25.08.13
01:49
Здравейте...Преди около 5 месеца си купих Креатин ,но поради една или друга причина не започнах до го пия...Та мисля сега като позахладнее да започна ,но се чудя дали не е развален.На етикета пише ,че срока му е до 10-ти месец 2014 година ,но аз съм го отворил и сега е станал твърд все едно е овлажнял и като го разбъркам става пак на прах.. Става ли за пиене?
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 25.08.13 09:36.
25.08.13
10:01
Къде си то държал през това време,ако е бил на сухо място, без пряка слънчева светлина, става за пиене.
25.08.13
10:48
Креатинът е доста хигроскопичен, т.е. има способността да привлича водните молекули от въздуха и по този начин става на бучки, но иначе не настъпват някакви сериозни изменения в качеството му. Няма проблем да го пиеш.
То и минералната вода има няколко години срок на годност , ама ако я оставиш отворена , след 2 седмици може и жаби да излезнат от нея(образно казано) .. Срока на годност е срока на годност в затворено състояние , след отварянето на продукта той драстично намалява.
Стига да е съхраняван правилно (на сухо и тъмно място) може да го пиеш. Също така не каза каква форма на креатин е, ако е етил естер или хидрохлорид нормалното им състояние е да бъдат на бучки.
06.09.13
03:01
Монохидрат е