05.09.13
20:03
Здравейте мили хора!
Обръщам се към вашия форум, защото всички сте компетентни и искренно се възхищавам на желанието ви за самоусъвършенстване.
Аз също желая да се присъединя към тази група, защото вече не се чувствам добре в тялото си и ви моля за съвет относно това, дали мога да се поправя и по какъв начин да го направя.
Аз съм на 23 години 57 кг, 169 см, не пия, не пуша, не пия кафе, с много натрупани мазнини в района на бедрата, ханша, талията и горната част на ръцете, отпуснати и почти никакви седалищни, бедрени или коремни мускули. Всичко това се дължи на заседналият начин на живот , който водя, защото се занимавам с надомем онлайн маркетинг и се случва със дни да не ставам от леглото. Храня се веднъж или два пъти дневно, никакво месо, предимно с млечни продукти, домашни крем супи, мед, покълнали семена - овесени ядки, мюсли, жито. Не чувствам глад, не ям много, на прекалено отрицателен калориен прием съм (между 300 и 500к дневно) и не отслабвам, а дебелея и ми е пределно ясно тялото ми на какъв режим е превключило. Пробвала съм различни препарати за отслабване, винаги съм отслабвала много бързо, но след това винаги се получава йойо ефект и вече се изморих. Искам здраво и стегнато тяло без мазнини и висящи меса. Но Лошото е, че съм от малък град където едва едва се намират фитнес зали, а инструктори и диетолози абсурд. Дори и да имаше инструктори и диетолози пак нямаше да мога да си позволя да ползвам тяхните услуги и да следвам диети с по 5-6 хранения дневно, защото финансите ми са ми много ограничени.
Затова искам да ви помоля за съвет: Как мога да си оправя метаболизма? Как и какво да започна да спортувам с което активно да се стягам, да свалям мазнини и сантиметри при положение, че не мога да си позволя строг хранителен режим с голям брой разнообразни ежедневни хранения?Като за начало Ако практикувам само ежедневни кардио тренировки с подходящ и качествен фет бърн би ли се получило?
Благодаря ви предварително :*
Темата беше редактирана от LBB на 06.09.13 15:42.
06.09.13
14:38
При начина на живот, който описваш самата ти - при всички случаи практикуването на ежедневно кардио ще ти бъде само в + и ще окаже някакъв ефект. Но както казваш ти, няма да стане само с това. Трябва да поразгледаш и да си избереш някакъв хранителен режим, който евентуално би могла да спазваш, съобразен с заетостта и материалното ти състояние. Във форума има доста информация по въпроса, така че поразгледай:)
П.С метаболизмът ти ще се засили при извършването на някаква физическа активност така или иначе, ти избираш дали да бъде тичане в парка, трениране в къщи и т.н
П.С Тази статия ще ти бъде полезна - http://www.bb-team.org/articles/3976_sport-i-metabolizm
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 06.09.13 23:44.