07.09.13
21:29
Здравейте!
Нов съм във форума, но го следя от известно време.
Разполагам с олимпийски лост и дискове с общо тегло 100 кг. От месец следвам 5Х5 програмата на Рег Парк и резултатите са доста добри. При нея се набляга на клека,тягата и лежанката и при всяка тренировка трябва да се увеличават килограмите. Тренирам сам и мисля,че вече достигнах момента, в който ми трябва стойка за клек, защото иначе рискувам да се контузя. Вратата на апартамента ми обаче е малка и няма как да вкарам вътре нито пирамидална стойка, нито силова рамка. Всички те с ширина от метър нагоре.
Някакви идеи как да се справя с този проблем?
Благодаря предварително :)
Най-обикновени стойки за клек http://www.yulisgym.com/uredi/21-2/
:)
Ако искаш да е нещо по-голямо, може да е сглобяемо.
07.09.13
22:26
Едно ей такова чудо го вкарахме по едни тесни вити стълби през врата с нормални размери. Освен ако коридора ти не създава проблем - можеш да вкараш всякакво чудовище на болтове. По-добър вариант са простите стойки за клек или комбинирана лежанка със стойка за клек, като от последните съм виждал само една читава - лежанката се сгъваше и не пречеше на стойката за клек, за разлика от повечето домашни измишльотини.
Мерси за мненията. Разбрах какво ми трябва - сглобяем Power Cage (като онова “чудо” :D). Това ще търся. Целта ми е тренировките да са ми максимално безопасни, защото освен че няма кой да ми пази,не мога да си позволя и да изпускам щангата,тъй като съм на паркет......
пс: не знам как е минал този звяр през стандартна врата.
Мнението беше редактирано от The Wolf на 07.09.13 23:06.
07.09.13
23:20
На части. Всичко е в болтове, единичните греди лесно се маневрират(стълбите затрудняваха повече нещата от вратата).
Дали ти трябва клетка - доста зависи. Сериозна инвестиция, а ако тренираш разумно може никога да не ти трябва. В крайна сметка домашните зали имат ограничения, а ако не ти е в гаража - не си е работа направо.