04.09.13
18:46
В Кауфланд попаднах на насипна извара Олимпус в състава и пише: пастьоризирано краве мляко, закваска, сол, водното съдържание: максимум 78%. Също така изварата има и отличен вкус.
1.Според вас изварата наистина ли е млечна, т.е. съдържа казеин?
2.Щом тази извара има по-високо водно съдържание от другите, съдържа по-малко хранителни вещества в същото количество - прав ли съм?
Ако някой е ползвал тази извара да сподели мнение.
04.09.13
20:33
казано от Милен Младенов на 04.09.13, 18:46:
В Кауфланд попаднах на насипна извара Олимпус в състава и пише: пастьоризирано краве мляко, закваска, сол, водното съдържание: максимум 78%. Също така изварата има и отличен вкус.
1.Според вас изварата наистина ли е млечна, т.е. съдържа казеин?
2.Щом тази извара има по-високо водно съдържание от другите, съдържа по-малко хранителни вещества в същото количество - прав ли съм?
Ако някой е ползвал тази извара да сподели мнение.
Аз карам само на тази извара, страхотна е. Хич не го мисли, мятай я ;)
04.09.13
21:06
Изварата е суроватъчна. Лично ми отговориха от Олимпус.
Здравейте,
Изварата ни се произвежда от суроватка, която е субпродукт след производството на кашкавал.
Съставът на изварата е следният: млечна суроватка, сол.
Хранителните стойности на изварата за 100г са следните:
Kcal / Kj – 117 / 489
Белтъчини – 14g
Мазнини – 1,8 – 2,0g
Въглехидрати – 4g
Поздрави,
Екипът на Olympus
Днес в метро видях, че се продава същата. Един кашон с количество 5кг. е 12.60лв.Това е доста на далавера. Имаше и друга суроватъчна, но 10кг.Така и не видях колко струва. Една кофичка на Маджаров беше 1.20, а по магазините стига до 1.90.
04.09.13
22:26
И аз карам само на тази! Изключително съм доволен! Сигурно повече от 1 година само от нея си купувам :) Мятай смело