Качване, чистене, суплементи

11.09.13
21:30

Здравейте!
От известно време чета форума, но чак сега се престрашавам да се регистрирам. По-късно смятам и дневник да си направя, но всичко с времето си. :)
Тренирам вече от близо година, но сега решавам да си разделя тренировъчния план на две- до април смятам да заложа на качването и въглехидратите, а след това-до септември- на чистенето. Обаче, ще ми трябва малко помощ за диетата и необходимите добавки:
На 16 съм, висок-174, 79 кг. Досегашна диета:
1во 500гр. кисело мляко+ 200гр. овесени ядки
2ро  4 цели яйца
3то  500гр. кисело мляко+ бадеми
4то  протеинов шейк- веднага след тренировка
5то  200 грама пилешко или телешко+ 150-200гр. кяфяв ориз + салата- 40-50 мин. след тренировка
6то  500гр. кисело мляко или 4 белтъка
7то  200гр. телешко/пилешко + 90-100гр, кафяв ориз+ салата
8то  100гр. извара- 30 преди сън

Добавки: Сурватъчен протеин. Точно в момента пия Muscle on на Brutal Nutrition (нали няма проблем да споменавам марки?), после смятам да пробвам и ОN. И Л-карнтин или аминокиселини- редувам ги.
Въпросите ми са:
1) Какво трябва да променя в диетата си- като качвам(говорим за мускулна маса, а не за мазнини, макар че знам, че и те ще дойдат)?
2) Ясно ми е, че ще се омазня повече до някаква степен. Дали е по-добре докато качвам да пия аминокиселини, а Л-карнитина да го оставя за когато чистя и залагам на повече кардио и т.н., или първо да пия Л-карнитин, с цел не ЧАК ТАКОВА омазняване, а после- аминокиселини, за да запазя мускулите?

Извинявам се ако има друга такава тема, но не успях да открия такава и смятам, че може да им е интересно на другите новаци като мен
Поздрави :)

Темата беше редактирана от Атанас К на 11.09.13 21:32.

12.09.13
22:57

Здравей с твоите 74кг за да качиш чиста мускулна маса са ти нужни 162,8гр белтъчини, а тях си ги набавяш с протеина, яйцата, и месото. Напиши си часовете в които се храниш.

12.09.13
23:06

казано от pavel manev на 12.09.13, 22:57:

Здравей с твоите 74кг за да качиш чиста мускулна маса са ти нужни 162,8гр   белтъчини, а тях си ги набавяш с протеина, яйцата, и месото. Напиши си часовете в които се храниш.

Много е важно да са 162,8 :),  досега пък такива манияци и след запетая да смятат не бях срещал, но винаги има първи път :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1