зелена салата с риба тон

23.06.04
21:01

нещо което напоследък си правя постоянно за вечеря. Зелена салата -маруля,  лук, краставица и някакви подправки /зехтин, балсамов оцет, малко сол/. Към тях сипвам 2 консерви риба тон /50-60 гр. протеин/. Не е много оригинално за който го е опитвал, но който не е предупреждавам - ужасно е вкусно и не създава бързо усещане за ситост.
В тази връзка въпросът ми е - какво ще стане ако сложа 5-6 варени яйца. Като бях малък майка ми твърдеше че е много опасно да се консумират яйца и риба едновременно - нещо си взаимодействали и можело да се получи натравяне? Не знам дали е права, някой да е чувал нещо такова?

23.06.04
21:27

Не е права. И моята така говореше, докато не и показах малко информация из интернет. И аз често ям такива салатки и са много вкусни, а и полезни. Ако добавиш яйцата ще е още по-добре според мен. Между другото това като го ядеш за вечеря как се засищаш? :wink: Аз ям салатата 20 мин преди ядене и страшно много ми вдига апетита. :) Все пак всеки човек е различен де... :D

LE

23.06.04
21:39

Абе може и да е права..........след като изядеш такава салата стои малко във вас да видиш как ще ти се отрази,не бързаи да ходиш към залата :oops: !

23.06.04
23:18

Това си е класика в жанра :)
Зелена салатка с риба тон!
Или тонно ал’уова (tonno all’uova) в оригинал :) има сума си неща в тази комбинация - тон + яйца. Аз такива консерви сам изял с колограми не им знам бройките и комбинирам с яйца и сякакви зеленчуци, изобщо салати бол само да ти пърпорка фантазията  :D

24.06.04
10:17

И аз обожавам такива салати. Но не разбирам защо трябва да вкарваш яйца. Ти казваш, че имаш 50-60гр протеин, а някъде назад във форума четох, че човешкия организъм може да асимилира максимум до 40 гр проетин на едно хранене. Затова най-добре си прави две салати - първата с риба тон, но само една консерва за да не прахосваш 10-20 гр проетин, които са в повече и втората салата с 8 белтъка, които горе-долу се равняват на още 30-40 гр проетин. Така имаш две хранения - едното привечер, а другото може преди да си легнеш.

24.06.04
10:28

Абе какви 50-60 :)
В 100 грама консерва риба тон има около 23г. протеини, консервата е 170г. сухо  тегло съответно са макс 40г.
После какво значи човешкото тяло неможе да усвои повече от 40г. ?
Ако си 50 кила и толкова няма да може да усвоиш, ама ако си 100 килограмов билдер? 50-60 ще си ги опаткаш без да ти мигне окото та и още може да иска :)
По принцип една консерва е добре... но както знаете винаги комбинирането на няколко вида протеин е по-добро защото аминокиселините се допълват.
Хапвайте добре и ще правите и месце ;)

24.06.04
10:54

Звучи логично. А аз цяла тема пуснах за това. Чувал съм обаче, че консервите били токсични и не са добър избор.
Кажи тогава как да си смятам по колко грама протеин мога да усвоя на едно хранене

24.06.04
11:31

Е такова незнам :)
Яж повече ще се изхвърля от колкото по-малко да не достига ;)

LE

24.06.04
11:36

Хаха готча уби коня:)))............... е нали това ще се лепи освен че ще се изхвърля!Пък от 8 яденията 8 пъти да изхвърля тои човека ще се депресира :shock: !

24.06.04
11:49

Е кво да му кажа бе :)
С малко повече протеин няма да ти се лепне уверявам те :)
Щом иска да усвоява максимум протеин незнам кво трябва да прави
аз незнам начин да се прецени точно колко протеин може да усвои един човек на 1 ядене...

LE

24.06.04
12:05

то освен че ще се лепне имаше некви аминокиселинни депа и т.н. така че не е хубаво да се приема протеин които да не усвоява!
Ми да пробва с 30,да пробва с 40 и така с времето ще си усети!
Има периоди от деня когато се усвоява повече и когато по малко!
Формула няма но да пробва

24.06.04
12:13

То с нищо не е хубаво да се прекалява :)
По принцип съм чел, че от прекомерен прием на протеин инсулина го превръща и него в мазнини, ама тва тря си на някаква високо протеинова диета и само тва да ядеш предполагам.

24.06.04
20:44

Не знаех, че повече от 40 гр. не могат да се усвоят. Хрумва ми обаче нещо друго. В момента вземам протеин на Musashi 92%. В упътването, което е сложил българския дистрибутор “съветват” да се употребява 2 пъти дневно по 2 супени лъжици /33 гр. вещество или около 30 гр. протеин/ разтворени в 500 гр. кисело мляко /нискомасленото на Здравец е 4 гр протеин /100 гр мляко или общо 20 гр. протеин/. Тоест от Мусаши ми препоръчват да консумирам 50 гр. протеин наведнъж. Те нищо ли не разбират тези хора или аз нещо греша.

LE

24.06.04
21:01

Специално Киро Вълчев(бат шефа за България)е на мнението(лично негово) че могат да се усвоят 40гр. наведнъж,пък както казахме зависи от теглото и времето когато приемаш протеина!След тренировка аз приемам 50 грама наведнъж,а иначе през деня давам по 30 на хранене!След тренировка можеш да усвоиш повече 100% е сигурно това!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1