Диета за Покачване на МАСА наи сетне !!!

20.09.05
15:17

Наи после успях да си направя  диетата ето я и нея какво мислите става ли за покачване на Мускулна МАСА ! Аз съм висок 185см. тежа 55кг. и съм на почти 16год.(без 2-3 месеца) Целта ми е МАСА вече съм тръгнах на Фитнес и затова си изготвих таз програма сам сигурно съм допуснал доста грешки затова моля ви поправяите ме !!!Изчислих колко ми е нужно на кг от оная форумула в саита и излезна това ето:

Белтък  130гр. = 520 ккал
Мазнини 66гр.  =690 ккал
Въглехидрати 290гр. = 1100 ккал

В диетата Белтъка излиза малко повече надявам се не фатално мъзнините също с около 10-15гр. идват в повече а въглехидратите с 10гр. по малко етоя и диетата !!!

07:10 Ран.Сутр.пр.У-ще.- около 80гр. овес ядки(не фини) в 400гр. кисело мялко 2% - Хранителни Стоиности: 20гр. Белт. , 14гр. Мазн. и 64гр, Въглех.

10:30По време на У-ще.-около 70гр. Леблебия(тия ядки имат наи много белтък) + 400гр. кисело мляко 2% - Хр.Стоиности излезнаха
26гр. белт. 12гр. мазнини и 52г. Въглех.

12:30 или 13:00След У-ще:- 150гр. Пил пържола с 1филиика и половина Хляб Бонус - Хр.Стоиности  излезнаха около
35гр. белт. , 6гр. мазн. , 12гр. Въгл.

15:00Следобедно хранене:- Около 150гр. варен картоф + 1филиика Хляб бонус и около 50гр. Сирене(краве) Хр.Стоиности излезнаха
10гр. Белт. , 12гр. Мазн. , 35гр. Въглех.

17:00Преди Трен.в залата:-200гр. варен ориз в прясно мляко и вода,така тука имам малък проблем немога да ви кажа колко точно излеза тая порция но,  но мисля че има около 10гр. белт., 6гр. мазн. , и около 80-100гр. въглехидрати не не е с точност де !!!

Тренировката ми е около 18:15 или 18:30 до 19:30 или 19:45 там някаде !!!

Тука малко нз кво да ям хора но вижте кво измислих така ведага след трен  400гр. кисело мляко 2% + чудя дали да ям някаф плод но вие кажете ! После кат пристигна в нас  фитнеса е на около 2км от нас(или пеш ще вървя или с колело)  и така като пристигна в нас 150гр. пил пържола с една салата кратавици и домати около 200гр. + около 50гр. сирене  !  Тва общо излиза около 55гр. белт , 28гр. мазн. , и 17гр. въглехидрати  за точно за тях нз колко да ям след трен !!!

Ето какво ичислих като цяло илиза !!!

Белтък(Протеин) - 155гр. както казах малко повече от 130гр.
Мазнини          -75гр. и те излезнаха повечко с 10гр. тва маи е проб.
Въглехидрати    -275гр. ги изкарах  малко ли са или много !!!

Аиде плс кажете ми струва ли нещо тая диета за Покачване на МАСА имам един проблем не съм вклиочил яица и плодове мисля че това си е важно вие какво мислите ???  И по коло Литра вода да гледа да пия на ден ????????
Чудя се дали да не намяля яденията и да зимам някакви добавки какво ще ме посъветвате вие ??? или за сега да си карам таи !!

Пуснал съм една тема ето тук плс кажете някаква подходяща прогр. за мен за МАСА имам намерение да почвам сериозно с фитнеса ето Линк  http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=9506 !!!!

БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО !!!

20.09.05
19:33

Значи кати цяло на 16 години няма смисъл да пазиш толкова строга диета.Просто метаболизма ти е бърз и диетата си губи смисъла.Единствено е хубаво да гледаш повече белтъчини да приемаш.Аз също съм на 16.
Диетата иначе не е лоша,хубава е.Не е задължително да има яйца и плодове.Ако решиш да ги включиш най-удачно е на закуска.На закуска е перфектно яйца и плодове и овесени ядки.

RE

20.09.05
22:52

Екстра е диетката  8) почти като моята (само дето и на закуска лапам месаци..) Хубавото е, че не преяждаш нито пък си гладен а тва си е постижение за хора като нас с BiTurbo метаболизъм :roll:

SO

20.09.05
23:09

хубава е диетата но въглехидратите са ти малко аз мисля да включа в моята около 500грама в периода за маса  :wink:

21.09.05
08:51

[quote author=“BabaVanga”]Значи кати цяло на 16 години няма смисъл да пазиш толкова строга диета.Просто метаболизма ти е бърз и диетата си губи смисъла.Единствено е хубаво да гледаш повече белтъчини да приемаш.Аз също съм на 16.
Диетата иначе не е лоша,хубава е.Не е задължително да има яйца и плодове.Ако решиш да ги включиш най-удачно е на закуска.На закуска е перфектно яйца и плодове и овесени ядки.

БабаВанга:Все пак съм решил да има по добри резултати но дали ще има ???
Редеемер:ами да ти кажа сигурно метаболизма си ми е бърз но не е от наи барзите щото корема ми е малко мазен(като имаш предвид ръсти и теглото ми ти се струва невъзможно но е малко мазен де)

Соурсемаг:Ами нз точно тва се чудех и аз, точно след трен не приемам много въглехидрати и тва не ли е кофти доколкот знам трябва и след трен да се приемат повечко(сложни или прости ?) но нали достигнах прелезтелно 290гр. и затова не съм ги увеличил ! Та се чудех дали да си зема геинера на Нутрим  Жуниор 53% Суроватка ???

И още нещо за след трен измилих един шеик с пилешка пържола около 150гр. мисля че става  значи  : малко извара 50-100гр. + 1 банан и кисело мялко и тва го пасирам да стане като ШЕИК и с една пилешка пържола го удрям ???

SO

21.09.05
09:13

в сайта има една статия “Да попълним гликогена ” в раздела за хранене проче ти я и ще ти се изясни какво да приемаш след тренировка  :wink:

21.09.05
09:59

Прочтох статията и кво ше рече тва че не трябва да привишавам на 60гр.  с прост въглехидрат поне таи излиза за моите кила де, пише че фруктозата е идеална за след трен ва ше рече че трябва да изявам някакаф плод и още нещо ? Какво да е другото ? И след около 30-40мин. една пилешка пържола ?  Правилно ли съм разбрал ???

SO

21.09.05
12:12

“Фруктозата е прост въглехидрат, разпространен в плодовете. Тя се усвоява без свързване с инсулин, ето защо е НЕподходяща за гликогенно зареждане”
малко си объркал понятията  :wink:  за след тренировка може да си вземеш декстроза тя е евтина поне, а след 20-30 мин идва ред и за белтъците  :wink:

21.09.05
15:24

[quote author=“Sourcemag”]”Фруктозата е прост въглехидрат, разпространен в плодовете. Тя се усвоява без свързване с инсулин, ето защо е НЕподходяща за гликогенно зареждане”
малко си объркал понятията  :wink:  за след тренировка може да си вземеш декстроза тя е евтина поне, а след 20-30 мин идва ред и за белтъците  :wink:

Опссс да ве яко съм се обаркал хубава зареждане щях да направя аз с фркутоза :( та декстороза от каде си я купя от аптеките или ??? Пък докато си я зема с кво да се зареждам  няква вафла или мармаладена килфа става ли(доколкот знам в сладкишите има и мазнини затова ви питам дали става ? ) !!!

Аре хора чакам още коменатари по диетата кажете какво мислите за нея ???

Мед. Декстрозата от аптеките или от магазин за суплементи 3-4лв./кг

SP

21.09.05
15:38

[quote author=“manson”]Мед.

Точно така и колкото по-евтин е толкова повече гликоза има!

21.09.05
15:56

Значи лъжичка мед ще ударя днеска пък вече утре други ден ще съ купя декстроза(глиокоза нали ? ) !!!

21.09.05
16:13

[quote author=“Kang”]Значи лъжичка мед ще ударя днеска пък вече утре други ден ще съ купя декстроза(глиокоза нали ? ) !!!

Според мен по-добре да си караш на мед. Хем медът е по-полезен, хем е по-вкусен, хем не рискуваш да си прецакаш панкреаса от прекомерните изкуствено завишени инсулинови нива. Достатъчен инсулинов пик ще постигнеш и с меда.

и е мощен антиоксидант  :idea:

21.09.05
17:00

Е добре я ми препоръчаите някакф мед да си купя в нас има някви ама не ги знам кви са по добре ми препоръчаите някакаф дет да знам че с него ще е наи добре !!! И плс кажете какво мислите за диетата Мансон,Владимир и Спортекс и абсолиотно секи друг  :(  !!!

21.09.05
17:11

Добре е диетата но са малко въглехидратите. :wink:

21.09.05
17:32

[quote author=“Kang”]Е добре я ми препоръчаите някакф мед да си купя в нас има някви ама не ги знам кви са по добре ми препоръчаите някакаф дет да знам че с него ще е наи добре !!! И плс кажете какво мислите за диетата Мансон,Владимир и Спортекс и абсолиотно секи друг  :(  !!!

Мед, най-добре домашен. Ако нямаш познати, които продават мед, отиваш на пазара и си взимаш от някой дядо. В краен случай си взимаш от магазина, не е толкова страшно.

Диетата ти е добра. Продължавай в същия дух.
За приетите мазнините не се притеснявай, даже въобще не ги гледай. Белтъчините са ок. Въглехидратите са ок. ;)
Яйца е хубаво да приемаш от време на време. Разнообразявай обяда през ден-два с яйца.

22.09.05
10:26

Значи като цяло трябва да вдигна малко въглехидратите ??? Иначе за меда Владо  ами тои за сега знам има два вида мед(само толко знам де) Горски от пчелите в гората и градински то пчелите в градината кои е по добре да похапвам след трен ? За диетата леко ще я коригирам и пак ще я постна но към другата седмица вече ще видя как варви с тая и тогава де ! И още нещо като съм в ден почивка  да намалям ли нещо от диетата примерно въглехирати,мазнини или белтък ???

22.09.05
15:53

Определено медът не се дели на “горски” и “градински”. Има липов, боров, манов, в зависимост от какво е направен и кога е ваден от кошера. Разбира се има и смесени.
А за ден почивка, ако искаш да си толкова прецизен (на твоите килограми не мисля че ти трябва), можеш да намалиш малко простите въглехидратите.

23.09.05
08:48

Да де тва ми беше мислата самоче аз нее ги знаех другите пък и тия грешно съм казаа та какъв е наи подходящ !!! Пък за простите въглехидрати не мисля че имам прости в режима ??? Простите са ми след трен мед  поне и да имам нз ?

SO

23.09.05
10:23

ами по добре не дей намаля нищо бъди си прецизен  :wink:

Kang не съм разгледал цялата ти диета, но тия калории ще са ти малко
.Ако си висок 185 и тежиш 55 значи си подчертан ектоморф което ме навежда на мисълта, че ще ти трябват мнооого калории.

23.09.05
11:34

[quote author=“ivan.shishmanov”]Kang не съм разгледал цялата ти диета, но тия калории ще са ти малко
.Ако си висок 185 и тежиш 55 значи си подчертан ектоморф което ме навежда на мисълта, че ще ти трябват мнооого калории.

Но все пак е 55 кг и организма му няма нужда от много калории за ежедневни нужди. Ако ги увеличи прекалено много и веднага, може да качи мазнини.
Канг, можеш да направиш следното:
Сметнах ти калориините нужди по данните, които си дал и излиза, че за да поддържаш теглото си ти трябват ориентировъчно 2200-2250 ккал на ден. Калориите, които приемаш в момента(по данните, които си дал) са 2395 ккал. Тоест 150-200 повече. Поддържай този режим, като не се притеснявай ако приемаш малко повече калории. Ако усетиш, че не качваш килограми постепенно увеличаваш калориите по 100-200, докато не намериш точните калории. По принцип така се прави. Но..
Аз също съм 185 см висок и също преди 3-4 години бях педесетина килограма(тоест и аз съм ектоморф).
Да ти кажа аз какво правя в период на качване на маса(то друг период при мен не е имало):
Не смятам нищо. Ям колкото ми се яде(а когато тренирам, ми се яде много). Единствено следя приетите белтъчини, така че да са поне над 1.5 гр на килограм тегло. Мазнините не ги ограничавам, даже напротив. Избягвам простите въглехидрати(освен млякото и плодовете и меда) и 2 хранения преди лягане намалявам всички видове въглехидрати, но не и да стоя гладен. По правилно е да си сметнеш всичко, но аз невинаги имам време и нерви. Общо взето това е....

Владимир ако пича можеше да качва мазнини до сега да беше качил а той е на 55 кг.Едва ли досега е поемал по малко от 2500 ккал както казваш..Просто се е хранел и сега решава да си направи диета.Нека Kang да каже какво и колко е ял преди да започне тази диета да видиш че е взимал по повече от 2500какл.Освен това невярвам, че във формулата която си ползвал за да изчислиш необходимите му калории е имало опция за вид тяло в случая ектоморф.Да не говорим, че от ектоморф до ектоморф разликата е мноого голяма и няма как да се сметне по една обща формула.Според мен 2500 просто са му малко особенно ако иска да качва.Да не говорим, че няма как да качи маса без да качи мазнини познавам супер даровити състезатели които точно от подобни предразсъдъци по отношение на основния си период прекратиха кариерата си.Все пак нека Kang да опита и да каже кое как му работи няма универсални диети още по малко универсални калории.

SO

23.09.05
14:09

2500 калории са много малко  според мен де .Аз мога и по 5000 хиляди да приемам без да се омазня просто зависи до голяма степен от организма  :wink:

[quote author=“Sourcemag”]2500 калории са много малко  според мен де .Аз мога и по 5000 хиляди да приемам без да се омазня просто зависи до голяма степен от организма  :wink:

И аз нещо такова искам да кажа.Специално за Kang мисля, че ще са му малко.Аз пък съм ендоморф и мога и по 1000 да взимам и да мазнея.Затова в случая трябва да играе образователната система проба-грешка.

24.09.05
09:21

Привет на всички много се радвам че искате да ми помогнете ! Така ами нз  дали съм ектоморф ама маи не съм де( щото корема ми е малко мазен) но нз  де аз преди много сладко ядох по цял ден налягах шоколади,кроасани и вафили,торти и какво ли не друго чипсове  и много хляб свиснско  може би затова да ми се е омазнил корема  :cry:  ! Та  кои знаи преди калориите може и да са минавали 3000 според мен поне щото доста сладкотии съм ял а те са доста калорични(сега напълно съм ги изклиочил чат пат по един бонбон да си хапна на ден ама тва през 3-4дена)ами засега немога да кажа как точно върви диетата щото все пак първа седмица и  немога да преценя още пък и в фитнеса съм нов докато свикна с уреди и др.(между другото дигам много малко тва нормално ли е на лежнакта с около 28кила си правя сериите ?)  нз засега карам на тоя режим другата седмица към края ще видя дали горе долу дава резултат !
Пък за режима секи ден така нали без да се ограничавам от към въглехидрат и мазнини в смисъл като съм в ден почивка ?

Между другото взех си нощен протеин ПРО ГОЛД 90 на нутрим  за вечерта 2супени лъжици в 250мл прясно мялко ? добре ли е според вас ?  И още нещо ме тормози за плодовете абе що не бива да се ядат плодове може ли да ми обясните че вчера кат гледах шоуто на Слави и имаше някаф Боди Билдер и нали там казваше кво да се яде и кво не и каза че  било грешно да се ядат плодове ???

Много съм благодарен че се опитвате да ми помогнете  чао за сега и много по-здрави !

29.09.05
08:40

Абре хора нз кво ми стана ама вчера съм изял към 300гр. сладкиши + 50гр. чипс  оффф  не бях ял толкоз от даста време  много ми се преяде ве(1 час след това бях на фитнес разбирасе) И не усетих кои знаи каква енергия  много ми треперяха ръцете и ми беше кофти(малко лошо ми беше) не тряяше да ям по толкоз сладкотии мамму му  :evil: !

Да ви питам нещо след тренировка примерно добре ли да се яде нещо сладко нали са прости захари за възтановяване на глиокогена примерно една вафла от 40гр.(те са толко обикновено) и като си ида в нас една лъжица мед ???

И проблем ли да се яде пита(само в неделя) бабката тогава прави за обяд примерно или следобедно хранене едно или две прачета ! Доколкото знам я прави с тесто,сирене,яица и малко олио ???

малко странни въпроси но това ме инетересува много ще се радвам да си кажете мнението ???

29.09.05
09:55

Абе виж сега, всичко може да се яде, в определени количества! Стига си питал за всяка подробност. Просто гледай да наблягаш на качествените храни, пък това, че си ял нещо не толкова качествено от време навреме не трябва да те притеснява.
А това със многото сладко преди тренировка е нормално, не яж толкова наведнъж.

SO

30.09.05
00:06

ти си се вманиачил!защо се притесняваш от такива работи та ти си 60 килограма яж си всичко тренирай добре и просто ограничавай някои храни не чак да не ядеш чипс  :wink: Аз и 300килограма да съм пак ще ям чишс  :)  :)  :)

30.09.05
14:10

Амм да наистина адски сте прави хора много съм се вманиячил :( тря да се поускоя малко че  :cry:  ! Кво да ви кажа ония ден бях до магазина да си купя дънки и сичко ми беше голямо :-(  аз с тоя корем се вманиячих(нали имам малко коремче може би е нормално до някаде просто прекалено много се вманиячавам )  сорри за оффтопика малко подбробност !!!

Пък за многото сладко ами не бях ял доста време и ко да се праи прекалих тва няма да се повтаря !

Благодаря ви за вниманието !

01.10.05
20:50

Пич, не се притеснявай за това че вдигаш 30 от лег. И аз като почнах да се занимавам вдигах 30. Само след два-три месеца ще вдигаш мин. 50 килограма.  :D   Аз тренирам от 4 месеца, три пъти в седмицата, ям каквото си искам, и за това време съм качил 7см бицепс и 20 кг. на лежанката, така че няма страшно. Сега се захващам сериозно и ще гледам какво ям. И наистина не се вманиачавай - в живота има и по-важни неща от фитнеса. Не ставай от ония мъже, дето по цал ден се гледат в огледалото и мислят само за мускулите си! Човек трябва да изглежда добре, да се чувства добре, но да не прекалява в старанието си. П.П и аз съм на 16, само че съм доста по-тежък - 70 кг. на 175 см  :idea:

03.10.05
16:26

Ми да прав си петио  прекалено много взех да се вманиачавам  и аз затова тренирам да се чувствам добре да има красиво тяло и така  !!!

19.10.05
13:25

ае стига сте писали глупости!С тез режими сте са побаркали!На момчето дето пита - ти си 1.85 а само 50 кг ли колко!Кви диети кви ибафки!Тои трябва да яде месо пилешко,пуешко,ориз, картофи неща от които да извлича енергия!
С тез млека и овеси не знам до каде ще стигне!

19.10.05
17:46

Дарк Уолф аз и тва ям ве към 15часа ям варени картофи около 200гр. с 1филия хляб бонус и малко сирине  после към 17часа ям ориз към 200гр.  и след около час ми е трена после след трен  ям мед 2лъжици(супени) после полвин кофичка кисело мляко и след около 30мин 1дна пилешка пържола или пилешко месо от пиле на грил и ядето ми сваршва към 21:30 после след 2 часа пия 2лъжици супени Про ГОлд 90 в 200мл. прясно мляко и си лягам !  Иначе меда вече сигурно няма да го ям щото днеска ще си купувам Жуниор на нутрим и ще го пия след трен в 200мл. прясно мляко !

22.10.05
00:52

[quote author=“Kang”]Дарк Уолф аз и тва ям ве към 15часа ям варени картофи около 200гр. с 1филия хляб бонус и малко сирине  после към 17часа ям ориз към 200гр.  и след около час ми е трена после след трен  ям мед 2лъжици(супени) после полвин кофичка кисело мляко и след около 30мин 1дна пилешка пържола или пилешко месо от пиле на грил и ядето ми сваршва към 21:30 после след 2 часа пия 2лъжици супени Про ГОлд 90 в 200мл. прясно мляко и си лягам !  Иначе меда вече сигурно няма да го ям щото днеска ще си купувам Жуниор на нутрим и ще го пия след трен в 200мл. прясно мляко !

Според мене яж поече месо поне 2-3 пати на ден!За да дигнеш килограми, тез картофите и оризи и протеини не вършат нишо без месо!

22.10.05
08:17

Ми аз със сигурност изявам към 300-350гр. пилешко на ден ! една порция на обяд другата вечер  тва не е ли достачно !

22.10.05
13:05

Само да репликирам: във 100 гр овес има протеин, колкото във 5 белтъка или 2 цели яйца.

09.11.05
07:48

Aбе нещо по тая диета съм вече около 2месеце и 1кило не съм качил какво мислите  зимам преди лягане Про голд 90 !
Дали трябва да я сменя тая диета нз  макар че не съм я изпълнявал абсолиотно стрикно но горе долу добре съм си я изпълнявал ???
какво мислите !

10.11.05
00:27

Здравейте и от мене, аз съм от бургас , занимавам се с ф титнес от 10 месеца редовно,кажи речи.. тежа около 64 кг , 170 см висок , рака 34 , гръдна обиколка - 106 , не съм дебел,имам прекалено много релеф и се чудя по всякви начини да качвам маса , програмата ми за ядне е кажи речи почти същата - за закуска пилешка паржола кум 6:30 , в 7 протеин на скитек - масс 20 - 75 грама , кум 9 някаф хамбургер с картофено повечето пути , кум 13:30 паржола с мляко,хляб,банан, отиване на зала към 15 чеса, около час тренировка за маса правя, избутвам от лег 60 кг серия 6-7 повторения,залата е до нас, връщам се от залата,пия пак протеина 75 грама , след 20-30 мин ям пак горе доло като обяд , лягам да поспя,ставам кум 6-7 и пак ям.. и риба ям от време на време,горе доло като диетата на Канг ,с повече месо .. та въпросът ми е: защо мн бавно качвам маса,в смисъл ям ям ям ям ,тренирам 4 пъти седмично, и не качвам кои знай колко много.. подобрявам си релефа, пък ям толкова много и прая тренировки за маза - повече тежести,6-8 повторения.. какжо да променя? , тия дни ще почвам цреатин на скитек , субрах пари за гултамин,какув да взема? , декстроза си набавих , да почвам ли б12 мусколно и какъв ще бъде ефекта,имам купени ампули б12 .. ако може да ме посъветвате , а за горе дадените данни , грам мазнинка нямам :(( и коремната област така :( трудно качвам маса :(

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1