Развален ли е креатинът отворен, но още в срок на годност?

25.08.13
01:49

Здравейте...Преди около 5 месеца си купих Креатин ,но поради една или друга причина не започнах до го пия...Та мисля сега като позахладнее да започна ,но се чудя дали не е развален.На етикета пише ,че срока му е до 10-ти месец 2014 година ,но аз съм го отворил и сега е станал твърд все едно е овлажнял и като го разбъркам става пак на прах.. Става ли за пиене?

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 25.08.13 09:36.

Къде си то държал през това време,ако е бил на сухо място, без пряка слънчева светлина, става за пиене.

Креатинът е доста хигроскопичен, т.е. има способността да привлича водните молекули от въздуха и по този начин става на бучки, но иначе не настъпват някакви сериозни изменения в качеството му. Няма проблем да го пиеш.

25.08.13
17:46

То и минералната вода има няколко години срок на годност , ама ако я оставиш отворена , след 2 седмици може и жаби да излезнат от нея(образно казано) .. Срока на годност е срока на годност в затворено състояние , след отварянето на продукта той драстично намалява.

05.09.13
15:09

Стига да е съхраняван правилно (на сухо и тъмно място) може да го пиеш. Също така не каза каква форма на креатин е, ако е етил естер или хидрохлорид нормалното им състояние е да бъдат на бучки.

06.09.13
03:01

Монохидрат е

06.09.13
09:34

казано от Amnesia Haze на 06.09.13, 03:01:

Монохидрат е

Пробвай го, ако не ти прави проблеми със стомаха значи е ок.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1