Гейнър, креатин или и двете?

06.09.13
20:56

Здравейте. На 17 съм и тежа 55кг. (да знам) и бих искал да кача мускулна маса. Препоръчаха ми да си взема гейнър и креатин, но не знам по-отделно ли или и двете. Също така заедно ли ги приемам, на коя фирма да са. Чувал съм, че е хубаво да се приемат сутрин със закуска, но след нея ли? Креатин разбрах, че Creapure е много добър, а относно гейнъра нямам никаква информация. Та, ако може някой да ми обясни малко на коя фирма и колко време да ги взимам след това колко да почивам. А ако се разминат и изпия едното преди другото да допия ли и другото и така. Мерси предварително :)

06.09.13
23:10

А препоръчаха ли ти да си вземеш пържолки,пиленца и други подобни глупости,за сметка на така важните добавки ,от които се става културист ?
И 1 магазин с добавки да изпиеш, пак няма да качиш,ако не се храниш в калориен излишък.
Почвай от сега силната храна,добавките остави на заден план!

06.09.13
23:26

Аз не разбирам много от това колко трябва да се яде на всяко хранене. Смисъл като чуя редовно по-малко, не знам колко е това малко. Нямам си електронна везна за храна, за да знам колко гр. от всяко нещо ям и не съм от кой знае колко заможно семейство, че да мога да си позволя всеки ден скъпички меса, бадеми, лешници, и т.н. Примерно сега като тръгна на училище да кажем че сутринта ям нещо за закуска (6:00). След това чакам голямото междучасие (9:50). От там чак като се прибера (около 2). След това следобедна закуска (4-5). И към 8 вечеря. Но ям каквото има. Смисъл нямам определени неща, които да ям. Отварям хладилника и взимам. Гледам да ям яйца, но до там. Може ли някой друг съвет къде може би да вмъкна 1 ядене и на какво да наблягам най-вече. Видях формулата в сайта, за да разбера за този “калориен излишък”, но пак казвам, че не знам по колко ям. Мерси предварително за помоща :)

07.09.13
09:27

Готвиш си ориз със зеленчуци, слагаш в кутии и носиш в училище :) В голямото междучасие едва ли ядеш нещо по-различно от банички от лафката :) Друг вариант е пълнени чушки с ориз и кайма. И 2те храни ако ги сготвиш в събота ще имаш до сряда и едва ли ще са се развалили. Според мен инвестирай в храна а не в прахчета (поне на този етап) ефекта ще е дооооооооооооста по голям!!!Може да си купуваш и извара насипна и да хапваш вечер преди сън.

Има теми, във форума за това как да си съставим хранителен режим. Прочети ги, дори да нямаш везна не е проблем ако приемаш няколко грама, или десетки грама върху това което ти трябва, но не и по-малко.

Offtopic: Сещам се как един мой приятел, беше отишъл на пазар за добавки, влязъл в магазина на Белчо Христов във Варна и попитал за удачен избор. Ония го погледнал и му казал: “Днешно време момчетата сте много зависими от добавките! Оправете си храненето пък добавката е към храната!”
Повечето са така.

Така както те слушам, ми звучиш на напълно ентусиазиран да тренираш, щом си решил да взимаш добавки. Въпроса е на този етап има ли смисъл? Тренираш ли достатъчно, че да има смисъл от тези добавки? Опиши си храненето и тренировките, така някой от форума ще може да ти помогне ако грешиш някъде и ще ти каже.

07.09.13
11:59

казано от Владислав Андонов на 07.09.13, 10:11:

Има теми, във форума за това как да си съставим хранителен режим. Прочети ги, дори да нямаш везна не е проблем ако приемаш няколко грама, или десетки грама върху това което ти трябва, но не и по-малко.

Offtopic: Сещам се как един мой приятел, беше отишъл на пазар за добавки, влязъл в магазина на Белчо Христов във Варна и попитал за удачен избор. Ония го погледнал и му казал: “Днешно време момчетата сте много зависими от добавките! Оправете си храненето пък добавката е към храната!”
Повечето са така.

Така както те слушам, ми звучиш на напълно ентусиазиран да тренираш, щом си решил да взимаш добавки. Въпроса е на този етап има ли смисъл? Тренираш ли достатъчно, че да има смисъл от тези добавки? Опиши си храненето и тренировките, така някой от форума ще може да ти помогне ако грешиш някъде и ще ти каже.

Дано повече хора прочетат този отговор! Много истина

Без яки тренеровки, каквото и да пиеш, каквото и да ядеш и когато и да ги пиеш няма да има ефект.. Кажи си програмата ;)

Мнението беше редактирано от Стефан Димитров на 07.09.13 13:27.

09.09.13
01:12

Бях без компютър за ден и не можах да отговоря. Та прочетох какво сте писали и благодаря за отговорите и че някой чете темата. Яденето съм го казал горе (нищо специфично - каквото има), а тренировката е 3 пъти в седмицата (понеделник,сряда,петък). Наистина съм се мотивирал да тренирам да. Това за ориза е добра идея ще го правя. А относно казаното от Владо, нямам идея дали добавките ще имат смисъл, именно затова пиша тази тема.

EDIT: Също искам да попитам дали тренировката е добре. Като искам да качвам и ако евентуално кача ще ми стане трудно да правя набирания - с какво бих могъл да ги заменя. Само скрипец или още нещо?

Понеделник:
(гръб)
1. Набирания широк хват.
2. Набирания тесен хват.
3. Гребане
4. Скрипец със широк хват.
5. Хоризонтален скрипец.
(трицепс)
1. Трицепсово разгъване на горен скрипец (широк хват)
2. Като горното но хващам лоста отдолу.
3. Кофички на пейка.

Вторник:
(крака)
1. Клекове
2. Бедрено разгъване.
3. Задно бедро.
4. Калф машина за прасец.
(рамо)
1. Раменна преса.
2. Повдигане на щанга напред.
3. Повдигане на щанга до брадата.
4. 1 упражнение за задно рамо.

Петък:
(гърди)
1.2.3. Трите вида лежанки/с дъмбели (1 седмица лежанки, 1 седмица със дъмбели)
4. Флайс
5. Кофички
(бицепс)
1. Сгъване с крив лост.
2. Сгъване с прав лост и обратен хват.
3. Скотова пейка.
4. Лягам на хоризонталния скрипец и с прав лост сгъвам.

Моля кажете някое мнение (не искам да правя тяга), да променя ли нещо, да добавя ли, дорбе ли е, зле ли е и т.н.

Мерси предварително.

Мнението беше редактирано от Петър Желев на 09.09.13 01:26.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1