Удачен подбор на ядки и семена ли е това?

02.09.13
09:37

Здравейте. :) Правейки даден хранителен режим, все не съм консумирал достатъчно ядки, с изключение на фъстъците, за който разбрах от една тема във форума, че не са много удачни заради липсата на омега3, а само на омега6 и така има дисбаланс. От доста време, по странен начин съчетавам НВД с РБД :D или по-скоро се получава нещо като ротация, тегля всичката храна, която съм консумирал с електронна везна, като накрая на деня правя равносметка и имам предвид за следващия ден, какво да намаля, увелича и премахна от менюто.

Това са ядките и семената, които съм избрал да консумирам: Бадеми, Лешници, Орехи, Кашу, Белен Слънчоглед, Сусам, Ленено Семе.
Пропуснал съм такива като леблебията и тиквени семки, заради твърде високите количества въглехидрати на 100г. Има ли нещо специфично, както примерно при фъстъците, заради което да отпаднат и друг вид ядки или семена от списъка ми? За да мога след това да наблегна само на количеството макро елементи при изчислението на дневната си консумация.

Много Благодаря. :)

Тиквените семки според мен няма причина да ги вадиш от списъка... не знам за какви количества дневно имаш предвид, но те са хубава храна. Можеш да добавиш бразилски орех. Макадамията също е страхотна ядка, но е и доста по-скъпа. Надявам се, че при всички положения говорим за сурови ядки и семена.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 02.09.13 09:52.

02.09.13
12:29

казано от Кольо Пияндето на 02.09.13, 09:48:

...Надявам се, че при всички положения говорим за сурови ядки и семена.

Благодаря още веднъж за отзива. :) И да за сурови ядки и семена става дума, преди правих голямата грешка да не консумирам ядките и семената, без никаква термална обработка.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1