Кардио при случаи на болки в колена и опериран глезен

05.09.13
14:35

Здравейте,
Преди година ми оперираха десния глезен заради скъсани всички връзки и нарушени кръвоносни съдове и засегнати нерви. Като цяло в момента нямам никакви оплаквания от него, освен че на моменти го усещам леко слаб, като все едно не е част от мен, само това. Другото е, че дясното коляно имам износен хрущял, лявото по-лек стадий, койтп още не съм намерил решение за него и не знам как ще, та кляканията ми са приблемни. Въпроса е: какво кардио мога да правя, освен велоергометър. Бягането, много май не е за мен. Степер? И изобщо как да процедирам, за да намаля риска от контузии и дискомфорт(колена), пък и ако някой се намери да даде и специалист за колената - много ще съм благодарен.

05.09.13
16:45

За какво ти е друго кардио освен велото?

Non-impact cardio - суингове.
http://www.youtube.com/watch?v=F8cjIQKSKY4
Не очаквам да го правиш с такава скорост. Като цяло малко натоварва коленете.

Плуването не е магическо решение на всеки проблем, но отговаря донякъде на критериите ти да щади коленете, при условие че плуваш с подходяща техника. Подводната гимнастика е по-добър избор, май.

Каланетика - ще идеш и бабите ще ти стопят лагерите. :)

Мен по-скоро ме интересуват 2 въпроса:
- В какво се изразяват проблемите на коленете ти?
- Защо искаш да правиш кардио?

06.09.13
02:01

Още като прочетеш заглавието и въпроса се обезмисля,ако ще правиш нещо ЯВАШ !

06.09.13
14:01

Благодаря за отговорите.

Цветан Василев, пукане, пльокане при разгъване на крака в легнало положение. И при клякане и следващо изправяне - с не малка болка болка.
Кардиото иначе искам, тъй като случая с глезените се застоях 3 месеца и нещо и качих 15кг, които свалих, но сега ще започна силови (за горна част, тъй като не се виждам с много вариянти за краката) и мислех и него да включа. Отделно ми действа най-отпускащо.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1