Възможно ли е?Моля за съвет

05.09.13
20:53

Здравейте, на 22години съм, 170см, 85кг, започнах да ходя в залата преди четири месеца, тогава бях 70-3кг 30см ръка студена, сега е 37 студена, бедро 64см.Много съм доволен от резултата имайки предвид краткото време.Целта ми е покачване на маса до 95кг за което съм си дал приблизително година време.Корема ми е мазен, ако трябва да го определя може би м/у 15-20% което се дължи главно на злоупотреба с бира и гадна храна.Откакто тренирам не намирам съществена промяна в мазнините ми или поне не толкова голяма колкото в мускулната ми маса.Спрях цигарите преди няколко месеца заедно със алкохола, храня се главно с пилешко,свинско,риба,картофи,кафяв ориз,кайма,овесени ядки,мляко прясно и кисело,банани,яйца,пълнозърнест хляб избягвах рафинираната захар, като от 1седмица не съм ял нищо със захар, ще видим докога.Ям когато съм гладен, което е обикновено на всеки 2-4 часа.Пия само вода и кафе.Въпроса ми е ако намаля или махна въобще хляба,ориза и картофите ще мога ли да качвам мм и да чистя мазнини едновременно и дали си струва изобщо, ще има ли ефект върху количеството мм.Тренирам с тежести 5 пъти в седмицата, наблягам на базови упражнения,също правя умерено кардио 2-3 пъти седмично.Благодаря на всички които вземат участие по темата (дано да има такива).

05.09.13
21:14

Според мен не трябва да избягваш напълно въглехидратите.Прави повече кардио и по интензивно ,пий още повече вода и гледай да си съставиш хранителен режим с който да не надхвърляш прекалено много калориите които са ти нужни дневно.

На въпроса ти - да, възможно е да качваш маса,ако намалиш въглехидратите (аз съм на ВМ-НВХ и от 2 месеца работя точно над това). НО ще стане  по-бавно......(аз съм и жена де, така че при мен отделно ще си стане дооста бавно..) и ако нямаш някакви други причини да го правиш (здравословни и т.н), според мен е излишно, както е написал Цветан - не е необходимо,ако си пооправиш хранителния режим и правиш повечко интензивно кардио.

06.09.13
14:42

Намали малко темпото на качване. 15 кг. за 4 месеца са всичко друго, но не и мускули. Освен това, за твоят ръст 95 кг. са невъзможни (натурално де), просто ще станеш дебел.
Качване и чистене по едно и също време става трудно, трябват ти период на малко калории и периоди с повече. Най-добре се стреми да качваш максимално чисто и отдели няколко месеца в годината, за да свалиш излишните мазнини.

07.09.13
16:56

Благодаря ви за мненията, Петко К ще послушам твоя съвет и ще продължа да качвам като се стремя да е чисто.Последните 2 месеца качвам средно по 2-3кг на месец, това много ли е?За първите 2 месеца качих 10кг, и на мен ми се стори много, може да се дължи на това, че спрях цигарите тогава.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1