11.09.13
20:47
Здравейте.Реших и аз да направя дневник,дано по този начин да се мотивирам допълнително.Аз съм жена,на 20г. и от толкова много време искам да отслабна.Наистина много.Но всеки път,когато исках да направя нещо по въпроса,провалях всичко.Но реших,че не може повече така,ако сега не изглеждам добре,кога?И така:висока съм 165см. на 62кг.Пристрастена съм към сладкото и по-специално-шоколада.Но преди 2 седмици реших да се спра.Спрях го(макар досега да си го позволих 3 пъти),спрях хляба напълно,както и всичко тестено,пържено,газирано.Ето едно мое примерно меню за деня:
З:плод
О:някаква постна манджа или нещо печено,задължително салата
Втора З:кисело мляко или плод
В:като обяда,пак салата
Опитвам се да правя нещо като разделно хранене,но тъй като още не виждам резултати,ме е страх да включа повече от 2 пъти седмично въглехидрати(картофи,ориз..).Предимно си хапвам варива,таратор,печено или варено пилешко месо,варени яйца и др.Правя упражнения всеки ден по 1 час,изтеглих си едно видео с тае-бо елементи.Правя:загрявка 10 мин.,после кардио 20 мин. Следват упражнения за дупе и крака,защото там са ми проблемните зони.Като започнах бях 64кг. и 2 кг. като че ли ми се виждат нищожни(само вода?)И не знам къде бъркам,но целта е около 52-53кг.Ще пиша тук всеки ден хем за моя мотивация,хем ако правя нещо грешно да ми се обясни и да го поправя. :)
11.09.13
21:11
Здравей и честит дневник :) Надявам се да ти помогне за целите, които си си поставила. Та на въпроса сега - за закуска само плод..... каква енергия ти дава това до обяд?
11.09.13
21:24
Ами ставам късничко и не ми се яде.Абе в общи линии целия ден мога да издържа на нормална храна,мога и нищо да не хапна.Но стане ли вечер и умирам за нещо сладко и това ми проваля всичко.
11.09.13
21:59
Мдаааам, вечерни мераци за захар...
...при твоето гладуване цял ден те са абсолютно нормални и очаквани.
И да, това е глад... а с него няма да стане.
12.09.13
17:12
Така.Днес пак окъснях със ставането..Хапнах кисело мляко с ов.ядки.Наобед имах работа и преди да излезна ядох варено яйце и 1/2 кофичка кис.мляко 0,1%,а сега банан.Чудя се за вечеря дали е добре консерва скумрия в доматен сос,защото нямам време да пека тепърва риба.Питам,че да не оплескам нещо.След малко ще направя едно бързо кардио,че ме боли глава нещо и за днес това.
12.09.13
17:36
Защото не знам точно какво да ям,страхувам се,че при приема на повече храна пак няма да има резултат.Обезсъчавам се и от факта,че правя упражнения всеки ден и пак нищо.А някои ще ми помогне ли по въпроса с консервата или да мисля други варианти?
12.09.13
18:13
Изяж си консервата,ако успееш да се наядеш само с това..
12.09.13
18:51
Направих кардио 15 мин. и още 15 упражнения за дупе.Вечерях.Консервата,сега излизам и по-късно като се прибера може да хапна таратор или варено яйце.А да питам дали може да се чопли слънчоглед по 50-100гр на ден или идва много мазно и солено?
12.09.13
18:57
При твоето хранене - семките не са проблем.
По-добре е да са сурови де...
13.09.13
12:04
Вчера издрапах без сладко. Закуската(пак късна) беше банан,сега ще си правя пилешко бутче на скара(без кожа) с голяма салата домати и краставици само с оцет.Добре ли е вечерята да е пилешка пържола пак със салата?И гледам от вчера някакво хубаво кардио из нета,ама не мога да си избера..Кардиото или тренировките за стягане трябва да са с повече времетраене?
Със “издрапване” няма да стане, рано или късно ще се пречупиш. Трябва да приемаш въглехидрати през деня, освен мазнини и белтъчини. Направи си пилешкото. За кардио - бягане, докато му е време. иии трябва да се научиш да ставаш по-рано, защото се превръщаш в един стереотип на момиче, каквито виждам постоянно - калпаво хранене, глад, неравномерни порции през деня, никаква активност и т.н.
Трябва да смениш стратегията :)
13.09.13
14:43
казано от Lilqna Borisova на 13.09.13, 12:04:
Вчера издрапах без сладко. Закуската(пак късна) беше банан,сега ще си правя пилешко бутче на скара(без кожа) с голяма салата домати и краставици само с оцет.Добре ли е вечерята да е пилешка пържола пак със салата?И гледам от вчера някакво хубаво кардио из нета,ама не мога да си избера..Кардиото или тренировките за стягане трябва да са с повече времетраене?
Не знам, но за мен банана си влиза в графата “сладко” :Д Да, не е шоколад при всички случаи, но пак си е сладък:)
13.09.13
18:13
Засега добре.Сега хапвам малко сирене и по-късно за вечеря пилешкото.Тренировката беше пак 15 мин. кардио и 15 за стягане(не им знам имената и не мога да ги опиша,но всичко ме боли).
13.09.13
21:44
Абе сега видях,че съм имала някакъв шарен стар фасул,ако си го сготвя него утре за обяд добре ли е?Той мисля,че имаше въглехидрати,а нали ме посъветвахте да вкарам и тях.
14.09.13
12:28
Леле,не съм мислила,че може да съм толкова обездвижена.Попаднах на това http://www.youtube.com/watch?v=FTT4W8ygJ7w&list=FLpcJ7fAVXL-COVhUp4ZsAlQ&index=1 и на 16-тата минута бях долу.Срам ме е,мислих,че ще изкарам поне 30мин.След като спрях видеото(утре ще се напъна повече) правих стягащите упражнения за дупе и бричове(нямат махане) и се изцедих.Снощи с това месо не изпитвах никакъв глад за каквото и да било.Закуската днес беше банан,на обяд стар фасул.За вечеря обмислям омлет.
Мнението беше редактирано от Lilqna Borisova на 14.09.13 12:29.
14.09.13
16:09
За междинно си направих кисело мляко с нарязани вътре плодчета(малко круша,малини и праскова),без да добавям захар допълнително.Сега ще правя пак малко упражнения за тези бричове,вечеря омлет и за днес това.
15.09.13
13:37
Закуска банан(отново),обяд пилешка пържола със салата домати и краставици само с оцет.Вечерята мисля да пробвам тиквички на скара,ама още се чудя дали може.
15.09.13
15:46
Тренировката беше:15 мин. кардио,30 клека,защото днес ги правя за първи път,2Х20 напада(пак за пръв път),разтваряне на краката в легнало положение(настрани)- 2Х20 за всеки крак и наклони 1х20.Останах без сили и довечера ще правя (видях имената им тук) глутеус мост,глутеус ритник,пак клекове и ще търся нещо за ханша,че тия паласки нямат махане.Вечерята ще е тиквичките с мляко,сега за междинно ще хапна едно сварено яйце и малко кисело мляко.
16.09.13
13:48
Закуската я промених.Кисело мляко 2 % със 40-50г. овесени ядки и си наръсих канела вътре да е по-вкусно.Обяд леща,мислих да хапна и салата,ама не ми стигна място,сигурно на междинно ще хапна.За вечеря пак ще е леща.Имам яко мускулна треска НАВСЯКЪДЕ,всичко ме боли,но продължавам.Днес размених силовите и кардиото,първо бяха силовите:2Х20 клека;2х20 напада за всеки крак;странично повдигане на крака 2х15 за всеки крак;глутеус мост 2х20;глутеус ритник 2х20 за крак;наклони встрани за талията 2х10 на страна;коремни преси 1х30.Кардиото беше скачане на въже и бягане на място.Наи-после отслабнах с още 1 кг(61),иначе мотивацията вземаше да пада.Искам да питам кое е по-добре да е първо-силовата или кардиото?И тъй като съм начинаеща още,кога мога да включа и тежести?Също някакви изпитани упражнения за намаляне на прасеца(огромен е)?Моля,колкото повече мнения,толкова по-добре :)
Първо силовата, пък ако са ти останали силици - кардио. ;)
А за тежестите - пробвай се колко ще можеш. И аз съм сравнително начинаеща, но си започнах направо с тежести след първоначалния етап с машините.
Успех!
16.09.13
15:17
силови тренировки Не, че нещо, но това,което правиш ти в момента,доколкото разбирам аз, не е с тежести.. поне за мен това не са силови тренировки:) Това са по-скоро упражнения за стягане и поддържане на някакъв тонус. Колкото до другото - ако си усвоила основните движения без тежестите, можеш да пробваш да ги включиш, определено ще има по-голям резултат с тях
17.09.13
18:47
Днес почивен ден от тренировки.Закуска банан,обяд леща,междинно-кисело мляко половин кофичка,и вечерята ще е чушки,пълнени с сирене,може би и салата.
18.09.13
15:06
Свалям бавно,но сигурно.Още 1 кило надолу.Закуската я проспах днес,обяда беше леща,няма да се пребера изобщо и за вечеря не знам какво ще ям,но ще се придържам както досега.Приятелят ми си дойде от морето и по цял ден ми трупа някакви сладки неща на масата,но вече имам воля!Това ме навежда на мисълта,че може би този път ще успея :)
19.09.13
11:58
Закуска банан и кисело мляко след това.Обяд печено бутче и краставица.