лицеви, кофички, набирания

13.08.09
07:55

Здравейте! :) може ли да ми кажете къде какво да коригирам понеже започнах  да правя лицеви, кофички, набирания до сега съм ходил  в зала 1 година и малко може би и сега поради един проблем започнах тези неща да правя, а между другото до сега в залата не съм правил нито лицеви, нито кофички, нито набирания. Във вторника правих това:

50набирания със помощ от един приятел 25 за бицепс 25 за гръб
30 кофички може и повече да са били, но отново със помощ
лицевите ги направих във нещо като супер серии, но не точно един път направих обикновенни лицеви, лицеви със повдигнати ръце на високо и  лицеви със ръце  на ниско крака на високо тези 3 вида лицеви без почивка ги направих починах и след това повторих.
Това беше  програмката в резултат на което на другия ден имах невероятна мусколна треска на раменете на бицепсите и на гърба и на гърдите леко дали съм претренирал много и дали трябва да променя нещо. :)
ПС. дали е добре 2 пъти в седмицата такава тренировка и 3 пъти бокс дали няма да претренирам ? защото ходя и на бокс, а също така нямам никакъв опит на набиранията и кофичките.

Темата беше редактирана от stefanak на 13.08.09 07:57.

13.08.09
08:45

Също ако може да ми кажете при тези упражнения тренира ли се трапеца( лицеви, набирания, кофички). :) Благодаря предварително! :)

BU

13.08.09
15:21

Няма да претренираш,интензивността ти е константа,обемът се регулира сам.Но не тренирай два пъти в един ден.

13.08.09
15:29

може ли да ми кажете от тези упражнения дали се товари трапеца ? :) (лицеви,набирания,кофички)

Мнението беше редактирано от r0ck на 13.08.09 15:56.

13.08.09
15:39

казано от r0ck на 13.08.09, 15:29:

ясно благодаря :) а може ли да ми кажете от тези упражнения дали се товари трапеца ? :) (лицеви,набирания,кофички)

Малко се съмнявам че бъркаш трапец с трицепс.
Трапец - не.

13.08.09
15:56

трапец имах в предвид :) значи не се тренира така ли ? :(

13.08.09
15:57

Има известно натоварване. Не е без хич.

13.08.09
18:16

трапеца можеш да го тренираш на успоредката, но само със собственото си тегло - изправяш се като за кофички, но отпускаш и вдигаш само от рамената

13.08.09
19:24

казано от FRANKO1 на 13.08.09, 18:16:

трапеца можеш да го тренираш на успоредката, но само със собственото си тегло - изправяш се като за кофички, но отпускаш и вдигаш само от рамената

Това натоварва предимно долната част на трапеца. Пак е добро, защото точно тази част се натоварва малко, остава по-слаба и може да доведе до липса на стабилност на лопатките.
В [email=http://www.vbox7.com/play:02b231b3]това[/email] филмче има едно упражнение, което авторът нарича обратни кофи, то би трябвало да натоварва повече горната част на трапеца.

Мнението беше редактирано от usgsus на 13.08.09 19:24.

13.09.13
07:20

Интересно ми е след 4 години дали има някаква промяна в мненията ви :) или не сте се научили :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1