08.13, 23:50:
Защо 3-6-9, а не само 3 ? Мисля, че омега 3 в частност са далеч по-приоритетни и ценни, а и много по-концентрирани, когато са сами.
Абсолютно си прав, че е много по-добре да заложи на омега 3, отколкото на комплексна формула съдържаща омега 3-6-9 по простата причина, че омега 6 и 9 се намират в изобилие в храните с богато съдържание на мазнини.
Ок. Ще сменя Омега 3-6-9 със омега-3. И сега по финансови причини ми остана един последен избор ZMB6 или Таурин ?
казано от No Limits на 27.08.13, 11:29:
Ок. Ще сменя Омега 3-6-9 със омега-3. И сега по финансови причини ми остана един последен избор ZMB6 или Таурин ?
Таурин и задължително да бъде на прах. Bulk Powders имат половин килограм на много добра цена. Дневно приемай поне 5гр. таурин разделен на 2 приема (преди и след тренировка).
30.08.13
12:56
Значи ето го окончателното стакче и начина на приемането на отделни добавки.
След тичането рано сутрин (на гладно) - 5гр креатин, 1 хапче витамини
Преди силовата тренировка - Бета-аланин + таурин (ще видя по колко да пия)
Преди тренировката по БИ - Бета-аланин + таурин
3 пъти дневно както е оказано на опаковката - Бабини зъби + рибено масло
Освен добавките смятам да си съставя и добър хранителен режим, стабилен сън и т.н защото :
Ще пробвам с толкова много тренировки 2 месеца като ще следя физическите (сила, издръжливост, бързина и т.н) и психическите (желание за тренировка, хранене и т.н) показатели и ще видя “претрениране - има ли го това животно” , пожелайте ми успех :)
казано от Стоил Иванов на 30.08.13, 12:56:
Значи ето го окончателното стакче и начина на приемането на отделни добавки.
След тичането рано сутрин (на гладно) - 5гр креатин, 1 хапче витамини
Преди силовата тренировка - Бета-аланин + таурин (ще видя по колко да пия)
Преди тренировката по БИ - Бета-аланин + таурин
3 пъти дневно както е оказано на опаковката - Бабини зъби + рибено маслоОсвен добавките смятам да си съставя и добър хранителен режим, стабилен сън и т.н защото :
Ще пробвам с толкова много тренировки 2 месеца като ще следя физическите (сила, издръжливост, бързина и т.н) и психическите (желание за тренировка, хранене и т.н) показатели и ще видя “претрениране - има ли го това животно” , пожелайте ми успех :)
Аз бих сложил креатинът след силовата тренировка, а витамините след първото хранене за деня. Останалото е ОК.
Да сложа ли и Таурина след тренировките, а да оставя само бета-аланина + кафе преди тях ?