Водна задръжка - възможни причини?

16.09.13
20:23

Здравейте, от една седмица имам проблем с водната задръжка. Изведнъж започнах да задържам уникално количество вода, като най-ясно се вижда в коремната област. И преди ми се е случвало, но за един ден, на другия ден не задържам вода почти изобщо. А сега една седмица подред става следното: Събуждам се, и всичко си е наред, но пийна ли вода или хапна ли нещо, веднага се надувам ужасно. Тъй като това става вече една седмица, мога да си направя извода, че не е от сол, защото последните два дни съм го избягвал като чумата, но все същото. Храната ми е същата като обикновенно, искам да кажа все същите манджи, но тази седмица понеделник, сряда и петък ядох над нужните ми калории за деня, поне с 500 горе долу. Не мисля, че е от това, защото събота и неделя ядох много стриктно и си броих калориите ( 1600 и 1800 респективно), и то неща, които съм ял стотици пъти преди, и не съм задържал вода. Но ето на сега съм все едно качил 5 кила за една седмица, и сутринта изчезват. Започва да ме е страх да не са някакви бъбречни проблеми или сърдечни, както пише в интернет. Някой с опит може ли да ми помогне, или трябва да отида на доктор?

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 16.09.13 22:36.

WA

16.09.13
21:44

Не трябва да го ползвате този сайт за такива неща.. щом имаш здравословен проблем, колкото и да го обясняваш тук, никой не може да ти помогне както един лекар, ако те види на място. Да - в България медицината не е на страхотно ниво и има страшно много некомпетентни и направо тъпи лекари, но при всяко положение е по-добрия вариант от това да си споделиш мъките в сайта.

16.09.13
21:45

Трябва да се уточнят още няколко неща освен това, което си написал.
Приемаш ли  някакви хранителни добавки или други препарати , които също могат да доведат до задръжка на течности? Имал ли си до сега някакви сериозни заболявания? Как си с уринирането през деня и през нощта имаш ли някой/някои от следните симптоми -  по-често уриниране, парене или болки  при уриниране, необичаен цвят или намалена прозрачност на урината ?
При млад  и трениращ човек, който няма отоци по крайниците , лесно изморяване при физически усилия или задух е почти невероятно да се касае за тежко сърдечно заболяване,водещо до такава задръжка на течности.
По отношение на бъбречните заболявания - по скоро там е характерно да има отоци в областта на лицето, които са по-големи сутрин след сън и намаляват през деня и едва  при много тежки увреждания на бъбреците може да има отоци на други части на тялото, които периодично намаляват, но не изчезват.

17.09.13
15:31

Какви препарати приемаш?

18.09.13
14:40

Благодаря за отзивите, но проблема изчезна от само себе си. Може да съм се бил простудил или някаква алергия да е била причината.

18.09.13
19:28

Това,че симптомите са изчезнали е добре, но нито простудата, нито алергията водят до задръжка на течности.

Alex Ivanov май е нацелил много точно причините :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1