Ново Начало

Темата е заключена.

06.09.13
16:43

Здравейте на всички! Създадох си своя дневник с цел да получа полезни съвети от хора с повече опит! Също така този дневник би ми помогнал да бъда по постоянна в новото начинание - стягане на тялото и по здравословно хранене!
Ето и моята история ...
До към 19 готини никога не съм била над 50 кг , килограмите ми варираха от 47 до 50! Началото на 2011 г качих за 2 месеца 17 кг - станах 66-67 кг, което за моя ръст от скромните 165 см е ......(ще се въздържа :)). За година свалих 7- 10 кг и то с много лишения , непрестанни диети от които почти нямаше резултат и дори да е имало след това не запазвах кг си! Започнах със фитнес като ми беше изготвена индивидуална програма , приемах Л-карнитин, но на втория месец осъзнах че ставам по голяма ..уплаших се и прекратих.
Започнах да ходя всяка сутрин на стадиона и да вървя , а не да бягам тъй като това е спорт, който не обичах и не желаех да практикувам! Наистина имаше ефект!
Ноември месец 2012 година тежах 58 кг . В момента съм 49 кг  - и вярвайте ми не съм спортувала нищо единствено гледах да вървя повече , да спа не повече от 8 часа и не по-малко от 6 часа.
Радвам се безкрайно много че си върнах старите кг, но дори килограмите да са същите тялото ми е по- различно. Не ми харесва защото макар и слаба  аз съм отпусната и това специално на мен не ми харесва. Желая да започна нов начин на живот, желая да се стегна навсякъде, желая да изчистя портокаловата кожа.
Взех решение да ходя на фитнес и вече 2 пъти го посетих. Ето какво представляваха първите ми две тренировки:
1 ва:
крос-тренажор 12мин
лицеви опори 3 х 10
Вертикален скрипец за гръб 3 х 10
бицепс сгъвания 3х 10
коремни преси 3 х 20
повдигане на краката
изометрия 40 сек. - не успявам повече
20 нимути на пътеката като редувам бързо ходене с бягане
2 ра:
Вело  - 10 мин
абдуктор 3х 12
аддуктор 3х 12
хиперекстензии  3 х 10
клекове с 6 кг 3 х 10
коремни преси
изометрия
пътека 25 минути ии отново редуване на тичане с бягане
разтягане около 5 мин
Ще се радвам ако ми дадете мнения си и съветите си относно моите тренировки ! Какво трябва да променя и защо:)

06.09.13
20:31

Аз ще се въздържа от пространни коментари, само ще кажа, че велото може да замениш с истински велосипед, а кростренажора с бягането или ходенето(хубаво ще е да има някакъв наклон, може да практикуваш някаква лека форма на туризъм) навън, а занапред ски, ако имаш възможност и желание разбира се.
След като имаш програма, най-добрият кантар за нейното качество е да видиш и други хора, с които треньора е работил и като цяло дали ти влияе програмата добре в дългосрочен план(1-2 месеца) и нашите мнения тук в този случай може да са само пожелателни. :)
Успех!

07.09.13
19:54

Благодаря ти за коментара . Относно другите неща :
Аз сама си изготвям програмата .... не знам до колко е добра -времето ще покаже, а и в момента чета различни статии , коментари , форуми,  мнения ... Мисля че с времето ще разбера кой вид упражнения са за мен , кои ми влияят добре, от кои има резултат. Още съм в началото затова и тренировките са ми по- леки , постепенно ще започна да увеличавам сериите и да вкарвам още упражнения:)  Относно ходенето навън - Аз ходя пеш доста, ползвам градски транспорт само ако разстоянията са големи , но се е случвало да вървя по 2 часа и половина ,за да стигна до университета, в който уча.
:D

fire.is.my.nature

07.09.13
20:23

Как ги качи тия 17 кг за 2 месеца? :О

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1