17.09.13
12:05
Здравейте, искам да чуя вашите мнения относно Кре-Алкалин-а ,който е форма на креатина , но казват че има по-добри резултати. Тъй като ще си купувам креатин , може ли да ми препоръчате добър Кре-алкалин (ако има смисъл да се купува естествено :D )
Благодаря. :)
п.п. леко Off Topic , но и препоръка за BCAA ще бъде още по-добре :)
Темата беше редактирана от Мирослав Матейски на 17.09.13 12:07.
И аз се чудя за този кре-алкалин. Много хубави неща пише за него ,но защо е толкова евтин? Не мога да си го обесня ,и ако е толкова “велика” добавка ,защо не е така масова като монохидрата. Като цяло имам много питанки за това чудо и ще следя темата ти с интерес.
А за BCAA-то си взимам на олимп. Има ги на блистерчета по 5лв за 15 хапа. (така не ги усещам като финансова тежест:))Пия по 3 преди и след тренировка. Хубави са и излизат евтино ,понеже за по 1100мг и дозата е само 3 хапа.
17.09.13
14:29
Не намерих особена разлика ефективността между кре-алкалин и креатин монохидрат.
С други думи за мен работят еднакво добре и остава влиянието на фактора цена.
Gergi_81, работещите дози на ВСАА са много над споменатите от теб... :)
Таблетната форма винаги излиза осезаемо по-скъпо от прахообразната.
17.09.13
15:24
И 2-те форми са добри, а за бцаа твърдо примафорс.
17.09.13
16:32
Благодаря за мненията Ви. Мисля,че се спрях на PRIMAFORCE Creaform + PRIMAFORCE BCAA 2:1:1 Instantized. Аминото са малко висока цена, но навсякъде чета че си заслужавали. Ще се пробват пък ще видим :)
казано от Мирослав Матейски на 17.09.13, 16:32:
Благодаря за мненията Ви. Мисля,че се спрях на PRIMAFORCE Creaform + PRIMAFORCE BCAA 2:1:1 Instantized. Аминото са малко висока цена, но навсякъде чета че си заслужавали. Ще се пробват пък ще видим :)
Добър избор определено !
Кре алкалина е буфериран монохидрат (монохидрат+натриев бикарбонат). При него се акцентира на по-добрата стабилност, липса от зареждаща фаза, повече сила и разбира се по-малки дози. Обаче цената му е и по-висока спрямо монохидрата. Приемал съм Кре алкалин, работи добре, но не очаквай някви огромни разлики (спрямо монохидрата) и това което пишат по рекламите.
Погледни за друга форма на креатина от която виждам все повече доволни - HCL (хидрохлорид). Дори съм си поръчал 1 кило и аз па да видим за какво иде на реч.
17.09.13
17:15
Това на BULK POWDERS Creatine HCL ми изглежда добре и цената е добра. Може и аз да пробвам тоя HCL :)
17.09.13
18:25
Добър избор.
Определено тази комбинация работи (от личен опит ти казвам). Макар техният монохидрат да не е Creapure работи изключително добре и не отстъпва по нищо на другите, които са Creapure суровина. В момента в един български сайт има страшна промоция за 1кг. монохидрат на Prima Force.
Относно БЦАА-то на Prima Force не веднъж съм писал, че ми е любимото. Просто невероятно разтваряне и вкус.
От всички видове креатин най-съм доволен от комбинацията на 5 грама матрица преди тренировка , засилена със +5 гр чист монохидрат след тренировка. Различни марки и видове креатин съм пил , но този “експеримент” за мене се оказа най-сполучлив и даде най-добри резултати
18.09.13
17:18
Днес си получих добавките и гледам че на аминото им дават да се приемат преди , по време и след тренировка. Мисля да пропусна 2рия прием по време на тренировка и да си ги пия само преди и след. Дали ще е от голямо значение :S ?
18.09.13
19:18
по принцип е добре да НЕ пестиш от добавки, ако имаш възможност си ги пий и по време на тренировка