12.09.13
01:05
Здравейте, на 20 години съм 180см висок 80 кг. Имам проблем с гърдите, изчетох страшно много теми и реших да се обърна към всички за мнение, тренирам от година и гърдите ми изостават, (знам че за година не мога да постигна кой знае колко, но...) средната и горната част ми изостават и то доста. Долната външна част изпъкна а другото изостана и ако може бихте ли ми дали съвет или някаква програма с която да направя “перфектните гърди” благодаря за отделеното внимание предварително.
12.09.13
12:47
Повдигане на щанга от лег.
Повдигане на щанга от полулег.
Повдигане на щанга от обратен лег.
Флайс с дъмбели.
12.09.13
14:17
С щанга не се ли тренира само външната част на гърдите... Мен ми трябва главно за средна долна част... Освен кофички естествено
12.09.13
15:01
Различната амплитуда, натоварва различна част от гърдите
Едит: Тоест в зависимост какъв ти е лега може да натовариш долната част или примерно горната
Мнението беше редактирано от Dimitar Stoyanov на 12.09.13 15:03.
12.09.13
15:04
А горе долу какъв трябва да е захвата за моите цели...
Колко части мислите че имат гърдите? Ако случайно не сте отваряли анатомичен атлас - големия гръден мускул има точно две части (гърна и долна), плюс малкия гръден мускул, който е скрит под големия.
И проблема не е в упражненията, щото 2-3 основни са достатъчни да развият гърдите от всички възможни ъгли.
Мнението беше редактирано от Петко К на 12.09.13 15:07.
12.09.13
15:14
И кои са тея 2-3 основни... Защото правя вдигане на щанга от лег, вдигане на дъмбели от полулег, флайс от полулег и горната ми част изостава а там дето точно средната част на гърдите изобщо не се е вдигала...
12.09.13
15:15
И все пак, темата не е колко части имат гърдите, а ако може за съвети за упражнения които тренират гърдите равномерно така че те да станат с перфектна симетрия...