30.09.05
20:59
Значи имам няколко въпроса към вас искам да кача мускулна маса и затова съм си избрал един 3 месечен сплит от сайта на бб-теам.... Сплитът е следният :
Тридневен сплит за покачване на маса (за напреднали) - Вариант I
първи ден - гърди, рамо, трапец, корем
втори ден - почивка
трети ден - гръб, крака
четвърти ден - почивка
пети ден - бицепс, трицепс, корем
шести ден - почивка
Програма за първи ден
повдигане на щанга от лег - 3 серии по 8 повторения
повдигане на щанга от полулег - 3 серии по 8 повторения
повдигане на дъмбели от полулег - 3 серии по 8 повторения
флайс - 3 серии по 8 повторения
раменни преси с щанга пред гърди - 3 серии по 8 повторения
разтваряне с дъмбели встрани - 3 серии по 8 повторения
повдигане на щанга до брадата - “хеликоптер” - 2 серии по 8 повторения
повдигане на щанга за трапец - 3 серии по 10 повторения
коремни преси - 3 серии по 20 повторения
повдигане на краката от лег - 3 серии по 20 повторения
Програма за трети ден
набирания - широк хват пред гърди - 4 серии по 10 повторения
гребане с щанга - 4 серии по 8 повторения
гръбни преси - 3 серии по 8 повторения
мъртва тяга - 4 серии по 8 повторения
клякане с щанга - 4 серии по 10 повторения
бедрено сгъване - 3 серии по 10 повторения
бедрено разгъване - 3 серии по 10 повторения
повдигане на пръсти на калф машина - 3 серии по 15 повторения
Програма за пети ден
избутване на щанга тесен хват - 3 серии по 8 повторения
“френско” разгъване - 3 серии по 8 повторения
кофички - 3 серии по 8 повторения
бицепсово сгъване с щанга от стоеж - 3 серии по 8 повторения
бицепсово сгъване с дъмбел от седеж - 3 серии по 8 повторения
концентрирано сгъване с дъмбел - 3 серии по 8 повторения
коремни преси - 3 серии по 20 повторения
повдигане на краката от лег - 3 серии по 20 повторения
Така въпросите са ми следните.... Искам да попитам понеже освен да качвам мускулна маса искам да сваля и бая килца в краката най вече в горната им част ... и въпросът точно ми е ... Има ли място и ако има къде—-> Кардиото (бягането или велоаргометъра) в моята тренировка за покачване на мускулна маса...?
Преди всичко Благодаря Предварително....
Кардиото го прави в дните в които нямаш тренировки.
вторник
четвъртък
събота :wink:
Гръб и крака в един ден е убийствено натоварване, особенно в обема, даден тук. И как си представяш след мъртвата тяга да правиш клек? Кръста ти да не е за един ден? Че и гръбни преси (каквото и да е това, предполагам са хиперекстензии) преди тягата, та кръста съвсем да сдаде багажа?
Вариант е клякането да е първо, после упражненията за гръб, а тягата да не е с максимално натоварване, но най - добре е да се разделят гърба и краката в различни дни, иначе се получава много небалансирана програма.
В понеделник и петък тренираш някакви малки групи, дето общо са 30% от мускулната маса, а в сряда са събрани най - големите мускулни групи!
Ами стажът ми е 10-11 месеца като съм прекъсвал за лятото но и преди това съм тренирал малко .... прочетох по нагоре в постовете,че този сплит трябва да се пооправи малко.. ако може някой да помогне с т’ва...
[quote author=“m0m0”]Ами стажът ми е 10-11 месеца като съм прекъсвал за лятото но и преди това съм тренирал малко .... прочетох по нагоре в постовете,че този сплит трябва да се пооправи малко.. ако може някой да помогне с т’ва...
Не бързай да се скапваш тогава по полека 11 месеца не са чак толкоз
Tогава как да си разпределя тренировките ... мисля да тренирам 3 дни - Понеделник, Сряда и Петък... , а в Вторник,Четвъртък и Събота бягам на стадиона.... Искам да кача мускулна маса и да си направя един 3 дневен сплит и да си разпределя някак си всички упражнение на да се изпълняват в 3 дни.... Мислех върху това:
Понеделник : Гърди, Рамо и Преса
Вторник : Кардио
Сряда : Гръб, Трапец
Четвъртък : Кардио
Петък : Бицепс, Трицепс и Преса
Кажете ми дали одобрявате това.... и ако да ще ви запиша и кой упражнения правя.... Почти всички са ми по 3х8 а пресата ми е 3х15 и 3х20 ..... Чакам да ми помогнете... Благодаря Предварително...
21.10.05
01:04
Прави малко кардио за да имаш ефект с масата.Малко = веднаж седмично или бягане или велоаргометар
21.10.05
09:58
ако искаш да качиш маса забрави зимата за кардиото :wink: храни се добре точно сега се качва най-мн маса през студения сезон
20.11.05
22:18
Абе що отговаряте на теми отпреди 2 месеца :wink: