19.08.05
22:05
Така, гърдите са ми големи, стегнати и тн, виждам ги че нарастват и си ги харесвам обаче с постиженията от лег не съм мърдал от 1-2 месеца иначе след всяка тренировка имам мускулна треска и се чувствам приятно изморен. Обаче не знам какво да правя с проблема с постиженията. С какво да заменя лега малко за разнообразие да видя какво ще стане? Мислех си за дъмбели от полулег или от лег... кое според вас ще ми вдигне силата защото лега очевидно не ми върви?
Виж сега Културизмът не е сила и мерене на силовите постижения тука се гледа повече на масата , силата е вторичен фактор съпровождащ.
Ако искаш толкова много да се засилиш направи цикъл за сила който ще включваш периодично и ще бъде изграден от серии с малък брой повторения 1-4
Успех
[quote author=“djgorgio-ASTOR”]Виж сега Културизмът не е сила и мерене на силовите постижения тука се гледа повече на масата , силата е вторичен фактор съпровождащ.
Да де ама ако вдига по-тежко ще расте и повече (ако възстановява хубаво)! Най-добре опитай цикъл за сила с 3те основни упр - Лег, Клек и Мъртва тяга
20.08.05
00:38
Ъъъъ, само аз ли мисля че е в застой :oops:
Ако беше казал от колко време тренира, какви са му “слабите” постижения и т.н. можеше и ние да помислим, че е в застой.
А против застой - една хубава почивка, добавки и по-интензивни тренировки. Като се замислиш, аз съм виждал 100 килограмови хора да си правят тренировки със 40кг, понеже целят релеф. Не търси високи резултати, най-много да излезеш аут с някоя тежка контузия!
13.09.05
12:46
съгласен съм с актив след като тези тежести които използва го натоварват достатъчно че да има мускулна треска не виждам какъв е проблемът
Ако нещо работи, не го пипай! Щом си растеш и имаш мускулна треска след тренировка, не си го слагай на сърце. На мен също лега ми куца, ама вече не се тормозя заради тежестите. Дълго време бях на 50 кг и пак си растях, е малко депресира като някой накичи щангата с дискове, но..)) резултатите са важни. Много хора правят цикъл за сила, аз лично предпочетох да си качвам тежестите с по две-три килца през седмица, падам от 10 на 7-8 повторения и като ги направя десет, пак качвам малко и така. Пролетта бях на 50, сега съм на 70кг, без рязко вдигане на тежестите. Ти всъщност като сложиш малко по-голяма тежест, какво се случва?
Че то тежестите не се качват рязко, дори и в силовите цикли. 2 - 3 кила през седмица е доста добре.
13.09.05
20:27
и аз бях в лек застой като постижения от лег-а, но почнах креатин + гейнар 1 месец и качих по-големи дискове на лоста :D от 50 вече с 60 кг си правя серийките. иначе силовите цикли знам, че добре влизат :wink:
Силата по принцип е свързана с инервацията на мускула а не директно с неговия обем или плътност, от там следва че най-големите мускули не са най-силните. Силата идва с постоянство и напълно систематично трениране с цел повишаване на прага който нервната система налага с цел предпазване на организма от критично силово претоварване. Капацитета на мускулатурата е доста голям но за жалост нервната система позволява да използваме само около 20-30% от силовия си потенциал, силовите атлети успяват да вдигнат прага до 50-60%. Виждал съм хора с бъбречна криза вързани за легло и натъпкани с обезболяващи да успяват да се изправят заедно с леглото вертикално! Та въпроса беше за как да тренираме силовите си възможности. Моят опит показва че трябват малко повторения в 3-4 серии със субмаксимална тежест и килограмите трябва да се повишават много плавно,без стигане до отказ защото именно тогава нервната система казва на мускула да престане да се съкращава и поставя изнуствено праг на силата. Винаги се стремете да направите позитивен опит с дадена тежест, може да е само едно повториние. Избягвайте максимумите и ги правете най-много по два пъти месечно. Пазете се от негативни опити защото силовия праг пада и си създавате психологическа бариера за дадената тежест. Подхождайте без страх към тежеста, маскимално концентрирани. Правете повторенията бавно с максимална амплитуда и перфектна форма на изпълнението, без мостове, инерции и удряне в гърдите с цел непременно вдигане на дадени килограми. Загрявайте добре но не прекалявайте за да не настъпи предварителна умора( ротаторната група на рамото е особенно чуствителна към това). Загрявайте с около 40% от максималната ви тежест, ако загрявате с прекалено леко пак изкуствено понижавате силовия си потенциал. Правете силовите си тренировки често но винаги напълно възтановени и отпочинали. Пак повтарям това е моят опит и не твърдя че е правилния но при мен и хората с които тренирам дава резултат.
Браво Велко тази лекция горе-долу ми хареса :-) . Аз от март месец почнах с около 40кг от лега а сега си правя сериите с 70кг(последната де). Я тези които се притесняват че дигат по 2-3 кг на месец на лежанката да си сметнат за 1 год. колко ще им се натовари ?! 2х12 = 24кг ако сте правили със 60кг след 1 год. ще правите с 84кг ?! И ако целите маса знаете, 3-4 серии с по 8 повторения, аз лично на последната серия целя сила за следващата тренировка като правя 5 повторения сам и другите ми помагат(малко ест.). Успех хора, ако има нещо питайте :-)