Малко съвети за новак !

03.09.13
16:57

Здравейте,незнам това ли е правилният раздел...таку що се регистрирах ! Не намерих тема в която да са дискутирани моите въпроси та ако нещо съм объркал извинявам се . Така ..значи аз съм 175см и 65кг и не тренирам и никога не съм . От тоя вид съм дето качват килограми бързо и бързо свалят. Например с редовно ядене качвам 5кг чисти за 2 седмици . Ако ям когато си искам както и правя де свалям тия 5 килограма за 1 месец . Повече от 67кг не съм бил никога,а всяка зима ставам 62-63кг.Проблема е,че аз немога да ям постоянно...например ям 2 седмица постоянно сутрин обед и вечер и след това ми се втръсва и спирам да ям . Бих казал ,че по тялото нямам мазнини и имам добре оформени бицепси и очертани гърди без грам да съм тренирал каквото и да е през моя живот.Сега искам да започна ,но се нуждая от няколко съвета . Например Главното ми е да кача мускулна маса чисто..без добавки и каквото и да е . Аз съм си измислил нещо което незнам така ли е и то гласи ,че ако не вземаш нищо и правиш мускули то те си остават по форма и размери завинаги така,а ако вземаш нещо и помпаш след прекъсване спадаш.Имам един познат дето незнам на какво беше но беше станал от 50 кила буквално горила към 100кг и след като спре да помпа стана за 2 месеца пак 50 килограма направо се стопи . Аз не искам така . Какво ще ми препоръчата с какви тренировки  да почна само за мускулна маса . Бицепс,трицепс,гърди,трапец,крака ! Целта ми е за 1 година считано от сега да кача 20 килограма мускулна маса ! Незнам постожимо ли е ! Разчитам на вашата помощ !

03.09.13
17:12

Първо,вярваш в много големи заблуди.
Второ,мислиш,че са ти оформени мускулите ,защото си много хърбав.
Трето,20 килограма чиста маса са непостижима цел за една година.Въпреки,че като си начинаещ ще дръпнеш много бързо.Десетина кила чиста мръвка за година са постижима цел.

03.09.13
17:53

E аз се сравнявам с моите приятели не с вас :D на моите приятели бицепсите им са равни :D Иначе какво да правя за мускулна маса .... 5 серии с по 10 повторения и по малко килограми или 5 серии по 10 повторения с макс килограми ... под макс разбирайте последното повторение да ми взима силите и едвам да го правя ?

03.09.13
17:54

Спортът без добавки е абсолютна глупост и изтезание над тялото.

03.09.13
17:59

А и забравих да питам как се мери широчина на рамене .... прочетох тук едно момче беше писало ,че са му 130см раменете ... та премерих гардероба и той е толко ... некак си малко странно ми е ? При отпуснати ръце надолу и от рамо до рамо ли ? Така аз съм 55 см :D

Мнението беше редактирано от Ivan Petrov на 03.09.13 18:01.

03.09.13
18:07

казано от Ivan Petrov на 03.09.13, 17:59:

А и забравих да питам как се мери широчина на рамене .... прочетох тук едно момче беше писало ,че са му 130см раменете ... та премерих гардероба и той е толко ... некак си малко странно ми е ? При отпуснати ръце надолу и от рамо до рамо ли ? Така аз съм 55 см :D

Мери се обиколката.
Ще ходиш ли на зала или ще тренираш вкъщи?

03.09.13
18:14

Ще тренирам вкъщи ... даже сам ще си правя тежести и всичко...просто съм стеснителен малко и не искам да ме гледат всички :D

П.С. - Май съм атрофирал :D Вчера като ви писах,че имам добри бицепси седех пред огледалото и ги бех стегнал доста време и ги разглеждах и днеска имам мускулна треска само от това ! Това нормално ли е ?

Мнението беше редактирано от Ivan Petrov на 04.09.13 19:03.

06.09.13
11:19

Некак си не е нормално да имам мускулна треска само от това ,че съм си стегал бицепсите пред огледалото ? Някой има ли идея какво ми става !

06.09.13
13:27

казано от Gergi_81 на 03.09.13, 17:54:

Спортът без добавки е абсолютна глупост и изтезание над тялото.

Думата “добавки” би трябвало да ти подсказва, че това съвсем не е основното.

06.09.13
13:52

казано от Ivan Petrov на 03.09.13, 16:57:

Аз съм си измислил нещо което незнам така ли е и то гласи ,че ако не вземаш нищо и правиш мускули то те си остават по форма и размери завинаги така,а ако вземаш нещо и помпаш след прекъсване спадаш.

Пълни глупости. Ако ставаше така, щяхме да тренираме само по 1-2 години, колкото да направим малко мускули и после цял живот лежане. Фитнес и спортната индустрия щяха да фалират, а по света нямаше да има толкова много хърбави и дебели хора.

казано от Ivan Petrov на 06.09.13, 11:19:

Некак си не е нормално да имам мускулна треска само от това ,че съм си стегал бицепсите пред огледалото ? Някой има ли идея какво ми става !

Зависи колко силно стягаш ;)

Чети в сайта, има програми за начинаещи. Избери си някоя и я почвай. Почвай и храненето, щото 20 кила не се качват с ядене от време на време.

Мнението беше редактирано от Петко К на 06.09.13 13:53.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1