20.10.05
20:30
Баси, тренирам от година и половина вече и се потя като луд и се разбивам всяка тренировка и всяко спечелено сантиметърче мускулна маса го приемам за голямо постижение...Досега съм използвал само протеин и креатин. В същото време виждам някакви хора в залата, които съм видял преди 3-4 месеца и са дръпнали за това време супер много повече от мен и са се назобили като животни а аз си стоя почти на същото ниво! Казвам ви това ме убива, сигурно и на вас ви се е случвало. Скъсваш се от тренировки, правилно хранене и ако имаш някой лев си взимаш протеинче, а някви пичове които тренират от някви смешни месеци изглеждат огромни и ти се къса сърцето, че при теб нещата не вървят така:( Чудя се дали и аз накрая да се назобя и да заприличам на тях ! Това е моментно нито имам пари за това нито искам да взимам стероиди, но такива хора направо ме демотивират и душичката ми се къса като ги гледам. Това което се трупа бързо, бързо се и губи но... Вие какво ще кажете имали ли сте подобни проблеми?
тва трябва само да те мотивира.Надъхваи си кат ги гледаш казваш си:
те са го напраили бързо и безславно със зоб, аз пък ще го направя бавно,славно и натурално :wink:
20.10.05
21:44
ми ко ти пука да се зобят след това ще им гледаш ти сиира
1 ТРЕНИРОВКАТА И НАПРЕДЪКЪТ СА БОРБА СЪС САМИЯ СЕБЕ СИ , а не
с някой друг
2 Всеки сам избира по кой път лесния или трудния
3 това , което се постига лесно , лесно се губи ,както и като се назобат 1 път в ри път и на 10 тия кат получат некой страничен ефект и айде чао мускулна маса ...
А и тея дето са зобат яко да са ядосват ли че не са кат колман ?!
Не всичко е химия
И ако наистина обичаш това което правиш няма да го зарежеш
Аз още отдавна съм забравил да се сервновавам с хората около мене и гледам дали имам напредък сравнен със самия мене си не с околните .
и сега си мислиш че не си огромен като назобаните ама я се постави на мястото на някой който не е тренирал вообще ?
офф спирам да пиша че толкоз правописни грешки направих и пунктуационни от мързел , че ........
а и бтв такава тема беше пуснал и мад
20.10.05
22:06
Да така е момчета няма да се отказваме я:) С годините всичко ще си дойде на мястото. Маса се прави на маса, ебал съм ги и химийте ся качвам яко колкото мога мазно немазно пак за лятото ще му мисля
Тея, дето ползват химията като извинение да не тренират тежко и правилно много бързо губят постигнатото! Ако си мислиш, че като взимаш химия не трябва да тренираш тежко и да се храниш правилно, жестоко се лъжеш! Имам приятел, дето от години тренира и все един и същ си стои - освен когато не прави курсове със стероиди. Тогава се раздува до 100 кг и повече и вдига 180 - 190 от лег. През другото време тежи средно 80 - 85 кг (на ръст почти 1.90).
Целта на стероидите е да ти помогнат да тренираш още по тежко и сериозно, а не да ти заменят тренировката или режима!
А има и един малък детайл - трябва да си стигнал предела си в развитието! Тоест, трябва да имаш едно сериозно силово и физическо развитие, преди да посегнеш към химията. Иначе няма смисъл - просто ограбвате потенциала си. Какъв е смисъла да зобиш заради 38 см ръка или когато дигаш едва 70 - 80 от лег? Тялото ви свиква да расте по лесния начин и за сериозни резултати трябва все повече химия, което в дългосрочен план неминуеми води до здравословни проблеми. Докато, ако постигнеш генетичния си максимум, стероидите ще ти помогнат да го прескочиш и да продължиш нататък. И при това ще може да ползваш много по - малки дози и да имаш задоволителен резултат. А и добре тренираните мускули реагират по - добре на стероидите.
И разбира се, не трябва да си под 20, даже аз бих казал под 25 години. Неоспорим факт е, че човешкото тяло постига максимума си в производството на тестостерон на 25 - 30 годишна възраст. Тоест, ако почнеш преди това да взимаш стероиди, тялото ти просто няма да може да достигне този естествен максимум, понеже ще свикне да получава готови дози от вън, а и можете да си прецакате хормоналния баланс, който още не е стабилизиран.
А и какво предпочиташ - да си говедо на 20 години, но на 30 да не ти личи изобщо че си тренирал (защото си зарязал всичко или защото имаш здравословни проблеми заради неграмотната употреба на химия), или на 20 да не си чак толкова здрав, но затова пък да тренираш цял живот и от година на година да ставаш все по як ;)? Силата и масата идват с годините, не очаквайте на 17 да сте говеда. Дори на Рони Колман му трябваха повече от 15 години тренировки, за да спечели първата си Олимпия, и то след 30 годишна възраст. Тялото съзрява доста по - късно, нищо, че може да сте спряли да растете или да ви изглежда, че сте сте се развили напълно. Повечето културисти постигат максималната си форма доста след 30 - те. Мъжете постигат върхова форма (дори и да не тренират) след 25 години.
Малко търпение и тежки тренировки, и след време ще сте задминали повечето, дето зобят от 16 годишни, но ги мързи да тренират сериозно и да спазват диети.
А и е много приятно, когато видиш някой химик да се мъчи с някакви тежести, с които ти загряваш :D
Заради такива моменти наистина си струва да тренираш ;) :lol:
21.10.05
02:39
стига глупости пич!!!
и ти ли искаш да не ти става оная работа?????????????
тея го правят това от днес за утре
ако и ти имаш такива цели...назоби си се
ама важното е да тренираме цял живот :D :D :D
и каква е тая мания да си толкова здрав?????
аз на всички такива им се присмивам,вътрешно де :P
щото знам какви са глупаци щом се зобят
стига си се коплексирал от такива малоумници!!!!!!!!!
21.10.05
10:24
Да така е;) Яко тренировки и воля трябва да има човек и всичко може да постигне:) Продължавам в същия дух - без химия и с много желание
[quote author=”Петко К”]Малко търпение и тежки тренировки, и след време ще сте задминали повечето, дето зобят от 16 годишни, но ги мързи да тренират сериозно и да спазват диети.
А и е много приятно, когато видиш някой химик да се мъчи с някакви тежести, с които ти загряваш :D
Заради такива моменти наистина си струва да тренираш ;) :lol:
Както винаги Петко К написа много истини!
С желание всичко се постига ! ! !
21.10.05
14:12
Не се изкушавай от тъмната страна, младежо, там всичко става бързо и лесно, но свършва трагично, аз тренирам от 12 години, и сам си същия от години,радвам се на малки напредаци, и знам че съм здрав и прав, все пак спорта трябва да е здравословен, другото е газаря и комплехар6тина(изключвам състезателите)
стан
21.10.05
14:39
Формата е временна, класата - вечна! Братле, и аз мислех като теб. Само чаках да направя 18 да се назобя като животно и да си осъществя мечтата. Всеки ден даваш всичко от себе си - спазваш диети, скапваш се от труд, оставяш кръв и пот в залата - и пак си същия. Но всеки сантиметър е малко победа над абсурда! Тренирай здраво, след години ще го осъзнаеш!
П.П. Прочети митът за Сезиф на Имануел Кант - ще ти даде отговорите на това, защо въпреки че е абсурдно и че нямаш резултат, трябва да продължаваш буташ тежестите!
21.10.05
14:50
и си вярвате ? :wink:
То верно, че ме мързи да мисла, ама напрво не схващам какво толкова се комплексирате. Какъв е проблема? Аз съм си доста лек, като се разхождат около мен каквито и да е животни, изобщо не ми дреме. Знам, че съм си пич и си тренирам за здраве макар и с ниски килограми...
И още нещо, според мен чозек трябва да се кефи на тренировката. Примерно на мен ми доставя удоволствие всеки път когато намирам време да отида да потренирам. И изобщо не ме интересуват разни постижения. Естествено това не значи, че човек не трябва да се стреми към по-добри тренировки и т.н. като цяло, но не трябва и да е фикс идея.
... а за тези, които без оглед на средствата и на всяка цена искат да заприливат на някой си техен идол... с цел тогава да се харесат на накоя мадама или те самите да се харесат, да се спасяват по единично.
21.10.05
16:47
[quote author=“zwei0”]и си вярвате ? :wink:
какво имаш предвид :evil:
[quote author=“tpd”]
И още нещо, според мен чозек трябва да се кефи на тренировката. Примерно на мен ми доставя удоволствие всеки път когато намирам време да отида да потренирам. И изобщо не ме интересуват разни постижения.
Не всички сме еднакви все пак! Аз искам да стана огромен! Казвам че ще зобя, но защото искам да се състезавам, иначе освен ако не си мутра или състезател, ми се губи смисъла, можеш да станеш огромен за 10 г тренировки без забранени медикаменти! Джорджо Астор е типичен пример!!!
21.10.05
21:37
Чета тия детски радости дето ви занимават и се сещам,че имаше тема дето някакъв се оплакваше че другите му викали “химик”,пък просто ги било яд че те не растяли...Казах го,правете си сами изводите.
Ps. ...”Гроздето е кисело’,казала лисицата...”
21.10.05
22:00
Вие го и3карахте, 4е всеки може да стане голям стига да тренира усилено и да дава вси4ко от себе си. само дето въоб6те не е така. Ако не си генно предра3положен, никога няма да стане6 голям бе3 3об, ако 6те да се скъса6 от тренировки и диети. 6те си вярва6, 6те тренира6 5 години, 6те се мери6 всеки ден и радва6 на всяко сантиметър4е и килограм4е и накрая 6те ра3бере6, 4е вси4кото това са глупости. Спорта не е толкова благороден, колкото си мислите.
Със 3драве
[quote author=“zwei0”]Вие го и3карахте, 4е всеки може да стане голям стига да тренира усилено и да дава вси4ко от себе си. само дето въоб6те не е така. Ако не си генно предра3положен, никога няма да стане6 голям бе3 3об, ако 6те да се скъса6 от тренировки и диети. 6те си вярва6, 6те тренира6 5 години, 6те се мери6 всеки ден и радва6 на всяко сантиметър4е и килограм4е и накрая 6те ра3бере6, 4е вси4кото това са глупости. Спорта не е толкова благороден, колкото си мислите.
Със 3драве
Това, дето го каза са пълни глупости, и са само извинения!
Вярно, мистър Олимпия не всеки може да стане, ако за теб това значи голям. За да спечелиш там наистина трябва да си генетичен изрод (поне в днешно време).
Но иначе почти ВСЕКИ здрав човек може да стане достатъчно голям и силен и без стероиди. Ако не може - да търси причината в себе си, а не да се опрадава с генетиката!
Ето и една статия, точно по тази тема, дето прочетох днес - http://www.t-nation.com/readTopic.do;jsessionid=D39AE7FCAF55285A2C0F8FBA8084BF26.hydra?id=790487
Тя много точно отразява и моето мнение!
И както казах по - горе, ако си мислиш, че стероидите ти решават проблема, много се лъжеш!
22.10.05
18:17
Абе човек - маса се прави на маса !!!! а не с химия !
Ето сега аз не мога да тренирам често - макс 1-2 пъти седмично
от месец и половина съм така + кофти храна и кофти почивка.... но съм си почти същия ,от времето когато тренирах по 4 пъти седмично,хранех се добре и редовно !
Извода какъв е - че постигнатото на чисто се запазва доста по-дълго във времето - демек полагам МИНИМУМ усилия за да подържам формата си !
Докато един химик - спада като спукана гума - без химията си ;) !
За силата - днес пробвах лега - 10кила отгоре на сила имам прираст !
Явно съм се възстановил и съм си починал добре :)
Относно пича - дето няма прогрес - просто някъде бърка !
Според мен - преуморява ,това е най-често срещаната грешка при начинаещите !
Мисля че ако коригира обема тренировка и диетата ще напредне бързо ;) !
23.10.05
11:44
ами PROMPT,
това че ти запазваш натурално каченото,не ознаава че и другите могат така,означава просто че имаш бавен метаболизъм
23.10.05
13:28
да наистина е много шит така, но не забравяй че ти работиш за себе си а не за другите
всеки избира по кой път да тръгне.всеки знае какво става когато се спрат стероидите(или още по-лошо)ако се прекали с тях.толкова е писано и казано по тази тема че няма на къде повече.и на мен ми е гадно как преди 2месеца с това което определения човек е правил макс аз с него да си загрявам а след 3месеца вече дига повече от мен.но когато се спре химията и познайте какво става?започва да се пита къде са ми мускулите и защо вече не мога на толкова килограми да правя серии.а аз си продължавам бавно и славно към моите цели.но все пак ако някой се готви за голямата сцена и състезания без стероиди няма начин :( но всеки гони някакви цели и ги постига на някаква цена.всеки сам решава дали ще плати тази цена и колко ще му струва тя
Напълно подкепям djgorgio-ASTOR. Наистина всеки може да стане масивен стига да посвети няколко години от живота си на това. Знам сега ще ме питат поне 10-човека “ма как нали ген трябва, нали ако ти е бърза обмяната то нищо не става” и т.н. Незнам дали ви прави впечатление колко много хора питат как да тренират правилно и същевременно страшно малко питат за това как да се хранят за да станат масивни. Ми то тренировката е само една трета от цялата магия, две трети остават за храненето и въстановяването. Това е особено важно за начинаещите, казвал съм го неведнъж и не само аз. Тренировката колкото и добра да бъде, тялото ако няма матерял то няма да отговори на нея с нарастване, по скоро ще започне да се саморазгражда за да компенсира дефицита на енергия. Разбира се това е един много опростенчески модел който давам за пример, нещата в биохимичен план са далеч по сложни, но без храна не става най-общо казано.
ееее ама слейърчо вдига само от година и половина , а ве4е му е писнало:):):) не така момче , не така. гледай себе си и своя растеж, а другите кучета ги яли. хич да не ти дреме, що години на растеж са пред теб:):):):)
25.10.05
15:58
Преди малко се завърнах от този ад :)
Отивам с не голямо желание във фитнеса заради умората влизам,преобличам се и вече съм готов за една лека тренировка(сега се завръщам от няколко месечно отсъствие).И като го видях един ми.... направо ми идеше да се врътна и да си вървя.Разправя се там с аверчето си деки беки 4 санта бил спаднал кат ги спрял...демотивация от всякъде,въпреки,че съм доста силен психически неможах да го понеса :) ама утре пак съм на линия :)
25.10.05
16:24
[quote author=“PROMPT”]Абе човек - маса се прави на маса !!!! а не с химия !
от месец и половина съм така + кофти храна и кофти почивка.... но съм си почти същия ,от времето когато тренирах по 4 пъти седмично,хранех се добре и редовно !
Извода какъв е - че постигнатото на чисто се запазва доста по-дълго във времето - демек полагам МИНИМУМ усилия за да подържам формата си !
При мен се полу4и то4но обратното, 3 месеца не тренирах, 20 килограма свалих. От 92 паднах на 72. Не виждам особена ра3лика, и с химия и бе3 химия - не тренира6 ли мускула, губи6 го.
zwei0, пич моя те прегледай се, това повече от 20-кила да свалиш без медикаменти е нереално и вредно за организма и то за по малко от година?!?!? Прегледай си основно чения дроб, панкреаса и щитовидната жлеза! Моля те! Съвсем сериозно говоря! Има тука някакъв хормонален дисбаланс! Не искам да те плаша но да сваляш драстично без причина е обезпокоително.
25.10.05
18:28
[quote author=“zwei0”][quote author=“PROMPT”]Абе човек - маса се прави на маса !!!! а не с химия !
При мен се полу4и то4но обратното, 3 месеца не тренирах, 20 килограма свалих. От 92 паднах на 72. Не виждам особена ра3лика, и с химия и бе3 химия - не тренира6 ли мускула, губи6 го.
А химия пил ли си ?
25.10.05
18:38
Ужас...
Аз съм доволен от себе си! А маса ПРОСТО не може да се прави ако не ядеш като хората,квоте ще да вземашИмам приятели разни по 60 кила и пият и протеини и креатини и витамини а ядат по 2-3 пъти на ден!И не мърдат естествено!Е за кво говориме?!
[quote author=“largozol”]Ужас...
Аз съм доволен от себе си! А маса ПРОСТО не може да се прави ако не ядеш като хората,квоте ще да вземашИмам приятели разни по 60 кила и пият и протеини и креатини и витамини а ядат по 2-3 пъти на ден!И не мърдат естествено!Е за кво говориме?!
Даммм това е истината прекалено се разчита там на някакви добавки вместо да се наядат свясно добавките са добавки затова се казват така ако не се нахраниш както трябва няма полза от тях
26.10.05
18:40
Някои хора вече го казаха . Не гледайте другите , гледайте себе си , борете се със самият себе си . Отивай на тренировката със съзнанието ,че след 1-2 месеца ще си постигнал още , дори и 200 гр мускулна маса ,ако всяка тренировка е по-тежка от предишната . Другите можете да ги минете и задминете с много , тогава какво ? Ще си казвате ” аз съм по-як от тоя , повече няма да вдигам , да спя , да се храня , всеки шибан ден да давам всичко от себе си ” , ако го правите за да победите приятелят си в позиране пред момичетата от класа , по-добре не се захващайте насериозно . Химия винаги може да се вземе , но посегнеш ли на там , нямаш повече козове в ръкава . И тогава вече ,ако не растеш , защото не си се научил как да ядеш , да тренираш само ще се натровиш . Всеки сам избира какво ще прави , несъмнено ,но и всеки може да порасне още повече като спи , тренира и мнооого често се върти около масата.
Хайде , със здраве :wink:
26.10.05
18:47
Мале това с коза много добре го каза!
А аз си мисля че тая тема вече се изчерпа - все едно тука се оплакваме как и защо не растеме...А и се повтаряме вече!