04.09.13
01:09
Здравейте, тренирам активно от 6-7 месеца. До скоро пих един Креалкалин( който не усетих).В момента съм на кръстопът и не знам каква добавка да приемам и дали въобще да приемам нещо.На 17 съм и съм с малко коремче.Не съм някаква клечка, а си имам маса, но смятам че може и още! Въпросът ми е дали гореспоменатата комбинация е добра, или има и по-добри варианти.Целта ми е покачване на ММ и ако е възможно същевременно изчистване на корема. Благодаря предварително! :)
04.09.13
01:28
Аминокиселини + хубава храна. Това ти трябва, нищо друго. И си избери - или покачване на ММ, или изчистване.
Здравей,
CL не са лош производител, ала новия им White Flood (този който се продава към момента на пазара) не струва. Почти двойно по-малко дози, основната акитвна съставка карнитин + щипка цитрулин и бета аланин и малко кофеин(все неща, дето не си струват паричките в такава концентрация). Инъче грийна не е лош, макар че съм фен на монохидратите. И все пак, основното, което трябва да ти е приоритет дори пред тренировките е какво хапваш...както е казал херцога над мен.
Мнението беше редактирано от Strelok91 на 04.09.13 09:13.
04.09.13
11:10
На 6-7 месеца да пиеш гореспоменатите ми се вижда безмислено. Вземи си едно хубаво БЦАА и както е казал херцога - избери си с кое да почнеш, предвид идването на зимата доста съфорумци тръгват да качват - въпрос на личен избор.
Така и смятам да направя. Лично за мен качването през зимата ще е доста по-лесно от колкото да се чистя. Значи, предлагате да пропусна Маг-а и да се ориентирам към БЦАА? Ако е така, може ли да ми препоръчате някои? :)
05.09.13
10:46
Качването и чистенето нямат нищо общо с годишните сезони. :)
Сега... ако имаш плочко-плажни амбиции - това е свързано със срокове, да. ;)
Green MAGnitude е чудесен креатинов продукт, но не съм много уверен дали той ще ти донесе много по-добри резултати от един хубав креатин монохидрат. Аз не успях да направя съществена разлика в ефективността, но когато плащам в магазина усещам много добре дали купувам едното или другото. ;) Не знам какво всъщност очакваш от креатина по принцип.
White Flood е един от добрите енергетици на пазара, аз съм с чудесни впечатления от него. На теб, обаче, не ти го препоръчвам. От една страна защото този клас продукти не са много подходящи за хора на твоята възраст. От друга страна тренировъчният ти опит е твърде скромен, за да извлечеш достатъчно полза от White Flood и да е оправдано да го купуваш. Не на последно място - ти искаш още мускулна маса, а тя е следствие от действието на други фактори, не от приемането на предтренировъчен стимулант.
Моите съвети:
- във всички случаи и преди всичко - оптимизирай храненето
- купи си прилични витамини (не Animal Pak!)
- купи си рибено масло (Omega-3)
- купи си хубав креатин монохидрат
ВСАА са добра идея, но мисля, че в твоя случай са с по-нисък приоритет.
До скоро бях доста пълничък, сега се поизчистих (най-големия ми проблем е коремът, навярно защото храненето ми е мноого грешно) И като цяло целта ми в момента е да кача някое килце ММ, след което лятото да се поизчистя. :) Би ли ми предложил някой добри продукти, съответно на добавките които си ми препоръчал? :)
05.09.13
11:41
Спокойно можеш да имаш доверие на Now Foods за всички продукти, които съм споменал. :)
Като цяло съм доста объркан. До сега никой от тези които познавам не съм чул да прави гореспоменатата комбинация от витамини,моно и рибно масло. По-горе ми препоръчват аминокиселини,което ме обърква още повече,предвид факта че се ориентирах около креатиновата матрица. :D Убеден съм,че Вие разбирате много повече от мен, но не знам точно какво може да ми предоставят. Най-вече искам сега през зимата да кача мускулна маса. :)
05.09.13
13:05
До колко си уверен в знанията на хората, които те съветват извън форума? Кое не си чувал? Че хората приемат витамини и незаменими мастни киселини чрез хранителни добавки? Преди да даваме на това тяло допълнително креатин, нека уточним сигурно ли е, че си му даваш нужното, за да работи оптимално, да възстановява правилно и да разполага с ресурс за изграждане на мускулна маса? По какви причини си се ориентирал към креатинова матрица? Защото не си усетил кре-алкалина - това ли е причината? Помисли ли защо може да се е получило така? Купи си Green MAGnitude - лошо няма и отново повтарям - чудесен продукт е... но ако не направиш нужните корекции по много параграфи, ще го усетиш точно колкото кре-алкалина. Не казвам и че ВСАА са лош избор, напротив... но при твоето хранене би трябвало приоритетите да са други. Разбира се, винаги имаш възможност са послушаш приятелчетата си, нямам претенциите моето мнение да е аксиома. Ще ми е достатъчно след време да се сетиш какво сме те посъветвали тук... ;)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 05.09.13 13:11.
Искаш да кажеш, че с тези неща които си ми препоръчал, ще мога да изградя още ММ и същевременно ще са ми от полза при храненето? :)
05.09.13
14:50
Искам да кажа, че приемът на витамини и рибено масло ще позволи на тялото ти да работи по-ефективно и да бъдеш по-здрав. Това ще ти позволи да тренираш и възстановяваш по-добре, а комбинирано с добро хранене, ще създаде условия за изграждане на мускулна маса. Не искай от мен да ти разказвам за ползите от витамините и рибеното масло, има достатъчно материали на тази тема. С други думи - витамините и рибеното масло няма да допринесат пряко за изграждането на мускулната маса, но са част от условията, необходими за въпросното изграждане. Добавките си имат приоритет. Няма никаква логика да приемаш спортни добавки (каквито са креатиновата матрица и предтренировъчния стимулант), ако в режима ти има фундаментални пробойни - това винаги е свързано с ниска ефективност на тази суплементация.
Разбрах най-сетне. Прав си, че това ще ми е най-полезно, предвид факта, че храната ми куца.Би ли ми казал какви разфасовки ще ми трябват от съответните препарати и монохидрата на прах или на капсули да е? :)
05.09.13
17:09
Не се хвърляй към витамини от най-високия клас. Now Foods EcoGreen Multi е едно добро средно ниво, например.
Рибено масло - колкото по-голяма разфасовка - толкова по-изгодно.
Креатин монохидрат - капсулите са сравнително скъпи спрямо прахообразния. Хубавият креатин на прах има напълно неутрален вкус, когато е разтворен в течност, затова спокойно можеш да се насочиш към тази формулация.