09.09.13
11:46
Здравейте ,
Тъй като изчистих достатъчно мисля ,че е време да кача малко килограми .
В момента съм 70 кг. 174см. на 28 години с година стаж в залата.
До момента тренирах по следния начин: 4 - 5 силови тренировки в седмицата по 60 - 90 минути и кардио 30 минути.
Хранителни добавки до момента: БЦАА , Протеин , Л-карнитин , л-глутамин .
Сега в периода на покачване на мускулна маса съм се спрял на следните добавки:
Serious Mass , Animal Pak , Креатин и Трибестан. Удачна ли е тази комбинация ?
Предварително благодаря и се извинявам ако съм сбъркал нещо от правилата.
Темата беше редактирана от CarlosB на 09.09.13 21:28.
09.09.13
14:37
По-добре махни л карнитина от старите ти добавки и добави креатина там и ще си много по-добре . Промени си хрането . Маса се прави на маса не с гейнери пълни с захар .
От тия анимал пак и тирбестани само ще си издаваш парите . Тоя трибестан е за след цикъл с стероиди . Както ти казах старите ти добавки - л карнитина + креатина ще е добро комбо , ще имаш добро възстановяване и градивни елементи за мм .
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 09.09.13 14:50.
09.09.13
15:28
Един куп “говна” пиеш, пък нищо не си казал за храненето си...
С извинение.
Благодаря за бързите отговори.
добре за Serious Mass - ок пълен е с захар мога да го заменя с протеин .
за Трибестана - ок излишен е. не разбирам защо анимал пака да не си струва , има много добри мнения за него ?
е ако не е Анимал пак с какви други витамини мога да го заменя, мисля си че ще имам нужда зимата от витамини .
За храненето ми нищо не съм писал защото не е нищо особено , тоест не спазвам строги диети , просто се старая да се храня чисто.
А от сега ще наблягам повече на въглехидратите ,не се притеснявам и да се о мазня малко повече .
SATURN NITRITION витамини NOVA. УНИКАЛНИ СА ! С удължено освобождаване и силни дози. И не на последно място САМО 20лв за 60 дена
09.09.13
16:41
Ivan B, за гейнърите сме говорили много. Този клас добавки са оправдана инвестиция в твърде малко специфични случаи. Във всички останали е по-разумно, ефективно и здравословно (а и вкусно!) да си набавяш нужните въглехидрати чрез храната. Ако наистина имаш сериозни затруднения с организирането на храненето, вземи си само протеин. За Animal Pak също много сме говорили - стара формула, стара маркетингова слава, че и на височка цена. Избери си витаминен продукт от среден клас и прибави към него рибено масло - това е много по-добра идея за тази цена. Креатин - взимаш един хубав монохидрат и всичко е ОК. Трибулуса... все пак си мисля, че можеш и без него още известно време. Аз не съм уверен, че ще има особена полза за теб от тази билка. Преди всичко, обаче, хвърли усилията си към оптимизация на храненето, не толкова на суплементацията. И ако си хитър, ще наблягаш на качествените мазнини, не предимно на въглехидрати. ;)
09.09.13
16:52
И защо трябва да се счита за хитър като не яде въглехидрати,ами мазнини? Някакво по-аргументирано мнение или проучване по въпроса,хора застанали зад него и експериментирали,говорим за сериозни атлети занимаващи се с това.
Мнението беше редактирано от Teen Power на 09.09.13 16:53.
Идеята ми беше да да не взимам много и най различни добавки. Като например , Нещо за възстановяване , нещо за сила и издръжливост , витамини и минерали .
09.09.13
17:24
казано от Teen Power на 09.09.13, 16:52:
И защо трябва да се счита за хитър като не яде въглехидрати,ами мазнини? Някакво по-аргументирано мнение или проучване по въпроса,хора застанали зад него и експериментирали,говорим за сериозни атлети занимаващи се с това.
Така, първо да уточним кой какво казва:
- Ivan B планира да набляга предимно на въглехидрати
- аз му предлагам да не набляга предимно на въглехидрати, а да даде по-висок приоритет на качествените мазнини
Това значи, че не съм дал съвет за спиране на въглехидратите, а за друг приоритет на макронутриентите.
След като уточнихме това черно на бяло, ще се аргументирам съвсем на кратко.
Мазнините са по-изгоден източник на енергия (kcal за 1 g), представляват по-дълго наличен за организма източник на енергия и достатъчното им количество (което често се подценява) е предпоставка за изграждането на едно балансирано и здравословно хранене (+ всички косвено свързани с това ползи). В чисто практически план - храните, богати на качествени мазнини, осигуряват значителен и дълготраен източник на енергия, което дава възможност за опростяване организацията на храненето. Те позволяват да се намали или запази обема на изяжданата храна при увеличаване на нейната енергийна стойност (което е предимство при режим за покачване на мускулна маса).
Не ми искай данни от изследвания, проведени със сериозни атлети, тъй като този случай не касае такъв, включително и като цел. Тук говорим за човек, който не спазва хранителен план и се старае да се храни чисто (каквото и да значи това). Съответно данните за сериозните атлети нямат особена практическа стойност тук.
Надявам се, че ще насочим разговора отново към суплементацията... :)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 09.09.13 17:24.
09.09.13
17:31
Добре,няма да продължавам с тази дискусия ,като ми се отдаде възможност в дадена тема,тогава ще дискутираме. А като казвам атлети нямам предвид мр олимпия,а хора сериозно занимаващи се с телостроене през последните поне 4-5 години,които имат опит с повече въглехидрати и опит с повече мазнини(съответно по-малко мазнини и по-малко въглехидрати) и то не един или двама..
09.09.13
18:42
Ако си готов да опиташ нещо ново и наистина много добро,насочи се към Креатин HCL на bulk powders,пил съм много форми и матрици на креатина,но този направо разцепва,силата скочи като при монохидрата,възстановяването се подобри,но не ме държеше воднист и подпухнал както правят другите креатини при мен,няма да останеш разочарован.
09.09.13
20:13
Креатин монохидрат те държи воднист и подпухнал? Та той задържа вода интрамускулнo,това не можеш да го видиш..Просто си станал мазен,въобразяваш си. Моното си е нумеро уно.
Мнението беше редактирано от Teen Power на 09.09.13 20:14.
Благодаря ти Кольо за съвета. Това за въглехидратите и мазнините е много важно, напоследък изчетох доста. Истината е ,че не съм състезател и не гоня големи резултати затова и нямам режим на хранене. Целта ми с добавки да запълня това което не мога да си набавя от храната . Знам че доста хора ще кажат че хранителните добавки са хвърлени пари на вятъра , други ще кажат че без тежка химия нищо не става, трети ще ти кажат най добре се храни правилно и не си давай парите.Все пак аз съм решил няколко месеца да тренирам здраво да се храня стабилно + някаква добавка за възстановяване и да подобря резултатите си.
И все пак реших да послушам Павлин Пламенов и вместо Animal Pak да взема Opti-Men на Nutrition + Omega 3 .
10.09.13
09:42
Хранителните добавки не винаги са лоша инвестиция, но за да е оправдано да се дават пари за тях, трябва да се направи адекватна преценка на режима. Избрал си добра комбинация от витаминен продукт и рибено масло. Обмисли дали да добавиш креатин... и ако пооправиш храненето, резултатите ще са значително по-добри.
01.10.13
19:26
Да попитам...имам значи същия продукт,но е със срок до 09.2012.Мога ли да го използвам,мирише добре,жълт цвят е има и малки като шоколадови парченца.
Прочети повече: http://shop.bb-team.org/bsn-syntha-6#ixzz2gUL3nFYP
казано от Ivan B на 09.09.13, 11:46:
Здравейте ,
Тъй като изчистих достатъчно мисля ,че е време да кача малко килограми .
В момента съм 70 кг. 174см. на 28 години с година стаж в залата.
До момента тренирах по следния начин: 4 - 5 силови тренировки в седмицата по 60 - 90 минути и кардио 30 минути.
Хранителни добавки до момента: БЦАА , Протеин , Л-карнитин , л-глутамин .
Сега в периода на покачване на мускулна маса съм се спрял на следните добавки:
Serious Mass , Animal Pak , Креатин и Трибестан. Удачна ли е тази комбинация ?
Предварително благодаря и се извинявам ако съм сбъркал нещо от правилата.
Заложи на креатин монохидрат, бета-аланин, ААКГ, БЦАА и Левцин. Може да си направиш такъв стак с продуктите на PrimaForce - доказано работят.