Шейкове - кога ги приготвяте?

Темата е заключена.
NN

16.09.13
15:46

Кога си приготвяте след-тренировъчните шейкове - преди или след тренировката?
Приготвянето преди тренировка не води ли до утайка?

‘Айде сега да се разберем какво има в шейка, че иначе много философия ще се събере...

NN

16.09.13
15:57

Говоря за гейнъри/монохидрати/протеини изобщо най често срещаните

16.09.13
16:09

Протеина го пия сутрин със ставането след това на обяд и после 30 мин след тренировка (заедно със креатина)

Гейнъри - не пия (твърде скъпи са за това, което съдържат).
Креатин - преценявам кога през деня ми е технически най-лесно да го пия и толкова.
Протеин - по изключение и когато се налага. Храненето ми е основен приоритет, а със сигурност приемането на протеин на прах сутрин и/или след тренировка не е определящо за резултатите и възстановяването.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 16.09.13 16:21.

Noctis Caelum

16.09.13
16:42

казано от no name на 16.09.13, 15:57:

Говоря за гейнъри/монохидрати/протеини изобщо най често срещаните

Най-добре приготви шейка непосредствено преди консумация. Не е хубаво изброените суплементи да стоят дълго време разтворени.

16.09.13
22:40

Варианти за шейкове много:

1. Банан, вода, мед и протеин
2. Банан, прясно мляко, мед, сладолед, протеин
3. Овесени ядки, банан, вода, мед, протеин
4. Банан, мед, вода, креатин
5. Вода/мляко и протеин

Най-удачен прием според мен - сутрин и/или след тренировка. Лично аз за последните няколко месеца 3-4 едва изпих “огромните” 2.5кг млечен протеин и то предимно сутрин на закуска.
След фитнес яко мръвка и манджи. И определено съм по-доволен.
Сигурно съм в най-добрата си форма и определено ще продължавам така :)

Мнението беше редактирано от AgBOKATA на 16.09.13 22:42.

17.09.13
11:02

Може би ще повторя Кольо, но това е най-важното, което ти трябва да знаеш

1) Креатин - няма значение кога го приемаш, прави го във време което е най-удобно за теб и само ако прецениш, че наистина имаш нужда от него.
2) Гейнъри - по-добре не си пилей парите за тях.
3) Протеини (на прах) - Приемай само ако не можеш да си ги набавиш чрез храната. И все пак, веднага след тренировка е най-удачното време, също така сутрин или преди лягане (казеин).

17.09.13
21:01

Е, той пита кога си ги приготвяте, а не кога е добре да се приемат. Явно е от тези, дето си мислят, че ако 5 мин след тренировката не изпиеш вълшебния шейк - край, няма резултат и си бъхтил напразно :D

NN

17.09.13
21:08

казано от Anthony на 17.09.13, 21:01:

Явно е от тези, дето си мислят, че ако 5 мин след тренировката не изпиеш вълшебния шейк - край, няма резултат и си бъхтил напразно :D

И как стигна до този грешен извод?

17.09.13
22:13

Прочитайки въпроса ти

NN

18.09.13
07:40

-

Мнението беше редактирано от no name на 01.03.14 13:03.

19.09.13
08:56

Приготвят се точно преди да се изпият.

20.09.13
17:42

Аз си приготвям шейка, непосредствено преди да го изпия! Понеже пия само Синта, си купих стационарен миксер за капучино, който е бързооборотен и прави шейка с кремообразна консистенция, и е много вкусен. Но ако преседи, става гаден! Ако пътувам някъде, си приготвям дози в пакетчета, и си ги разтварям на място, а не предварително.

NN

01.03.14
13:02

-

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1