05.10.05
23:38
Здравейте,
Бихте ли дали съвет и идеи за хранене с цел зави6аването на калция в организма и заздравяване на костната система.
Става въпрос за 4овек на възраст.
Всякаква информация по въпроса 6е ми е от голяма полза.
Мрси предварително.
Забележка: Извинявам се за цифрите...
Ами аз само съвет давам =). Значи мляко и сирене са добър източник на калции, както и спанак и броколи ,отделно мулти-витамините поне моите имат 20% от необходимата доза калции на ден.
Има препарат на Биогейм Calciform.В него има много калций
Всъщност мисля,че представлява протеинова пудра ама има и много калций.На 100 грама има 30 грама протеин,60 грама въглехидрати и 8 грама цинков аспартат.Ама доколкото знам ти си в чужбина и това май нема да ти помогне.
[quote author=“BabaVanga”]Има препарат на Биогейм Calciform.В него има много калций
Всъщност мисля,че представлява протеинова пудра ама има и много калций.На 100 грама има 30 грама протеин,60 грама въглехидрати и 8 грама цинков аспартат.Ама доколкото знам ти си в чужбина и това май нема да ти помогне.
Не, става дума за България и 4овека не е първа младост.
Оба4е с въглехидрати не е подходя6о, максимално из4истен и лесно из4истен вариант ми се иска...
Освен добре-познатите добавки от витаминен тип в апте4ките, друго не6о хрумва ли ви??
Няма ли накаква спортна система за зави6аване калция в организма, и оттам акостта на костите?
Мерси.
06.10.05
23:17
Ще трябва да се набавят “отвън”. Няма система, която стимулира организма сам да синтезира калции.
20.10.05
18:50
аз както винаги не на време :lol:
има само 4ист калции на таблетки 6 лв бяха.
питай в някоя аптека щото не се сиштам сега эа името ама ще си взимам и аз такива и ще ти кажа как се казват ако до тогава ни си питал
Ся гледам има едно ново мляко на верея повече с 30% калции ще ше да е добре ако пие някакво мляко да е от това ама като не си в страната тва не е вариянт ! Иначе тва мляко мисля че е доста добро но за съжеление немога да намеря никаде освен в метро , между другото то е и без консерванти което го прави доста по добро от другите млека !
21.10.05
12:50
Ето някой от продуктите и количеството калций в 100грама продукт.
Краве сирене 518 мг.
Кашкавал 360 мг.
Сардина 350мг.
Коприва 1090 мг.
Босилек 2070 мг.
За човек на възраст над 65 години дневната доза калций е препоръчително 1500 мг за жени и около 1900 за мъже.На ден по 100 грама босилек задоволява тези нужди.Най-добре е да се комбинират гореспоменатите продукти. :) Успех
П.П Забравих да кажа,че в ядките също има много калций като бадемите,лешниците,тиквените семки и тн. Около 260 мг калций от 100 грама ядки.