Нямам сила от няколко месеца

Здравейте,значи тренирам от около 1 година в залата,но от няколко месеца просто усещам един спад в силата си,както и в храненето,съответно и постиженията ми.Взимам креатин на ОН,но го усещам само ако ги пия преди тренировка,но спрях да го пия така,защото прочетох,че не било хубаво да се пие преди трен.Отивам в залата и просто усещам,че няма да се справя с тренировката,а и не само по-време на тренировка,цял ден съм така.Просто ми е едно такова отпаднало...Дадох си и 1 седмица почивка,нищо не помага и витамини пих.Не знам просто вече от какво може да е,болест ли какво и аз не знам?Моля ви помагайте!

16.09.13
17:54

Според мен всичко е в главата ти :)

Noctis Caelum

16.09.13
18:05

Креатина няма как да го усетиш, поне не директно, а и няма никакво значение кога го приемаш. Споменал си за спад в храненето. Най-вероятно проблемът идва оттам. Напиши как се храниш.

АЧ

16.09.13
18:08

Храна, сън и мотивация ти трябва. Аз пък имах проблем с тренирането, имах си силици, но ме мързеше. Но си спомних преди какъв бях и сега .. Като се сетя колко труд съм хвърлил и изведнъж ми идва мотивацията и силите за трениране ;) Така че всичко е в главата както казаха по-нагоре.

Ами относно храненето,в момента се опитвам да покачвам,173,70кг. съм,целта ми е 75 кг,ям предимно въглехидрат,от който “уш” трябва да ми дойде повече сила,но не.А за съня пробвал съм и по 10 часа сън,и по 8,и по 7,но е пак същото положение.Мотивация едва ли да ми липсва.Искам да тренирам.Просто усещам как нямам сила и така!До някъде е и в главата,но донякъде.

Мнението беше редактирано от Дарин Драгомиров на 17.09.13 22:20.

Странното е, че ВВД се възприема за най-подходящия режим за покачване на маса, а реално не е толкова универсално добър. Мини към РБД при лек енергиен излишък и смени принципната организация на тренировките си (последователност, упражнения, тренировъчни похвати и т.н.).

Ами и аз все още не мога да кажа дали от ВВД точно покачвам маса,защото се храня смесено и не броя толкова много калориите,може би мазнините ми изостават.А за РБД не знам,трябва да пробвам.Благогодаря за съвета.А относно програмата си и аз не знам дали досега съм попаднал на точната,защото наистина сменям програмата си от време на време,но все пак съм и ектоморф и за съжаление не съм забелязал големи резултати.Аз гоня разширяване на тялото  и маса,но уви нямам напредък... :(

18.09.13
15:22

За храната е ясно колко е важна. Ако и на теб ти е ясно, ще се погрижиш да е достатъчно качествена и достатъчна като количество. И приемът на вода е важен. По въпроса за болестите, отговорът е при лекаря, не във форума. Но ти май нямаш никакви оплаквания, освен че си се настроил негативно.
Ако искаш някой да коментира по-адекватно, ще напишеш как се храниш - един примерен ден - и как точно си прекарваш времето в залата. Информацията, която си дал, е крайно недостатъчна и всяко мнение по проблема ти е изстрел напосоки.

Значи тренираш от 1 година, а половината време нямаш резултати, на всичко отгоре сменяш програмата от време на време. Пада ти силата от известно време, обаче колко сила изобщо си успял да натрупаш за първата половин година...
За да имаш сила, трябва и да тренираш за такава. Не си писал как тренираш, но предполагам, че е по сплит и наблягаш на изолиращите. Ако е така, то просто нямаш основа, над която да надграждаш, и е нормално това да ти се случва от гл.т. на тренировките.

Закуска 7ч.-Мюсли
10ч.-от бързите,тестени закуски в училище
13ч.-пилешко,риба или др.
15-16ч-спагети
18ч.-месо с ориз,салата
21ч.-3 яйца със салата

Тренировката ми е 3 дневна:
Понеделник:Гърди,Бицепс
За гърди правя:Избутване на щанга от лег,Флайс,Избутване на дъмбели под наклон,Кофички
За бицепс Бицепсово сгъване,Бицепсово сгъване с дъмбели,Концентрирано сгъване

Вторник:Рамо,Крака
За рамо правя:Повдигане на ръце встрани,Повдигане на ръцете напред,Повдигане на щанга до брадата, Вертолет и Повдигане на дъмбели встрани при наклон напред
За крака:на машините,все още не работя с клекове

Сряда:Почивка

Четвъртък:Гръб,Трицепс
За гръб:Набиране широк хват,Вертикален и хоризонтален скрипец и Гребане с правия лост
За трицепс:Френско,издърпване на скрипеца и още едно упражнение с избутване на дъмбел зад глава

Знам,че ще е по-добре Понеделник,Сряда и Петък,но нямах възможност да тренирам така.
Правя по 3х8-10 повторения.

23.10.13
15:33

дай си почивка 2-3 седмици, може и да помогне.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1