03.09.13
20:10
Здравейте :) , преди три месеца реших да се захвана с фитнеса по-сериозно.След тези три месеца не забелязвам кой знае какъв резултат,та се питам,дали е възможно да е от програмата,която изпълнявам.Понеже се занимавам с фитнес от толкова малко време,не съм особено запознат с почвата,объркан съм от всичката информация и т.н, затова искам съвет от вас.Тренирам 3 пъти в седмицата(Понеделник,Сряда,Петък),а между тях имам по 1 ден почивка.Дали това е най-удачният вариант за мен ? Съжалявам,ако темата е глупава ... :)
Лични данни :
Ръст - 1.83
Тегло : 75 кг.
П.П
Мога да покажа програмата,ако има нужда.
Темата беше редактирана от Postdott на 03.09.13 20:27.
казано от Атанас Желев на 03.09.13, 20:10:
Мога да покажа програмата,ако има нужда.
Няма нужда, тук всички сме развили гадателски способности и ще познаем каква е и къде е проблема.
Ден 1
1.Вдигане от лег - 3х 6-8 п.
2.Вдигане от лег за горна част - 3х 6-8 п.
3.Флайс с дъмбели 3 х 8-10 п.
4.Кофички - 3 с. до отказ
5.Френско разгъване 3х 6-8 п.
6.Трицепсово разгъване на скрипец 3х 6-8 п.
7.Коремни преси на римско столче 3 серии до отказ
Ден 2
1.Набирания с широк хват 3 серии до отказ
2.Набирания с тесен хват 3 серии до отказ
3.Сгъване на щанга от стоеж 3х 6-8
4.Скотово сгъване 3х6-8
5.Коремни преси 3 серии до отказ
Ден 3
1.Клек с щанга зад врат 3х8
2.Лег преса 3х6-8
3.Бедрено разгъване 3х8-10
4.Бедрено сгъване 3х8-10
5.Изправяне на пръсти на смит машина 3х20
6.Раменни преси с щанга 3х8-10
7.Разтваряне с дъмбели встрани 3х8-10
8.Разтваряне с дъмбели напред 3х8-10
03.09.13
21:49
А какво искаш да постигнеш като краен резултат с тази програма, имам предвид - какви са целите, които гониш
03.09.13
21:51
На времето като тренирах бягане след 4 месеца занимания ми се ревеше,след 2 години беше друго............
Първо, сплит с веднъж седмично мускулна група за начинаещ не е оптимално. Или цялото тяло в една тренировка, или двоен сплит, през ден или 4 пъти седмично.
Но дори да оставим този сплит, тренировката за гръб е малко, а тази за гърди пък идва в повече. Също и за рамо имаш излишно упражнение за предна част, за сметка на задното. Освен това, ако решиш все пак да тренираш по този сплит, смени местата на бицепса и трицепса.
Мнението беше редактирано от Петко К на 03.09.13 23:21.
казано от Петко К на 03.09.13, 23:19:
Първо, сплит с веднъж седмично мускулна група за начинаещ не е оптимално. Или цялото тяло в една тренировка, или двоен сплит, през ден или 4 пъти седмично.
Но дори да оставим този сплит, тренировката за гръб е малко, а тази за гърди пък идва в повече. Също и за рамо имаш излишно упражнение за предна част, за сметка на задното. Освен това, ако решиш все пак да тренираш по този сплит, смени местата на бицепса и трицепса.
Да,и на мен това ми направи впечатление,особено за рамото.Абе имам си едно на ум,че тоя който ми прави програмата не е бистър ум,ама,кво да правя.Предложи нещо по-конкретно .
казано от Лъчезар Великичов на 03.09.13, 21:51:
На времето като тренирах бягане след 4 месеца занимания ми се ревеше,след 2 години беше друго............
Неее,чак пък да ми се реве :D .Търпелив човек съм,знам,че тия неща стават бавно,но имам чувството,че просто мога да постигна повече с малко поправки по програмата :) .
Мнението беше редактирано от Postdott на 04.09.13 00:16.
За гръб добавяш гребане с дъмбел и гребане от седеж към корема. Не е зле да почнеш и тяга. За рамене - вместо повдигане напред, разтваряне с дъмбели от наклон.
Ето ти програми за начинаещи.
http://www.bb-team.org/fitness/workouts?experience=239
казано от Петко К на 04.09.13, 12:40:
За гръб добавяш гребане с дъмбел и гребане от седеж към корема. Не е зле да почнеш и тяга. За рамене - вместо повдигане напред, разтваряне с дъмбели от наклон.
Ето ти програми за начинаещи.
http://www.bb-team.org/fitness/workouts?experience=239
Mерси за отговора . А коя според теб е най-удачната от тия всичките програми ?