04.09.13
22:16
Здравейте , дойде време и аз да създам дневник , в опит да се мотивирам и също да получа някои съвети за грешките които допускам от хората които ще си правят труда да го четат. :)
Първо ще дам малко информация за мен - Значи на 17 години съм(за 12 клас) , тежа 78-79кг. и съм висок 183 може би вече 184, подкожните ми мазнини в момента мисля че са около 20-25% ,но ги преценям на око защото в града ми няма къде да ги измеря, и телесния ми тип е Ендоморф .Като цяло съм с късен пубертет и някои от резултатите ми се забавиха заради него.
Целите ми са свързани с намаляне на подкожните мазнини до може би 10-15% , оформяне на по-големи ръце.И като цяло подобряване на общото физическо състояние - тоест по-голяма издръжливост и сила.
Относно спорта в момента се занимавам с фитнес,тичане (от типа на джогинга) , и силови тренировки с спринтове,стълби,отскоци и лостове.До преди 3-4 месеца се занимавах също и с волейбол доста активно , но поради финансови проблеми отбора ми се разпадна, скоро смятам да започна да се занимавам с плуване като допълните аеробна дейност , но за това ще давам допълнителна информация в течение на времето.
Сега по конкретно за фитнеса , в него следвам тази програма http://www.bodybuilding.com/fun/kris-gethin-12-week-daily-trainer-intro.html и плюс това добавям упражнения за по-проблемните ми групи като ръцете и трапецовидните мускули.
В хранителния ми режим включвам много зеленчуци,месо,ориз и яйца - в общи линии се опитвам да спазвам хранителния режим към програмата по-горе , до колкото мога разбира се. Калорииния ми баланс варира между 3,300 кал. до 3,500 кал. в зависимост дали тренирам два пъти на ден или само веднъж, за това в диетата си гоня границата на 2,500 - 2,800 кал.
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 21.01.14 07:16.
Днес тренировъчната ми програма беше сравнително лека , защото се чувствах изморен , правех http://www.bodybuilding.com/fun/kris-gethin-12-week-daily-trainer-week-1-day-2.html
Плюс няколко сета повдигане на гири за трапец
Хранене:
9:00 3 цели яйца и 1 белтък
10:30 банан
Фитнес
2:00 Ориз около 300 гр. и две малки пържолки
7:00 около 300 гр. ориз 3 4 малки кюфтета(смес) печени на тиган без мазнина и една малка пържола
Днес храненето ми беше доста халотично , за напред ще гледам да разредя последното хранене на две
Днес съм малко по добре от вчера , може би защото беше доста по натоварен ден. Днес със събуждането правих cardio от типа на HIIT за около 30 мин. В фитнеса тренираш в късните часове на следобеда и правех http://www.bodybuilding.com/fun/kris-gethin-12-week-daily-trainer-week-1-day-4.html
Храненето ми днес беше:
9:00 Закуска 3 Яйца + 1 белтък
11:00 Половин доза протеин + 2 3в1-та
12:30 200-250гр. Зеленчуков микс (грах+моркови) + 1 кюфте смес на тиган без мазнина
5:00 100гр. Зеленчуков микс + 1 кюфте
7:00 2 филии хляб + кюфте
8:00 100 гр. Зеленчуков микс + 3 домата + 2 кюфтета
Сборно всичко е около 2,000 кал. - което ми се струва малко , но не съм се чувствал гладен през деня което ми изглежда малко странно....
През weekend-а нямах възможност да продължа с дневника но не съм си развалял хранителния ми режим.
Днес 9ти тренирах трицепс и гърди , тренировката ми беше : http://www.bodybuilding.com/fun/kris-gethin-12-week-daily-trainer-week-2-day-8.html + 3 сета повдигания на дъмбели за трапец и 3 сета повдигания на щанга
Фитнес тренировката ми беше към 5:00 и към 8:00 тичаш около 3,5км тип jogging
Храненето ми беше:
Закуска 4 яйца + 20-30гр. сирене + 1 кренвирш
12:00 Домати салата , 100 гр. сирене и една пържола
4:30 сандвич от тези които можеш да си купиш в магазина - около 500кал.
7:00 протеинов шейк
9:00 Диня
Днес имах доста сила , но заради това че бях почти през целия ден навън се наложи да ям сандвич което ми развали храненето макар и че не съм превишил калориите си реших да вечерям нещо леко.
казано от Васил a.k.a Тайсън на 09.09.13, 22:49:
Колко ти е стажа в залата?
Около година и половина по около 3 пъти седмично
Попитах те защото и аз я пробвах тази програма и си е тежичка.Вкарани са доста методи и методики.Определено не е за хора без опит.
Вчера ми беше почивен ден от фитнеса но правех кардио:
Към 11:00 50 отскока на въженце + 30-40 метра спринт с лек наклон - 8 пъти общо
и Вечерта 4-4,5 км тичане
Хранене
Закуска Яйца бъркани + сирене
Обяд Микс царевица,чушки и граж 200 гр + 1 наденица
към 6:00 Микс 100 гр. + пил. пържола
9:00 микс 100гр. + наденица
Днес
В фитнеса правех рамо - http://www.bodybuilding.com/fun/kris-gethin-12-week-daily-trainer-week-2-day-10.html но от кардио-то направиш само към 15 мин. защото ми се появи една странна болка в крака, и реших да не го товаря допълнително.Към програмата направих допълнително няколко сета предно повдигане на дъмбели за рамо и пирамидно придърпване на лост за трицепс
Хранене
1 шоколадово руло
Закуска яйца бъркани + 50 гр салам
Протейнов шеик след тренировката 1 доза
Обяд Френски зеленчуков микс 100-150гр. + 50-100 гр салам
Следобед Микс 100-150гр. + пилешка пържола
Вечеря пак микс и малко салам
Днес ми беше първия cheat с това шоколадово руло от около 2 седмици , мисля че мога да си го позволя първо защото беше сутринта когато метаболизма е най-бърз и второ доста се натоварвам в тренировките.
13.09
Тренировката ми беше в късния следобед и поради някакво странно гадене на обяд не ядох , което ми съсипа тренировката ( една средностатистическа лама би могла да дигне повече от мен днес).Днес трябваше да тренирам гръб и бицепс , но поради силната умора и загуба на сила със зор минах през упражненията за гръб.За това утре с нови сили ще повторя тренировката.
Хранене
8:30 закуска 3-4 яйца + сирене
поради гаденето между 8:30 и 6:30 нищо не бях ял с изключение на един банан
6:30 боб към 300гр. + шпеков салам 100гр и сирене към 200 гр.
Протеинов шеик
8:30 свин. пържола + сирене
и може би малко по-късно ще пия още една доза протеин , защото по груби сметки мисля че не съм си изпълнил грамажа на необходимите белтъци.
Вчера беше 14.09 но ще го прескоча , поради това че почти целия ден на път.
Днес 15.09
В последно време направих някои сметки и стигнах до извода че необходимите ми 150-160 гр. белтък на ден не ги поемам за това освен че повишавам приема си на протеинов , повишавам и месото което ям.Днес в фитнеса повторих тренировката от 13.09 гръб и бицепс - буквално се разбих. И в късния следобед бях да потичам на едни стълби , което също беше доста изтощаващо.
Хранене:
Закуска: 2 яйца 2 яйчни белтъка + сирене
1/2 доза протеинов шеик преди фитнеса
Обяд - Зеленчуков микс - грах,морков и ориз 200гр. + наденица
5:30: Микс 100гр+ наденица
6:00 Протеин 1 доза
8:30 микс 100гр. наденица 2 филии хляб
aaa И понеже не ми четете дневника и щото съм ГОЛЕМ смятам да си се поздравя с песента : https://www.youtube.com/watch?v=LRA0W9Qe37E
15.09.13
22:34
казано от ElMatador на 15.09.13, 21:47:
aaa И понеже не ми четете дневника и щото съм ГОЛЕМ смятам да си се поздравя с песента : https://www.youtube.com/watch?v=LRA0W9Qe37E
:) Е ти да не мислиш че тук някой специално ще ти чете дневника и ще ти пише ? Ако си напишеш + 150 на лег и + 200 на клек, щеше да получиш много лайкове. Ама така никой не се затормозява да чете какво тренираш и какво пишеш :)
15.09.13
22:45
Всеки път ли правиш по 40 мин кардио, колко време ти протича една тренировка?
казано от WhiteWalker на 15.09.13, 22:45:
Всеки път ли правиш по 40 мин кардио, колко време ти протича една тренировка?
Ами аз не правя кардиото както го прави Kris , в смисъл правя началното кардио и после например вечерта към 8-9 тичам , или скачам на въженце.А времетраенето на тренировката ми е от 1 час до час и половина.
Калояне - просто се базиках бе човек , а ако те кефи песента - поздрав :)
Мнението беше редактирано от ElMatador на 15.09.13 22:52.
Имаш над 200 прегледа за 2 седмици съществуване.
Съвет:
Вписвай си тренировката и работните тежести.Не очаквай някой да гледа клипове всеки път,за да разбере какво си правил ;) .
Не ми е интересно да знам какво е правил Крис.
По предложение на Васил , днес ще се опитам да опиша и тренировките си в последните 2 дни.
Вчера според програмата ми беше ден за гърди и трицепс
Кардио в фитнеса не правих понеже бях в такова време , че всички кардио уреди бяха заети.
Заглявка - базови движения , леко разтягане на ръце и крака
1. Повдигане на дъмбели от лежанка за гърди - 2 сета загрявка
и 3 сета с по 20 кг + един дроп сет с по 17.5кг.
2.Издигане на дъмбел с изправени ръце от ръб на лежанка за гърди
3 сета с по 15 кг. 10-12 повторения
3.Придърпване на кабели за гърди от вдигната лежанка
3 сета + 1 дроп тежести - 17.5 и 15
4.Повдигане на дъмбел зад глава за трицепс
3 сета с по 17,5 кг
5.Кофички 2 сета от по 8-9
Суперсет
Френско дигане на крива за прицепс
+ диамантени лицеви опори
3 сета до отказ.
9:00 кардио на велоергометър - 20 мин
Хранене:
1.Яйца - 2 + 2 белтъка
11:00 малка пил. пържола + ориз 100гр
Протеин
2:00 малка пил. пържола + ориз 100гр
5:00 малка наденица + ориз 100гр
9:00 малка пил. пържола + ориз 100гр
П.С.Ако имената на упражненията не са верни или неточни http://www.bodybuilding.com/fun/kris-gethin-12-week-daily-trainer-week-3-day-15.html
Днес :
Според програмата ми трябваше да правя бицепс и гръб , но имах зверска мускулна треска за това реших да си направя почивка от фитнеса.
Днес само кардио
1.Велоергометър 35мин.
2.Тичане тип jogging 25-30 мин. - около 4,5-5 километра с 3 почивки от около 20-30 сек.
Закуска Яйца 2 цели + 1 белтък
10:30 Микс 100гр. + свинска пържола
3:00 Микс 200 гр. + Наденица
7:00 Микс100-150гр. + сирене + пържола
9:00 протеин и нектаринка
Мнението беше редактирано от ElMatador на 17.09.13 20:50.
20.09
Днес правех рамо,корем и кардио
Скачане на въженце
Въртене с лост 150пъти на страна
Суперсет
Странично латерално повдигане на дъмбел за рамо
Предно повдгане на дъмбел за рамо
3 сета 12-15 пъти
Нормални сетове
Военна преса 3 сета до отказ
Въртене на диск от 15кг. с задържане във въздуха за 15сек.
Коремни преси 20-25
Вдигане на крака от успоредка за корем
Хранене Яйца 2 цели 2 белтъка
3 3в1-та
Микс + наденица
Протеинов шеик
Микс + 100 гр. кашкавал + пил. пържола
Протеин
Последните 2-3 дни ги прескачам защото ми weekend-а ми беше доста разхвърлен и известно време нямах интернет.
Тази седмица е седмица четири от 12 седмичната програма на Kris Gethin , и лично много се радвам че успях да стигна до тук с не повече от 2-3 cheat-хранения за тези седмици. Знам че остават още 8 седмици , което въобще не е малко , но се радвам защото това е най-дългия ми период на поддържане на сравнително здравословно хранене и ежедневни тежки тренировки.Стига хвалене :)
Днес
Правех Бицепс и Гръб - влизайки в фитнеса бях доста изморен, но благодарение на някои мотивиращи песни успях да се съсредоточа и изядох железата в залата.И точно заради този прилив на енергия + бицепса и гърба включих и трицепс .
Гръб
Придъпване на лост на гладиатор с обратен близък захват
2 сета за загрявка 3 сета по 60кг.
Следващото упражнение от програмата го замених , защото имам сравнително слаб кръст
Пръдърпване на щанга от лежанка за гръб 3 сета от по 2х12,5гк
Редувайки го с гребане с дъмбели от същата позиция
Повдигане на дъмбел за задно рамо 3х12 на ръка по 15кг.
Придърпване на долен скрипец 3 сета по 10 - работна тежест 60-65кг.
Бицепса го редувах с трицепс , в нещо като суперсерии , макар и в програмата ми да няма трицепс днес
Бицепсово сгъване от статично положение 3 сета 8 пъти - тежест 10-12.5кг
Трицепсово придъпване на въже 3 сета - пирамовидно построени 4х5 пъти с намаляне на тежестта
Бицепсово класическо сгъване 3 сета - 10 пъти - 15 кг + чукчета 5 пъти суперсет
Задтилово придърпване на въже за трицепс 3 сета от по 3х5 пирамовидно
Бицепсово сгъване с щанга с широк хват + бицепсово сгъване на крива с тесен хват супер сет
3 сета от 2х6
Трицепсово придъпване на лост 3 сета от по 10 пъти с около 40+ кг.
Повечето упражнения които правих днес ги нямаше в програмата , но реших да си го изкарам на железата
И към 8 часа 4 километра тичане
Хранене
Яйца 4 - 3 цели 1 белтъка
Сандвич с шницел и зеленчукова салата
Банан
1 наденица 2 свински пържолки + 2 филии хляб + лютеница
Доматена салата 1 свинска пържолка + доза и половина протеин
Песента с която се надъхвах днес , поздрав за всички http://www.youtube.com/watch?v=BxR3kCK4_fs
Мнението беше редактирано от ElMatador на 24.09.13 21:36.