Колко?

SP

17.10.05
21:02

В момента правя по 3упр.за гърди по 3 серии.Баща ми все ми натяква че са били малко,аз викам че иначе ще ги претоваря,тои вика че претоварването е на другия ден да не можеш да отидеш до залата да ти е спр кофти и да нямаш енергия.Да вкарам ли още едно упр?

17.10.05
21:11

Тва зависи от стажа аз имам приятел който тренира от съвсем малък и сега в залата прави по 5 упражнения за голяма и 4 за малка мускулна група и вобще не ги претоварва така че пробвай веднъж с 4упр и ако на другата сутрин си доста уморен си остави по 3 :wink:

SP

17.10.05
21:15

Ми стажа ми пич е година и половина.Как точно уморен ?Смисъл трябва да ми е уморено на др сутрин тъй ли?

17.10.05
21:18

Ми аз лично правя по 4 за голяма и 3 за малка.Ми ако на другата сутрин са ти уморени ръцете ако например си правил предишния ден ръце значи претринираш.Пробвай и виж,няма да ги претоварваш ако се въстановяваш правилно

17.10.05
21:29

[quote author=“Sparkito”]В момента правя по 3упр.за гърди по 3 серии.Баща ми все ми натяква че са били малко,аз викам че иначе ще ги претоваря,тои вика че претоварването е на другия ден да не можеш да отидеш до залата да ти е спр кофти и да нямаш енергия.Да вкарам ли още едно упр?

Ако сериите са изпълнени както трябва, даже са много! С какви тежести ги изпълняваш, колко са ти почивките, стигаш ли до отказ, колко почиваш - всичко това е важно, и не може да се каже еди колко си серии са малко а еди колко си са много.
Мускулите реагират на стреса, не знаят колко упражнения или серии си направил ;)

SP

18.10.05
09:32

Да бе от Добрич съм,защо?
Ами не знам аз мисля че три упр по три серии са ми достатъчни,на другия ден и мускулна треска си имам знам че не е фактор за разтеж но се чувствам добре напомпан:)

18.10.05
19:13

Ми ако имаш мускулна треска на другия ден значи си претренирал.

18.10.05
19:46

[quote author=“BabaVanga”]Ми ако имаш мускулна треска на другия ден значи си претренирал.

Айде бе, значи аз редовно претренирам ;)

18.10.05
21:05

[quote author=“Sparkito”]Да бе от Добрич съм,защо?
Ами не знам аз мисля че три упр по три серии са ми достатъчни,на другия ден и мускулна треска си имам знам че не е фактор за разтеж но се чувствам добре напомпан:)

Бащаткоти може и да се поолива, малко. :)

Иначе ако наистина ти е леко качи тежеста или формата на тренировката, принципно 3 упр по 3 серии си е доста добре. /Може да ила и още 2 серии лицеви като загрявка/

КАкви упр правиш?

SP

18.10.05
21:33

Досега правих
1упр Хоризонтална лежанка 3с 6 8п
2упр Флайс 3с 6 8 п
3упр Кофички 3с 6 8 п
Ама сега ще правя:
Хоризонтална лежанка,полунаклон със дъмбели,обратен наклон,кросовер за донапомпване(тази програма ми я написа специалист като знае че гърдите ми изостават :wink: )

19.10.05
12:24

[quote author=”Петко К”][quote author=“BabaVanga”]Ми ако имаш мускулна треска на другия ден значи си претренирал.

Е добре мускулната треска не е ли претрениране?
Ако не е,как се разбира дали си претренирал?

19.10.05
16:17

[quote author=“BabaVanga”][quote author=”Петко К”][quote author=“BabaVanga”]Ми ако имаш мускулна треска на другия ден значи си претренирал.

Е добре мускулната треска не е ли претрениране?
Ако не е,как се разбира дали си претренирал?

Е много ясно че не е , претренирането се познава когато е късно вече - отпадналост, нежелание за трениране , никакви или обратни резултати , раздразнителност и  др.

20.10.05
16:51

Интересно ми е мускулната треска кога се появява защо се появява, на добре ли е това ако не защо....
Веднъж спорихме с приятели дали е хубаво да имаш мускулна треска. Аз им казах че ако имаш мускулна треска(млечна киселина в/между мускулите) това не е много на хубаво и че просто мускула не е свикнал на подобно натоварване и след време няма да имат мускулни трески ако продължават така. Излъгал ли съм ги :-D ?
Та...кажете за тая мускулна треска...

20.10.05
17:01

Мускулната треска е причинена от микро-разкъсванията в мускулите, които се получават по време на тренировка. Не е от млечната киселина.

21.10.05
12:08

Владимир, хич не ми отговори на въпроса. А млечна киселина се появява когато имаш мускулна треска това е 100% сигурно. Ама добре ли е това и ако да защо, както и ако не защо не е хубаво. Моето лично мнение е че не е хубаво да имаш мускулна треска.

21.10.05
12:46

[quote author=“chiochips”]Владимир, хич не ми отговори на въпроса. А млечна киселина се появява когато имаш мускулна треска това е 100% сигурно. Ама добре ли е това и ако да защо, както и ако не защо не е хубаво. Моето лично мнение е че не е хубаво да имаш мускулна треска.

Мускулната треска няма нищо общо с млечната киселина, не четеш ли какво са ти казали по - горе?
Аз лично имам почти след всяка тренировка, а ако нямам, все едно не съм тренирал (е, поне така се чувствам ;). Разбира се, не трябва да се прекрачва една определена граница. С времето мускулната треска може да изчезне, защото мускула свиква да се справя с микротравмите много бързо или изобщо не ги допуска (поради повишеният енергиен капацитет на мускулите). От тази гледна точка е добре да имаш мускулна треска, понеже това значи, че си предизвикал белтъчен разпад, а от там следва, че си активизирал и белтъчния синтез. Разбира се, не е задължително непременно да имаш всеки път мускулна треска, за да растеш, но ако нямаш от много време, може би е добре да стресираш малко мускулите ;)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1