23.01.12
09:48
Здравейте, отдавна не съм писала и чела във форума, поради здравословни причини. Все още не трябва да тренирам, но пък резултатите откъм форма и тегло са ужасни - качих кг и сериозно се замислям за храненето си. В тази връзка и понеже съм консултант на Орифлейм(но не от досадните и с промити мозъци - поръчвам предимно за себе си (makeup)) ми стана много интересно и ми е необходимо компетентно мнение относно продукта им - Уелнес- Шейк Естествен баланс http://bg.oriflame.com/products/product-detail.jhtml?prodCode=15448. (Цената ми се струва висока)
Освен всичките суперлативи, които те изтъкват, това е състава
Като първите цифри се отнасят за 100 г, а вторите са порция от 18 гр:
Енергия ккал/кДж
370/1550 65/280
Протеини г
42 7,5
Въглехидрати г
32 6
- от които захари* г
20 3,5
Общо мазнини г
8 1,5
- от които наситени г
2 0,5
- от които ненаситени г
6 1,0
Диетични фибри г
8 1,5
Натрий (Na) г
0,6 0,1
* 150 мл готова напитка съдържа по-малко от 1% лактоза
Насочеността на продукта е да сваля килограми по здравословен начин(заместване на хранене, намаляване апетита за сладко, концентрация и бла-бла).
Та как ви се струва профила, заслужава ли си като цена, може ли да спомогне за регулиране на теглото... и каквото друго се сетите.
Без много много да разбирам ми се струва малко като гейнър този продукт и не виждам как се сваля от него. Много ми се струват тия въглехидрати в сравнение с протеина. Може и да греша.
Ще съм благодарна на коментарите ви :) (F)
Темата беше редактирана от Кифла на 23.01.12 09:57.
23.01.12
10:24
Според мен цената е безумна, а съставът на продукта е сравним с този на гейнърите. Много по-разумно и изгодно е да купиш протеин на прах и да добавяш към него въглехидрати от подходящи източници и в подходящи количества. Всъщност най-доброто, което можеш да направиш, е да оптимизираш храненето преди да мислиш за хранителни добавки.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 23.01.12 10:29.
23.01.12
10:25
Не можах да видя за какво количество е тази цена. Като цяло предполагам, че е по неизгоден от повечето протеинови шейкове.
Аз се занимавам с тази фирма, имат горе-долу добър макияж на сносни цени, но всичко останало, включително и ‘Естетсвен баланс’ за ПЪЛНА загуба на време и пари.
Надявам се знаеш, че тези, които гледаш в каталага и твърдят, че са отслабнали и бла-бла са сложени само за рекламата :)
23.01.12
10:36
Цената е около 2-2.50 лв за доза, но мен ме интересува по-скоро профила на продукта. Цената е по-второстепенен въпрос.
Благодаря на Кольо - радвам се, че съм се ориентирала горе-долу в състава на продукта. Знаех си, че има нещо гнило в цялата работа.
skoge, абсолютно съм съгласна с теб. Аз също както написах съм представител, но идеята ми е само да купувам за себе си продукти, и то не всичко. За рекламата е ясно, просто ми беше интересно дали техните обещания имат нещо общо с действителността, тъй като и мен самата ме озадачи състава на продукта. Отделно в сайта има мнения на хора, които са доволни от продукта(и също са консултанти) - явно пласибо ефекта е налице. Естествено, че като си промениш режима ще имат резултати в редуцирането на теглото, но това едва ли се дължи на шейка.
Да не говорим, че едва открих колко въглехидрати има в продукта, докато грамажа на протеина навсякъде се декларира.
Мнението беше редактирано от Кифла на 23.01.12 10:46.
23.01.12
14:08
По-добре си подобри диетата и прави упражнения дори и леки на първо време.НЕ ТИ ТРЯБВАТ ДОБАВКИ В МОМЕНТА!И особено не от такива фирми!Има добавки , които могат да ти помогнат ако спазваш определен хранителен режим , но нито една добавка няма как да ти помогне самостоятелно!
П.П. Последно мнение и съвет - Не се заблуждавай с такива неща , и като ги знаеш тези неща защо изобщо си имала някакви съмнения.
Лично мнение
23.01.12
14:17
Добавки съм приемала преди време(когато тренирах - Л-карнитин, whey). За мен най-важно е храненето, после са тренировките и най-накрая добавките. Поне от моя (сравнително) скромен опит съм установила това.
Как изобщо съм имала съмнение... ами какво да ти кажа. Според мен е нормално човек да се замисли, при положение, че се изказват(в други среди, а и неособено неутрални) положителни мнения относно продукта. И понеже фитнеса съм го зарязала( за мое огромно съжаление), не бях влизала и тук отдавна, и като цяло съм позабравила наученото относно хранителните вещества, така ми се появиха съмненията. Радвам се обаче, че нещо ми е останало в главата все пак и ми се появиха тези съмнения, а не съм “лапнала въдичката”.
Благодаря на всички за коментарите!
23.01.12
14:33
Ами... ако трябва да сме честни, аз не мога да твърдя със сигурност, че този продукт е с ниско качество. Проблемът не е в това. Той, обаче, със сигурност не е нещо революционно, необходимо и незаменимо за теб в режим за намаляване на телесното тегло, особено на тази цена. Доза приличен суроватъчен протеин струва несравнимо по-малко и съдържа много повече белтъчини. Въглехидратите лесно и евтино можеш да се набавяш от храна, при това - от качествени източници (което значи, че ще приемаш и достатъчно фибри). Та... затова си мисля, че инвестицията в този продукт не е добра идея.
Според мен не трябва да разглеждаме “Естествен баланс” нито като гейнър нито да го сравняваме с протеиновите изолати, т.к. той е “продукт заместващ едно хранене”, както впрочем се вижда от името му. Като такъв той е с балансиран състав, наистина с гарантиран произход на съставките, високо качество, плюс това е вкусен /особено шоколада е далеч по-добър от много бълвочи дето съм пила/. Според мен е перфектен, ако нямаш време за обяд или закуска и не искаш да се натъпчеш с джънк от бакалията до офиса:)).Относно цената, тя става доста добра, ако човек се навие да си купи 3 кутии, защото тогава получава една безплатна. За отслабването-на всеки тук е ясно, че само с шейк не става. Ако няко се интересува от повече информация, може да ми пише, може да му дам и мостра /и аз съм консултант към Орифлейм и не мисля че това е някакъв грях/