Do Something for your body ( Vasi's Diary )

Темата е заключена.
Прескочи до:
ВП

26.08.13
09:40

25.08.2013 НЕДЕЛЯ

Закуска : Макарони със сирене, заляти със сгорещено олио и червен пипер

1 шепа бадеми и лешници

Обяд : Боб

- Бадеми и лешници, сладоледен сандвич ( почерпиха ме, но ме е яд, че го изядох )

Вечеря : Салата и 2 кебапчета на скара

Вода : 2 литра (sun)

Направих някои упражнения от тази тренировка :

http://www.youtube.com/watch?v=X_BsckSqAOg&feature=c4-overview-vl&list=PL9182D3180DD0FB2F

ВП

27.08.13
10:05

26.08.2013 ПОНЕДЕЛНИК

Закуска: Мюсли с кисело мляко

Обяд : Боб с 2 кебапчета на скара с 1 парче сирене, 1 праскова

- Десертно блокче с мюсли / 35 гр. / със вкус на френско грозде, малини, йогурт-глазура
http://www.kaloricketabulky.cz/fotografie-velka/d9bda31ea241adf0/musli-bar-first-nice-brusinky-a-maliny-v-jogurtove-poleve.jpg

Вечеря : Кебапче, кюфте, половин наденица и салата с краставици, домати, сирене

- 1 праскова

Вода : 1,5 л.

Упражнения : http://www.youtube.com/watch?v=aKFVZu_4Lq4

ВП

28.08.13
18:10

27.08.2013 Вторник

Закуска : Мюсли с кисело мляко
- 1 праскова

Обяд : 2 сандвича с яйца и сирене, препечен кашкавал,
домати, свинска шунка, поръсени с меродия, 1 чаша айрян

- 1 праскова
- 1 десертно блокче с мюсли с вкус на портокал

Вечеря : 1 пълнен пипер с кайма

28 АВГУСТ 2013 СРЯДА

Обяд : Супа топчета  с кисело мляко

- 1 праскова
- лешници и бадеми

Вечеря : Пълен пипер с кайма
- 1 праскова

Вода : 2 л.

Упражнения :

Разгряване :
http://www.youtube.com/watch?v=NsylVhpl_kI&feature=player_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=Sl6J696cHR8&feature=player_embedded
Отново направих разгряване, тук тренировката е разделена на три части

Чувствах, че сърцето ми щеше да изскочи, след тренировката се изкъпах .:)

Поста стана малко дълъг, но ... нищо .

До утре !!!

Мнението беше редактирано от Василена Петкова на 28.08.13 18:46.

ВП

29.08.13
17:50

29 АВГУСТ 2013 ЧЕТВЪРТЪК

Обяд : Супа топчета, 1 филийка бял хляб

- 1 праскова
- лешници и бадеми
- десертно блокче с мюсли
- сандвич с яйца и сирене, разтопен кашкавал, домати, свинска шунка, поръсен с меродия

Вечеря : Супа с топчета, 1 филийка бял хляб

Вода : 1 л. - 1,500

ВП

30.08.13
17:45

Меню за 30.08.2013 Петък

Закуска : Мюсли с кисело мляко на Stilla Natura

Обяд : Бял боб с 1 филийка бял хляб

- 1 праскова

Вечеря : кренвирш с кашкавал, салата с краставици, домати, сирене, лук, маслини, 1 праскова, 1 парче от сандвич с яйце и сирене

Вода : 1,500 - 2 л

Мнението беше редактирано от Василена Петкова на 31.08.13 10:12.

казано от Василена Петкова на 02.08.13, 12:03:

Казвам се Василена и бих искала да започна здравословен начин на живот . На 14 години съм . Не искам да отслабвам и да спазвам разни измислени диети, понеже полза от тях
няма . Най - добрата диета е балансираното и умерено хранене + физическа активност . Досега не съм спазвала диети, а и нямам намерение да го правя . Причината да искам да живея по - здравословно е следната : за да съм здрава и да избегна всички онези здравословни проблеми като инфаркт, затлъстяване и други .
Искам хранителните ми навици да се подобрят . Искам да намаля приема на шоколад и захарни изделия, мазните, тестени храни . Да имам по - активен начин на живот .
Точно сега ( на моята възраст )  се решава здравето през остатъка от живота ми . Не е лесно човек да живее здравословно, но не е и невъзможно . Ако имаш желание всичко можеш да постигнеш, затова никога не губи надежда !
  Вярвай и ще успееш !!!

Здравей, Василена. Внимателно ти прочетох първия пост и целия дневник до края. Като гледам с каква храна се храниш 90 % от дните, някак си не виждам да “намаляваш приема на шоколад и захарни изделия, тестени храни”, даже напротив. На 14 години си, наистина ти е рано да мислиш още за режим на хранене (защото “диета” означава именно това, а не както 90 % от хората си мислят, че това включва фотосинтезиране и ядене на една и съща храна в ограничен прием всеки божи ден), но това, което наистина можеш да направиш, ако наистина го искаш, е както си написала ти - да си наложиш да ограничиш тези неща. И това, че си отишла на центъра, някой ти предложил тортичка и не знам си какво - за мен са просто едни оправдания. Ако си си наложила нещо и си решила да го правиш, винаги можеш да откажеш и да се придържаш към плана си. Всичко друго са просто едни оправдания. Не искам написаното от мен да го приемаш като някакво заяждане или нещо подобно - даже напротив. Просто в момента не правиш почти нищо, а мисля, че идеята ти не е такава. Успех и просто бъди по-постоянно и се научи да устояваш на изкушенията, които ти се предлагат:) Това ще ти е полезно качество не само за храненето, а изобщо в живота..

ВП

31.08.13
18:24

(F)(F)31.08.2013 СЪБОТА

Закуска : 3 домашни бухтички с пудра захар / да, знам, тестено и  мазно /

- 1 праскова

Обяд : 1 наденица, салата от краставици, домати, сирене, маслини
- 15 гроздови зрънца

Вечеря : Бяло зеле със салатата, която ядох на обяд

Вода : 1,500 л - 2 л.

Тренировка за долна част на тялото от Руми :

http://www.youtube.com/watch?v=THJKrAsD_oU

Доста беше изморителна, но се радвам, че издържах до края :)

До утре !:)

Мнението беше редактирано от Василена Петкова на 31.08.13 18:26.

ВП

01.09.13
18:40

1. 09 . 2013 НЕДЕЛЯ . Честит ви 1 - ви  септември (sun)

Закуска : 3 малки питки и кисело мляко с мед

Обяд : Малко яхния

Вечеря : тиквички с кисело мляко, меродия, 1 малка питка

Вода : 1 , 5 л.

Тренировка за горна част на тялото :

http://www.youtube.com/watch?v=QN7Lw1zD_0A&feature=c4-overview-vl&list=PL9182D3180DD0FB2F

+ 15 - минутна аеробика
http://www.youtube.com/watch?v=t46IYToaejM&feature=c4-overview-vl&list=PLC5D5FA09AD67DD61

Всъщност едвам издържах да я направя, веднага след 1 тренировка,
започнах аеробиката, бях останала без въздух
и имах доста чести почивки 3-4, но все пак горе - долу издържах .

До утре ! (sun)

Мнението беше редактирано от Василена Петкова на 01.09.13 18:51.

ВП

02.09.13
18:10

МЕНЮ ЗА 2 СЕПТЕМВРИ 2013

Здравейте ! Днес се събудих с ужасни болки в ръцете и краката, сигурно прекалено съм се натоварила с упражненията и бях прекалено отпаднала . Но според мен си струваше, защото след тренировката ми беше много ” леко ” на душата . Защото това е нещо, което правя за себе си и за моето тяло .

Закуска :  2 парчета домашна баница с кисело мляко . Беше мноого вкусна .

Обяд : Мюсли с кисело мляко
http://static.prozeny.cz/images/stories/A1_2013/04_duben/10/_MG_3791.jpg

Следобед : Десертно блокче с мюсли NESTLÉ Fitness® шоколад и аромат на лешници
http://www.nestle.bg/bg/brands/breakfast-cereals/nestle-fitness

20 гроздови зрънца

Вечеря : 2 Наденички, салата от краставици, сирене, домати, маслини, лук, и може би после 1 голяма праскова

Вода : 1,500 - 2 литра

Упражнения : 9 минути от упражненията на  Fitness Blender : http://www.4shared.com/video/Uw32TbUg/fitness_blender_standing_ab_wo.htm

До утре !(sun)

Мнението беше редактирано от Василена Петкова на 02.09.13 18:25.

ВП

03.09.13
17:17

3 СЕПТЕМВРИ 2013

Закуска : 2 палачинки със сладко от сини сливи

Обяд : 2 кюфтета поръсени с меродия

1 голяма праскова, лешници и бадеми . Май попрекалих с тях .

Вечеря : Спагети със доматен сос, кренвирши, кетчуп . Знам, че кетчупът и кренвиршите са вредни, но ще ям само тази вечер и може би утре за обяд .

Вода : 2 литра, може после и повече .

Упражнения : Направих цялата тренировка на Fitness Blender от 3 кръга http://www.4shared.com/video/Uw32TbUg/fitness_blender_standing_ab_wo.htm

До утре !  :)

ВП

03.09.13
17:17

3 СЕПТЕМВРИ 2013

Закуска : 2 палачинки със сладко от сини сливи

Обяд : 2 кюфтета поръсени с меродия

1 голяма праскова, лешници и бадеми . Май попрекалих с тях .

Вечеря : Спагети със доматен сос, кренвирши, запечен кашкавал, кетчуп .
Знам, че кетчупът и кренвиршите са вредни,
но ще ям само тази вечер и може би утре за закуска или за обяд .

Вода : 2, 500 литра
Упражнения : Направих цялата тренировка на Fitness Blender от 3 кръга http://www.4shared.com/video/Uw32TbUg/fitness_blender_standing_ab_wo.htm

До утре !  :)

Мнението беше редактирано от Василена Петкова на 04.09.13 09:12.

ВП

04.09.13
17:22

4 СЕПТЕМВРИ 2013

Закуска : Спагети със кренвирш, сирене, кетчуп

- 1 малко парче от 1 орех

Обяд : 2 лозови сърми със кисело мляко / домашно /

- Мюсли десертно блокче със сливи и йогурт-глазура
- Отново Спагети

Вечеря : 2 лозови сърми със домашно кисело мляко и салата с краставици, домати, сирене, маслини, запечен пипер .

Вода : 1 л - 1,5 л.

Упражнения : Нямаше

Извод : Като цяло днес храната ми беше нездравословна .
1. Защото попрекалих със въглехидратите, а и в кренвиршите няма нищо полезно . Те са една химия .
Но утре няма да ям кренвирши .
2. Ядох мюсли блокче макар, че не мисля, че е толкова нездравословно .

Това беше за днес ! (sun)

Мнението беше редактирано от Василена Петкова на 05.09.13 17:24.

ВП

05.09.13
17:23

5 СЕПТЕМВРИ 2013

Закуска : Купена милинка / беше много хубава и хрупкава /

- 1 фъстъковка - 40 гр . , 550 калории

Обяд : 2 лозови сърмички с домашно кисело мляко

- 1 голяма круша

Вечеря :  Може би 2 наденички и салата
Ще редактирам ако има промяна .
3 Ушички Светлана - купени сладки, не са шоколадови и не са много сладки

Вода : 1,5 - 2 л.

И днес няма упражнения .
Знам, че тези 2 дни доста се отпуснах с храната и упражненията, но може би утре ще има упражнения .

Мнението беше редактирано от Василена Петкова на 06.09.13 14:30.

ВП

06.09.13
18:34

6.09.2013 ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, БЪЛГАРИ !

Закуска : 2 палачинки със сладко от сини  сливи

- 3 сладки от типа ” Ушички “

Обяд : 1 лозова сърмичка, малко наденичка, пипер

- 3 сладки от типа ” Ушички “

Вечеря : Тас - кебап  с 1 лъжичка ориз и може би салата .

Днес доста прекалих със тези сладки и се радвам, че свършиха :)

Вода : 1,5 л - 2 л.

Упражнения : http://www.youtube.com/watch?v=6dhO7S7_DW0 - Тази тренировка ми беше много натоварваща и в твърде забързано темпо за мен лично и това може би се дължи на фактът, че досега правих упражнения само за начинаещи - по - лесни, по - леки за изпълнение и сега опитах нещо ново и ми  беше малко трудно, но постепенно ще свиквам . :)

До утре !

128 ГОДИНИ ОТ СЪЕДИНЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ !

ВП

07.09.13
18:21

7 СЕПТЕМВРИ 2013

Закуска : 3 малки банички

Обяд : Тас - кебап, 1 баничка

- кисело мляко с мед, канела

Упражнения :
10 колела
надигане на таза - 5 пъти
20 клекове
20 лицеви опори
10 редуващи се напада
10 ” Ножици “

- 15 гроздови зрънца

Вечеря : Леща и 2 малки банички

Днес ще вечеряме по - късно / тоест 20 : 40/ за което се извинявам .
По принцип ям към 18 : 00 часа, но така се наложи .

Днес може би прекалих с баничките, но те не са от онази типична мазна баница, а и са домашно приготвени : )

До утре !

Мнението беше редактирано от Василена Петкова на 08.09.13 19:04.

ВП

08.09.13
19:04

8 СЕПТЕМВРИ 2013

Закуска : 2 парчета кавърма / рано, рано /
после още 1

Обяд :2 зелеви сърмички, малко салата, 2 чаши айрян,

Вечеря : Панирали шницели може би със  домашно приготвен чеснов сос и салата със краставици, домати, сирене, маслини, лук,, 1 чаша айрян

Леки закуски : 1 сладолед, 1 шоколадова бонбона, 1 фъстъковка

Вода : 1,5 л - 2 л.

Упражнения : Нямаше, но за сметка на това днес рано отидохме на царевица и със племенника си играхме там, после със всички мама, тати, баба, леля, свако ги товарихме на камион, събирахме на купчини ... и въобще, да ! Станахме рано 6 : 10 и тръгнахме и закусахме в 7

И днес менюто ми беше под всякаква критика
1 . ПРОСТИ ВЪГЛЕХИДРАТИ / няма да се оправдавам, - ПРЕКАЛИХ /
2 . ПАНИРАНО / Е, за това вече - Отдавна не съм яла панирана храна, още по - малко шницели или чеснов сос, но поне няма да ям пържени картофи : )
3 . Но поне пия днес много айрян
Та това беше за днес !
Ще се радвам да ми оставите по някоя критика, съвет, поощрение !
:)

Мнението беше редактирано от Василена Петкова на 08.09.13 19:32.

08.09.13
21:11

По-лесно е да ядем вафлички и пастички, отколкото плодове, а? :)

Критиките и съветите  са за хората, които ги четат и имат готовност и желание да ги приемат :) Ти самата си казваш на всеки пост “Днес може би прекалих с баничките”, “Знам,че не трябва да ям панирано, но поне не са пържени картофи” и т.н. демек ти сама си знаеш какво правиш и дали е редно. Днес така, утре иначе.. Хубаво е,че не искаш да спазваш диети, защото наистина си малка, но това хранене се разминава с желанието ти за “здравословно” такова, което сама си заявила в началото на дневника си (поне в моите представи).

ВП

10.09.13
10:32

Ето как стоят нещата : Семейството ми не се храни толкова здравословно и не са привърженици на спортовете, защото работят и нямат много време - единственият почивен ден е неделя, но тогава ходим на село и се извършва тежка работа . Във къщи се ядат много месо, салати, не толкова често яйца, манджи, мусака, леща, пържени картофи - тати много ги обича, преди и аз, но откакто започнах воденето на дневник не съм си кусвала дори . / В положителният смисъл / Понякога спагети, пица ... Тати много обича сладко и през зимата мама постоянно забърква торти, кексове, тиквеник, за това през лятото се стараем да ядем повече плодове . И аз единствена се престраших да откажа някои храни / или по - точно да се изразя ” да ги ограничавам ” / И няма как да се готви според моите лични предпочитания . Естествено понякога да - но не винаги .

За спорта : Както казах семейството ми не са привърженици на спорта, тати няма време върши тежка работа - строител, но мама пък ходи на народни танци и това е някакъв вид спорт . Тати обича да танцува също народни танци, например когато бяхме на сватба той все се хващаше на хорото и играеше и различни танци, но това е, че няма време . Така де не се оплаквам само ви разказвам малко история .

За сладкото :  Забелязала съм, че когато съм във вкъщи не търся вече сладко, защото знам, че няма . Преди аз бях ГОЛЯМ маниак на сладкото всеки ден търсих сладко и ако нямаше направо откачах - вече не съм толкова пристрастена .
Но например ако ходим някъде навън, на село, в лелини ...  / Ето например вчера ходихме със мама, с баба, със сестра ми при едната от лелите ми, защото едната от дъщерите й роди да се почерпим / И е отрупана масата със сандвичи, баници, кексове и ти нали да си вземеш едно, за да не обидиш никого . Ако не си вземеш пък ще те питат защо не ядеш и може да се обидят . ТОВА НЕ Е ИЗВИНЕНИЕ, НЕ СЕ ОПРАВДАВАМ, ПРОСТО ВИ КАЗВАМ КАК СТОЯТ НЕЩАТА .
И веднъж търсих някаква информация във интернет и попаднах на дневниците на BB Team . Оттам се и вдъхнових да започна и аз да правя по - малки промени в начина си на живот . Защото знам, че ако не го направя то рано или късно ще ми се отрази след години / разни здравословни проблеми, затлъстяване /  Наистина прекалявам със сладкото и го знам, но вашите критики, мнения ме карат да се замислям защо са всички тези вафлички, пастички - за какво са ми, какви полезни вещества има в тях, които да ми помагат сега в периода, в който се намирам / пубертета / .  Знам, че е трудно човек да се откаже от навиците, които си е изградил, но с желание и воля всичко се постига . Реших като за начало да си поставя определен срок от време : Например 1 седмица, за да видя дали ще мога да устоя на сладкото . И най - вече сега когато започва новата учебна година . Аз бях наистина пристрастена към шоколада, но сега не се чувствам така, колкото и странно да звучи . Има някаква промяна / макар и малка / поне за мен .
За мен това, че пожелах да променя начина си на живот е наистина прекрасно .
Благодаря на всички, които изразявате своите мнения, критики .
Ще се опитам да се вслушам във вашите съвети .

НЕЩАТА, КОИТО НАПРАВИХ СЛЕД ВОДЕНЕТО НА ТОЗИ ДНЕВНИК :

- Да се откажа от пържените картофи
- Да се откажа от безалкохолните напитки, сокове с високофруктозен царевичен сироп / Преди също много обичах да пия купените сокове, но вече не, а за колата - мама, когато бях малка винаги ми забраняваше да пия, но аз исках да я пробвам, защото ми беш е ” забранено ” , но откакто водя дневник, а и дори и преди това не съм пила / .

- Чипсът - също ми беше забранен и до ден днешен ми е забранен, за което благодаря на мама : )
Макар, че естествено преди съм си кусвала, но вече не - СЪС СИГУРНОСТ

Общо взето това са малките промени, надявам се да напиша същото и след 1 - 2 месеца .

Мнението беше редактирано от Василена Петкова на 10.09.13 10:36.

10.09.13
11:09

И майка ми и баща ми не спортуват, у нас има постоянно сладко, майка ми непрекъснато готви мазни манджи с половин бутилка олио, ама това не ми пречи на мене да си готвя отделно и да си спортувам, нали така? ;)

ВП

10.09.13
11:38

Не се оправдавам със семейството си, просто го казах, защото нали децата вземат пример от родителите си ?
Но това, че те не се хранят здравословно не значи, че се опитват да ми влияят в отрицателна посока - напротив те ме карат да ям здравословно и да имам движение .

ВП

10.09.13
18:24

10 СЕПТЕМВРИ 2013

Закуска : Филийка бял хляб с маргарин и сирене

- 1 банан, 1 ябълка

Обяд : 2 зелеви сърмички с половин хлебче, 1 паниран шницел / отстраних панировката /

Вечеря : 1 пипер с яйце и сирене, салата с домати, краставици, сирене, маслини, лук, пипер, другата половина от хлебчето
5 свински филета

Течности : 2 чаши плодов чай / ягода /,  1 - 1,5 л вода

Мнението беше редактирано от Василена Петкова на 11.09.13 09:02.

http://www.bb-team.org/articles/3431_transmaznini - > маргаринът е трансмазнина и е едно от възможно най-вредните неща, с които да намажеш филията си:) Препоръчвам ти да го замениш с нещо друго

11.09.13
02:42

казано от Василена Петкова на 10.09.13, 10:32:

Ето как стоят нещата : Семейството ми не се храни толкова здравословно и не са привърженици на спортовете, защото работят и нямат много време - единственият почивен ден е неделя, но тогава ходим на село и се извършва тежка работа . Във къщи се ядат много месо, салати, не толкова често яйца, манджи, мусака, леща, пържени картофи - тати много ги обича, преди и аз, но откакто започнах воденето на дневник не съм си кусвала дори . / В положителният смисъл / Понякога спагети, пица ... Тати много обича сладко и през зимата мама постоянно забърква торти, кексове, тиквеник, за това през лятото се стараем да ядем повече плодове . И аз единствена се престраших да откажа някои храни / или по - точно да се изразя ” да ги ограничавам ” / И няма как да се готви според моите лични предпочитания . Естествено понякога да - но не винаги .

За спорта : Както казах семейството ми не са привърженици на спорта, тати няма време върши тежка работа - строител, но мама пък ходи на народни танци и това е някакъв вид спорт . Тати обича да танцува също народни танци, например когато бяхме на сватба той все се хващаше на хорото и играеше и различни танци, но това е, че няма време . Така де не се оплаквам само ви разказвам малко история .

За сладкото :  Забелязала съм, че когато съм във вкъщи не търся вече сладко, защото знам, че няма . Преди аз бях ГОЛЯМ маниак на сладкото всеки ден търсих сладко и ако нямаше направо откачах - вече не съм толкова пристрастена .
Но например ако ходим някъде навън, на село, в лелини ...  / Ето например вчера ходихме със мама, с баба, със сестра ми при едната от лелите ми, защото едната от дъщерите й роди да се почерпим / И е отрупана масата със сандвичи, баници, кексове и ти нали да си вземеш едно, за да не обидиш никого . Ако не си вземеш пък ще те питат защо не ядеш и може да се обидят . ТОВА НЕ Е ИЗВИНЕНИЕ, НЕ СЕ ОПРАВДАВАМ, ПРОСТО ВИ КАЗВАМ КАК СТОЯТ НЕЩАТА .
И веднъж търсих някаква информация във интернет и попаднах на дневниците на BB Team . Оттам се и вдъхнових да започна и аз да правя по - малки промени в начина си на живот . Защото знам, че ако не го направя то рано или късно ще ми се отрази след години / разни здравословни проблеми, затлъстяване /  Наистина прекалявам със сладкото и го знам, но вашите критики, мнения ме карат да се замислям защо са всички тези вафлички, пастички - за какво са ми, какви полезни вещества има в тях, които да ми помагат сега в периода, в който се намирам / пубертета / .  Знам, че е трудно човек да се откаже от навиците, които си е изградил, но с желание и воля всичко се постига . Реших като за начало да си поставя определен срок от време : Например 1 седмица, за да видя дали ще мога да устоя на сладкото . И най - вече сега когато започва новата учебна година . Аз бях наистина пристрастена към шоколада, но сега не се чувствам така, колкото и странно да звучи . Има някаква промяна / макар и малка / поне за мен .
За мен това, че пожелах да променя начина си на живот е наистина прекрасно .
Благодаря на всички, които изразявате своите мнения, критики .
Ще се опитам да се вслушам във вашите съвети .

НЕЩАТА, КОИТО НАПРАВИХ СЛЕД ВОДЕНЕТО НА ТОЗИ ДНЕВНИК :

- Да се откажа от пържените картофи
- Да се откажа от безалкохолните напитки, сокове с високофруктозен царевичен сироп / Преди също много обичах да пия купените сокове, но вече не, а за колата - мама, когато бях малка винаги ми забраняваше да пия, но аз исках да я пробвам, защото ми беш е ” забранено ” , но откакто водя дневник, а и дори и преди това не съм пила / .

- Чипсът - също ми беше забранен и до ден днешен ми е забранен, за което благодаря на мама : )
Макар, че естествено преди съм си кусвала, но вече не - СЪС СИГУРНОСТ

Общо взето това са малките промени, надявам се да напиша същото и след 1 - 2 месеца .

Само оправдания прочетох.

ВП

11.09.13
17:23

11 СЕПТЕМВРИ 2013 СРЯДА

ЗАКУСКА : Започнах с една прекрасна закуска : Овесена каша със половин банан, орехи, канела, чаша чай от лайка със мед
И след това направих упражнения .
- 1 малка праскова
Обяд : 1 пипер с яйце и сирене, няколко парчета свинско филе

- купичка кисело мляко с ябълка

Вечеря : Шницели и  салата

Вода : 1 л - 1,5 л.

Упражнения : http://www.youtube.com/watch?v=lxQv8tfnaLg&feature=player_embedded - направих до 15 : 30 минута и понеже нямам пружина реших да пробвам с едно въже, но не се получи и се отказах
Утре ще си подбера упражнения със собствено тегло.

До утре !:)

Мнението беше редактирано от Василена Петкова на 11.09.13 17:44.

ВП

12.09.13
18:29

12 СЕПТЕМВРИ 2013

Закуска : Мюсли с домашно кисело мляко

Обяд : 2 сандвича с яйце и сирене, свинско филе, запечен кашкавал

- 1 праскова, фъстъковка, половин банан

Вечеря : пипер с яйце и сирене и салата

Вода : 1, 5 л / Ако изпия повече ще редактирам /

Упражнения : Днес нямаше, само разходка

Днес ни  дадоха учебниците, дано новата година да е успешна !

До утре ! :)

ВП

16.09.13
17:56

16 СЕПТЕМВРИ 2013 ПОНЕДЕЛНИК

Здравейтее ! Честит учебен ден на всички ! Желая ви много успехи, много усмивки, щастливи моменти !
От 3 дни не съм писала, но сега се завръщам и съм по мотивирана да започна здравословно хранене през новата учебна година . Искам да ” изпитам ” себе си да видя дали ще мога и без тези тестени, бързи храни в училище .

- 1 парче свинско филе, 1 домашно приготвен мъфин с парченца шоколад / Не ме нападайте ! Реших поне един път в седмицата да си позволявам по нещо малко /

Обяд : Пюре със свинско месо, половин хлебче
- 1 червена ябълка

Вечеря : Ще ям ориз със пилешко месо, другата половина от хлебчето и салата с краставици, домати, сирене, маслини, пипер ...

/ Ако има промяна ще редактирам /

Вода : 1,5 - 2 л.

Упражнения : http://www.youtube.com/watch?v=6MXKJM1UgLY&feature=player_embedded - до 21 : 37 минута - реших да е нещо по - леко, понеже от 3 дни не съм тренирала .

На училище ще бъда  1 смяна и съм решила сутрин да закусвам мюсли с кисело мляко, понякога да разнообразявам с гофрети, които ще ги мажа със сладко, а за училище да си нося франзела със разни неща вътре / например утре ще е със свинско филе, топено сирене, домати, краставици / и понякога плодове .

Ако някой има желание може да ми предложи нещо друго или да сподели какво яде на училище или на работа ...

Това беше за днес !

До утре !(sun)(sun)(sun)(F)

ВП

17.09.13
17:39

17 СЕПТЕМВРИ 2013 ВТОРНИК

Закуска  Мюсли с кисело мляко

- в училище : 1 шоколадов бонбон / една съученичка имаше рожден ден / франзела вътре с краставици, свинско филе, топено сирене / свършиха ни доматите /

Вечеря : Ориз със царевица, грах, пилешко месо,
- в момента : 1 голяма зелена ябълка

Днес в училище : Бягахме една обиколка, не е чак толкова много но ...

ВП

18.09.13
17:54

18 СЕПТЕМВРИ 2013

В училище : 2 гофрети намазани със сладко от сини сливи

Обяд : Малко картофено пюре със 3 парчета свинско филе

- 1 червена ябълка
- 1 филийка с яйце и сирене

Вечеря : Зеленчуков ориз, малко пилешко месо, няколко парчета свинско филе

Вода : 1, 5 литра

Упражнения : 45 клякания
              10 секунди бягане на едно място
              10 пъти ” Ножица “

Мнението беше редактирано от Василена Петкова на 18.09.13 18:51.

ВП

19.09.13
18:41

19 СЕПТЕМВРИ 2013

В училище : 1 принцеса

Обяд : 1 кюфте в някакъв сос, който е МНОГО вкусен !
- 1 голяма зелена ябълка - същото важи и за тях !

1 парче сусамка марка : DANIEL . Съдържание : Сусам, фъстъци, тиквено семе, криспи, мед, кокос, захар, ванилия

Вечеря : 2 кюфтета в собствен сос, 1 франзела ще ям, за да мога да обера соса .

Бих искала да попитам : Кои протеинови барчета са наистина здравословни, полезни и мога да си взема от магазин за хранителни стоки ? Ще се радвам ако ми отговорите !:)

До утре !

Мнението беше редактирано от Василена Петкова на 20.09.13 18:27.

ВП

20.09.13
18:29

20 СЕПТЕМВРИ ПЕТЪК 2013

- 1 франзела с разтопено топено сирене, свинско филе

Обяд : 1 кюфте във сос
- 1 зелена яблъка

Вечеря : Грах с картофи, пилешко месо, салата с домати, сирене, маслини ...

До утре !
Приятен уикенд !:)

ВП

23.09.13
17:45

Менюто ми през уикенда беше лошо , защото в Събота ходих на гости за рожденният ден на леля .

Но днес започвам отначало.
23 СЕПТЕМВРИ 2013 ПОНЕДЕЛНИК
Закуска : Мюсли с домашно кисело мляко . Напоследък ям от мюслито на Stilla Natura , но скоро ще го сменя

В училище : Багета пълна с малко свинско филе, луканов салам, крема - сирене

Обяд : Грах с картофи, малко пилешко месо

Вечеря : Гювече с яйца, домати, картофи, сирене, лютеница, свинска наденица . Салата с домати, маслини, сирене .

Вода : 1л.

Мнението беше редактирано от Василена Петкова на 24.09.13 14:33.

ВП

24.09.13
18:47

24 . 09 СЕПТЕМВРИ - ВТОРНИК

- 1 мюсли барче на с вкус на ягоди на Кауфланд

Обяд : 1 кърначка със малко сос от лютеница и кетчуп, и си кусах малко горчица

Вечеря : Мусака с кисело мляко  и салата с цвекло и моркови
- 1 зелена ябълка

Вода : 1,5 л .

Мнението беше редактирано от Василена Петкова на 24.09.13 18:57.

ВП

27.09.13
17:52

27.09.2013 - ПЕТЪК

Закуска : Мюсли с 40 % плодове и ядки на Dama с кисело мляко

Обяд : пюре със дробчета и запечен пипер

Следобед : 1 зелена ябълка, половин банан

Вечеря : Супа - топчета с кисело мляко и салата с цвекло, домати, маслини

Течности : чай от лайка, Тайлол - хот ЗА ДЕЦА с портокал , Тайлол Хот за възрастни с лимон / в момента / ,  Вода 1 л - 1,5 л

Мисля, че почва да ме хваща някакъв грип носа ми е запушен и много кихам и затова пия тези работи .

Тренирвока : 1 кръг от https://www.youtube.com/watch?v=EWoxVdAd-HI&feature=c4-overview-vl&list=PLA333DE7168370DD0

Мнението беше редактирано от Василена Петкова на 28.09.13 18:16.

ВП

28.09.13
18:16

28.09.2013 СЕПТЕМВРИ - СЪБОТА

Закуска : Мюсли с домашно кисело мляко на Dama

1 малка зелена ябълка

Обяд : 2 малки сандвича с яйце и сирене

1 малка зелена ябълка

Вечеря : Пържола със сос и салата от моркови, цвекло, маслини

Течности : Тайлол хот с лимон, чай от лайка с мед, вода : 1, 5 л

Това беше за днес !

Мнението беше редактирано от Василена Петкова на 28.09.13 18:26.

ВП

29.09.13
19:09

29.09.2013 - НЕДЕЛЯ

Закуска : 2 сиренки, кисело мляко с мед

1 обикновена бисквита

Обяд : Яхния с половин филия бял хляб

- 2 зелени ябълки, но не наведнъж

Вечеря : 1 малка свинска пържола със  сос, салата от цвекло, моркови, маслини

Течности : Плодов чай с вкус на ягода  със мед, Тайлол Хот с лимон, вода : 1 л - 1,5 л

Това беше за днес !

Мнението беше редактирано от Василена Петкова на 29.09.13 19:10.

ВП

30.09.13
18:19

30.09.2013 - ПОНЕДЕЛНИК

ЗАКУСКА : Мюсли с домашно кисело мляко
В училище : 2 малки банички / домашни /

Обяд : Супа - топчета, 1 малка баничка

- 1 малка зелена ябълка

Вечеря : 2 Пипера с кайма, малко салата с цвекло, моркови, маслини
И може би после 1 малка зелена ябълка

Течности : Плодов чай с вкус на ягода с мед, вода : 1 - 1,4 - 1, 5 л

Мнението беше редактирано от Василена Петкова на 30.09.13 20:05.

ВП

01.10.13
18:05

1.10.2013 - ВТОРНИК

В училище : 2 малки банички

Обяд : 2 зелеви сърмички
- 3 малки парченца домашен кекс вътре със орехи, какао, поръсен  с пудра захар
- 2 малки зелени ябълки

Вечеря : 1 пипер с кайма, салата от пипер

Вода : 1л - 1, 5 л

Днес в часа по физическо направих 1 обиколка в салона и играх на федербал :)

ВП

02.10.13
18:18

1.02.2013 - СРЯДА

В училище : 2 парченца кекс

Обяд : 2 зелеви сърмички

- 2 малки зелени ябълки

Вечеря : Боб със наденичка и може би салата

Вода : 1 л. - 1,5 л.

Мнението беше редактирано от Василена Петкова на 02.10.13 18:31.

ВП

03.10.13
18:22

3.10.2013 - ЧЕТВЪРТЪК

В училище : 2 гофрети със сладко от смокини

Обяд : Бял боб

Вечеря : Бял боб с 1 наденичка

Вода : 1 л - 1, 5 л

Това беше от мен !
    До утре !
  :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1