08.09.13
20:13
Здравейте :) Можете ли да кажете кой са г/д най-изгодните омега 3 на пазара?Аз пия по 6 гр на ден и сега съм си купил от аптеката някакви който имат 1 гр в таблетка 60 капсули-11лв ? Ако има нещо по изгодно бих ви бил благодарен ако споделите :)
08.09.13
21:04
мисля, че на оптимум са най-изгодните в момента
08.09.13
21:14
Обръщайте внимание и на качеството / източника на суровината, особено при рибеното масло. Субективно е, но за себе си рибеното на Now е доста за предпочитане.
Спрямо цената, която казваш, при тази разфасовка ще ти се върже на 16 ст / 1 г. Има и по-концентриран вариант, при който няма да се налага да пиеш толкова бройки, но пък е по-скъп.
Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 08.09.13 21:16.
казано от Владимир Димитров на 08.09.13, 21:04:
мисля, че на оптимум са най-изгодните в момента
Определено грешиш !
От къде ще си ги купуваш ? Бюджет ?
Bulk powders имат опаковка от 900 броя която ще ти излезе доста изгодно ;)
Мнението беше редактирано от AgBOKATA на 08.09.13 21:50.
08.09.13
22:06
казано от Димитър Михайлов на 08.09.13, 21:14:
Обръщайте внимание и на качеството / източника на суровината, особено при рибеното масло. Субективно е, но за себе си рибеното на Now е доста за предпочитане.
Спрямо цената, която казваш, при тази разфасовка ще ти се върже на 16 ст / 1 г. Има и по-концентриран вариант, при който няма да се налага да пиеш толкова бройки, но пък е по-скъп.
Благодаря ти много за помощта.А суровината при по-евтините и при по-скъпите една и съща ли е?Просто консистенцията в една таблетка са различни?От тези по-евтините 20лв. който са трябва да пия по 6бр на ден за да си набавя 6гр а от другите по колко трябва да пия ?
И ето тези подходящи ли са >> http://shop.bb-team.org/optimum-nutrition-fish-oil?utm_source=forum&utm_medium=bottom&utm_campaign=optimum-nutrition-fish-oil или не са защото гледам имат в таблетка 300 mg Мастни киселини което е доста малко ?!
Мнението беше редактирано от Iordan Ivanov на 08.09.13 22:07.
08.09.13
22:09
В един популярен сайт са пуснали Omega 3 na bulk 3x270 за 62лв,което е по-евтино дори от англия.
Аз съм доволен от Now,но като цяло Now си е скъпа марка.
08.09.13
22:20
казано от Iordan Ivanov на 08.09.13, 22:06:
Благодаря ти много за помощта.А суровината при по-евтините и при по-скъпите една и съща ли е?Просто консистенцията в една таблетка са различни?
Доколкото съм запознат, разликата е само в концентрацията, не в суровината.
Що се отнася до други марки, опитът ми свършва с 1,5 х 900 от тези на Bulk. Субективно е, за мен имаше разлика в качеството, а и при съхраняването им в тази кутия за витамини бързо омекват. Аз си меря гънки сравнително редовно покрай биосигнатурата, резултатите от които имам като още една референция.
Да, Now не са най-бюджетното решение, а и е хубаво да чуеш други мнения. Аз все пак съм от екипа и сигурно опитът ми олеква пред маркетинга, отстрани погледнато. :)
Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 08.09.13 22:21.
08.09.13
22:38
Пил съм високи дози на Bulk и на NOW.
При рибеното масло по-скоро няма обективен метод, по който да преценим действието и ефективността му. (което важи и за доста от останалите добавки)
Има субективни фактори от рода на “чувствам се по-добре”, “не ме боли _____ “, “нацепих се” , но спокойно може да си въобразяваме, да има placebo ефект или други фактори да са повлияли.
Както вече писах - пил съм големи количества и от двете марки. Лично аз повече “усещам” рибеното на NOW, като разбира се, това е доста субективно. От друга страна като приемах именно NOW преди година и нещо се бях орелефил до вени по корема, мускули на фибри и т.н. на 93-4кг. Разбира се ядях чисто, тренирах редовно и здраво, допълвах с йога. Това и друг път съм го правил, но онзи път различното беше по-високите дози рибено на NOW.
Пак казвам - може да е съвпадение, може да има други фактори, които пропускам.
И аз, както повечето хора и още повече българи :D не обичам да давам колосални суми за добавки ... и все пак понякога ”евтиното излиза скъпо”
поздрави
Лазар
08.09.13
22:38
Още един глас за NOW, когато става въпрос за витамини, рибено масло, коензим итн. това е марката за мен.
08.09.13
23:33
+1 глас за рибеното на Бълка :) Евтино е, а от бълкпаудърс редовно тестват продуктите си и към всеки има “Certificate of Analysis” :)
P.S. А в ревюто на омега-3 на НАУ в магазина на ББ-Тийм е написана глупост :
Избягвайте да ги приемате успоредно с добавки с антиоксидантен характер, тъй като това би намалило ефикасността на добавките.
Прочети повече: http://shop.bb-team.org/now-foods-omega-3#ixzz2eKqmGO4N
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10731001
Само заради това бих дал още един глас за бълка срещу НАУ :) Иначе не съм учуден от гласовете против бълка - “Интереса клати феса” (турска поговорка) ;)
казано от Херцог Трън на 08.09.13, 23:33:
+1 глас за рибеното на Бълка :) Евтино е, а от бълкпаудърс редовно тестват продуктите си и към всеки има “Certificate of Analysis” :)
По груби сметки, голямата разфасовка от 500х1000 на NOW, идва по-на сметка от това на бълка.
09.09.13
08:39
казано от Херцог Трън на 08.09.13, 23:33:
Иначе не съм учуден от гласовете против бълка - “Интереса клати феса” (турска поговорка) ;)
Така е Ники, разбира се, че имам интерес. Обаче:
1. Коментирам хранителни добавки, с които имам опит. В случая, за да си позволя да го направя, поръчах преди време от рибеното на Bulk-а. Изпил съм поне 1300-1400 дражета от двете марки.
2. Не казвам, че Bulk е лоша марка, напротив. Супер е, проверявали сме им сертификатите. Мнението ми е, че в конкретния случай (а вероятно и не само) Now Foods е предпочитаният избор.
3. Във връзка с 2., мнението ми за Now е било такова и преди да си мислим да отворим магазин. Имам интерес да ползвам качествени марки, затова и семейството ми използва тази марка.
Не държа мнението ми да се взима като чиста монета. Посочих и по-горе, че е по-добре да се чуят и други. Нямам претенции да ми личи, че се занимавам, но съм натрупал някакъв опит и ще се радвам, ако е полезен. :)
П.П. За текста в описанието - допускам защо има противоречие и ще го проверим, съответно редактираме. Но наши грешки не променят качеството на марката.
Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 09.09.13 08:40.
09.09.13
10:07
казано от Valdis на 09.09.13, 07:55:
По груби сметки, голямата разфасовка от 500х1000 на NOW, идва по-на сметка от това на бълка.
Bulka идва на 7.65ст/гр.Докато Now на 16ст/гр.
Разликата е двойна.И все пак темата не е най-качественият продукт на пазара,а най-евтиния ;)
казано от Кинкенофрен на 09.09.13, 10:07:
Разликата е двойна.И все пак темата не е най-качественият продукт на пазара,а най-евтиния ;)
А кой ти говори за бб-тийм магазина? След като темата е за ПАЗАРА, той не се ограничава до булкпаудърс и бб-тийм ;)
09.09.13
11:50
казано от Петър на 09.09.13, 10:42:
А кой ти говори за бб-тийм магазина? След като темата е за ПАЗАРА, той не се ограничава до булкпаудърс и бб-тийм ;)
И аз това се питам,къде съм споменал конкретен магазин.
Колкото до продуктите на Now,цените им са едни и същи в абсолютно всички магазини в България,като отстъпките които се ползват за тях за незначителни или изобщо не важат.
Цените извън България в някой случай са по-евтини,но доставката е скъпа и е нужно комбинирането на няколко човека за по-голяма поръчка.
казано от Valdis на 09.09.13, 07:55:
Bulka идва на 7.65ст/гр.Докато Now на 16ст/гр.
Намерил на кой да разправя, кое по колки идва. Че даже и ми намига поучително. :D :D :D :D :D Когато правех поръчки от 50кг.+ от бълк, 99.9% от хората във форума дори не подозираха за съществуването им. ;)
казано от Кинкенофрен на 09.09.13, 11:50:
И аз това се питам,къде съм споменал конкретен магазин.
Колкото до продуктите на Now,цените им са едни и същи в абсолютно всички магазини в България,като отстъпките които се ползват за тях за незначителни или изобщо не важат.
Цените извън България в някой случай са по-евтини,но доставката е скъпа и е нужно комбинирането на няколко човека за по-голяма поръчка.
В някой моменти, по-добре човек да си замълчи, пред това да дрънка откровенни глупости.
Мнението беше редактирано от Valdis на 09.09.13 12:00.
:D
Когато си поръчвам продукти на НАУ доставката им от Щатите е 6 лв.
Иначе много весело ще ми стане, ако се комбинирате за една хубава поръчка от там, но над 150 евро :D.
Мнението беше редактирано от Петър на 09.09.13 12:04.
казано от Петър на 09.09.13, 12:04:
:D
Когато си поръчвам продукти на НАУ доставката им от Щатите е 6 лв.
Иначе много весело ще ми стане, ако се комбинирате за една хубава поръчка от там, но над 150 евро :D.
Що бе пич аз доста ги дрънча за по над 200 $ даже :)
Всичко е толкова комерсиално и свободно и се чудя защо изобщо гледате цените в нашите родни бг магазини с 40,50,60% отстъпка :D от 100% + надценка :D
09.09.13
14:42
В ихерб провери има много много по-изгодни оферти ...
09.09.13
17:00
Най-евтини са на Natural Bounty, но не мога да споделя мнение, понеже не го взимах за мен. Както някой по-горе спомена, много важно е какъв е източника. Бях чела, че при артритни проблеми cod liver oil е най-добрия вариант, та от там разбрах за тази марка.
09.09.13
23:39
Най-изгодното рибено масло на пазара в момента е това на Бълк Паудърс - Omega 3 900 капсули,цената е перфектна,заслужава си :)
казано от Phxxx на 09.09.13, 23:39:
Най-изгодното рибено масло на пазара в момента е това на Бълк Паудърс - Omega 3 900 капсули,цената е перфектна,заслужава си :)
По евтино излиза варела с 6000 броя :D
Ако тези на NOW идваха по-изгодни щях да ги пия тях, но при сегашната цена на BULK въобще не се двоумя кое да избера. Който “усеща” рибеното масло, сигурно “усеща” и протеина (giggle)
10.09.13
12:05
Ползвам отстъпка от един магазин и си взех на NOW 100х1гр=14,50лв :) мисля че е добре :)
05.10.14
18:08
само дето 900 броя на бълк се равняват на 450 на now
така че не са по изгодни вижте им състава и след това спорете