03.09.13
09:17
Здравейте ! Може ли да ми препоръчате какво месо да си взимам , защото в нас си гледаме около 100тина бройлера , но са крайно недостатъчни . Примерно купешкото пилешко било пълно с фитоестрогени , рибата пангасиус била инжектирана с урина ... , за риба скумрия си взимам , но за пилешкото се притеснявам . Пуешкото пак ли е пълно с естрогени ? Свинско и телешко , колкото и да е странно не са ми толкова вкусни .
Здравей!
Сега...темата за това, че имаш 100 бройлера ли е...или, че верно не можеш да си намериш свястно месо??
Пробвай да разузнаеш кой, кога ще коли някое животно и се спазарете за 40-50 кг... пък като са ти крайно недостатъчни твоите пилета, направи ги 200 :D
Мнението беше редактирано от Jikata на 03.09.13 10:10.
03.09.13
13:02
Не ги гледам аз и не искам да занимавам нашите . Аз само ги консумирам . От работа ми отпускат купони за храна и се чудя какво месо да си купя , това е цялата работа . И питам от магазините и суперите кои меса стават .
03.09.13
15:45
Единственото пилешко, което си позволявам да ям, купено от магазин, са пилетата на Дюк, внос от Франция. Естествено, че не са като домашните пилета, но 2 неща ми правят много приятно впечатление и ми напомнят точно за домашните пилета, които ям като отида на село - кожата им е жълтеникава и се желират, вкусът им ако не е на 100 %, то адски се доближава на този, които помня от детството, когато хапвах домашно пилешко:) Да, малко по-скъпи са, но наистина си заслужават. Иначе ям свинско,телешко, агнешко,заешко, но близо до нас има адски добър месарски магазин, от който си пазарувам откакто се помня, така че мога да си позволявам това разнообразие:) За рибата - предимно ям съомга, пъстърва, хек,лаврак и ципура (но по-рядко, тъй като са по-скъпи). Избягвам да купувам замразени.Пуешко също ям, но рядко намирам от това, което ми харесва и е качествено, затова рядко взимам..
П.С ако трябва да съм честна, в момента основно съм на свиня (blush), като за да разнообразявам, взимам я котлети, я вайсбрат, я вратни, я гърди и ги приготвям по различен начин:)
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 03.09.13 15:48.
03.09.13
18:43
Днес си купих пуешко месо на парченца надребнено , за да си правя шишчета . Просто нямам думи ... от 3 кг имаше 1 кг кожа и сланина .....