05.09.13
12:25
Здравейте, понеже се занимавам със фитнес от ранна възраст, в момента съм на 21 години, ще станат вече 7 години напълно натурално, и от година и половина доста екстремен начин на трениране, реших че е време да вложа смисъл в цялата тази пот и кръв които съм хвърлил в залата и да се подготвя за идващите съзтезания по класически културизъм през 2014-та. Какви са вашите съвети, отзиви?
Темата беше редактирана от Petko Shekerov на 07.09.13 23:00.
05.09.13
12:57
Не питай по форуми, това е моят съвет. Поразпитай за някой, който се занимава с класически културизъм и има някоя друга титла. Че мога да ти напиша химията, мога но ако ще взимаш е наистина добре да си под наблюдението на някого. С други думи, намери си свестен треньор.
05.09.13
14:22
Аз се надявам тука ако изкарам късмет да се включат хора / съзтезатели / треньори най вече да може да ми споделят техния метод и за какво иде реч, да мога да си направя сметката от рано рано и после да съм съсредоточен, понеже лошото ми е че не съм от голям град и за треньор малко трудно може да си намеря особено също така е че и финансово няма да мога да си го позволя, но ако някой има препоръки Пловдив ми е най близко тренирал съм в няколко фитнеса там студент съм бил 2 години, сега спирам и няма да живея там, ако има някой който може да ми препоръчате .. поне най малкото да отида до него да ме види на живо да ме огледа кои мускулни групи ми са за оправяне и така .. но мисля че в MUSCLE ART-a , надали има друг понеже те там си имат клуб .
05.09.13
14:27
казано от Petko Shekerov на 05.09.13, 12:25:
Въпроса ми е ... ясно е че има химия , може да е по малко но има да ... интересно ми е какъв точно е цикъла който се прави с кои препарати и в основен период и в периода на съзтезателна форма какво се използва ако може някой да ме светне
Хич не емалко, нищо, че е класически културизъм.
Два цикъла - основен и предсъстезателен. Излизат според включените препарати над 1000-1500 лв общо, отделно храната за предсъстезателената диета и за диетата в основния период, отделно добавки ако вземеш и ти излиза едно изключително скъпо удоволствие...
Извън темата, но.. евала за формата, особено ако е без бодеж :) Защо не водиш едно дневниче тук, ще бъде интересно?
05.09.13
14:50
казано от FaceOff на 05.09.13, 14:37:
Извън темата, но.. евала за формата, особено ако е без бодеж :) Защо не водиш едно дневниче тук, ще бъде интересно?
Благодаря, снимката ми е стара от 2010 е , ами нямам много време да водя дневник като цяло , и да без бодеж е .. и доста хора ме питаха защо не започна да се съзтезавам, и накрая се реших да пробвам ..
05.09.13
16:34
казано от James Hinks на 05.09.13, 14:27:
казано от Petko Shekerov на 05.09.13, 12:25:
Въпроса ми е ... ясно е че има химия , може да е по малко но има да ... интересно ми е какъв точно е цикъла който се прави с кои препарати и в основен период и в периода на съзтезателна форма какво се използва ако може някой да ме светне
Хич не емалко, нищо, че е класически културизъм.
Два цикъла - основен и предсъстезателен. Излизат според включените препарати над 1000-1500 лв общо, отделно храната за предсъстезателената диета и за диетата в основния период, отделно добавки ако вземеш и ти излиза едно изключително скъпо удоволствие...
Съвсем спокойно може да качва натурално и само да чисти с химия. На неговите години даже може да постигне много изцяло натурално.
Ако сметнем всичко една състезателна година излиза около 30 000 лева. И с по-малко ще мине особено ако не дава пари за химия.
05.09.13
18:52
Ясно е да че и натурално мога да ги кача тези килограми с правилната диета , остават ми още 6-7 килограма до 93 мисля че за 3 месеца ще ги кача, но идеята е да е колкото се може повече мускул чист а това с химия ще стане , понеже като тръгна да чистя може да загубя много маса особено като обезводня накрая и ще излезе че ще трябвало от 100 да свалям
Мнението беше редактирано от Petko Shekerov на 05.09.13 18:58.
06.09.13
00:02
То и от 120 да сваляш,няма да свалиш нищо друго освен мазнина. Все пак тялото е машина за складиране на мазнини,а не на мускули и си има лимити.Няма начин да слезнеш на сцената 85 кг на 3-4% подкожни мазнини обезводнен и изсушен,аз като гледам тук културистите с по 20 години стаж и бодеж съответно пак не успяват,пък какво остава натурално.. Иначе имаш добра физика,но просто като се изчистиш до такъв предел ще имаш какво да покажеш,ама не вярвам да е нещо огромно и като цяло не знам дали ще се харесаш самият ти.
Именно, какъв е смисъла да качваш изилшни килограми, които после да сваляш? След 7 години тренировки 1-2 кг. чист чускул се качват за година в най-добрия случай.
За химия не питай тука, във форума не се обсъждат стероиди.
06.09.13
00:25
не ми е проблем да се подготвя чисто натурално но просто няма да съм конкурентен ...а съм от тоя тип хора че като ще се прави нещо да е или всичко или нищо, за да имам мотивация и за следващия път, но все пак да не забравяме че сме в България и важи много суробаджанащината ( наши и ваши ) тъйче си имам и психическата нагласа че мога да бъда порязан.
06.09.13
11:15
Ако си най добре подготвеният на сцената,никой и нищо не може да те пореже!!!
06.09.13
13:04
Освен ще се надъхам да започна един дневник тук, сега ще разгледам как стоят нещата :))
06.09.13
13:08
Мисля,че най-лесно да слезнеш на сцената е по принцип да си целогодишно нацепен на нисък процент подкожни(демек 7-8% макс) и много лесно без огромни загуби и лишения би могъл да слезнеш на около 4% . За натурален билдър така мисля,че е най-добре.
06.09.13
20:01
Това дали ще си конкурентен не зависи от химията.
@Тийн пауър, то и да не е натурален ако смята да се състезава целогодишно над 10-12% не трябва да е.
07.09.13
01:13
казано от Alex Ivanov на 06.09.13, 20:01:
Това дали ще си конкурентен не зависи от химията.
Щом си рекъл...то и чистото качване на 10-12 кила, повече от които мускулна маса, за една година е ей така - от въздуха ;)
07.09.13
10:50
Трудно качват напредналите бодибилдъри... аз не съм се занимавал с културизъм така че мисля че с правилната диета и тренировка ще кача повече отколкото напреднал бодибилдър :)